2001
Bodensøen
arrangeret af D.C.U´s kreds 5.
og af os selv - via Rothenburg & Liechtenstein
 

Hverdagen har igen holdt sit indtog. vi er hjemme efter en hel vidunderlig og perfekt tur fra start til slut.
Mange gode oplevelser, skønne cykelture, pragtfuldt vejr, fred, ro, og hvile. 

Vi startede i Harzen, boede i udkanten af  byen, i et dejligt fredet naturområde,( i Seesen ) ca. 1,5 km . til byen, så vi cyklede derind, travede byen tynd, nød en kop chokolade på en fortovsrestaurant, mens  vi så på livet og menneskene der gik forbi.
Vi var naturligvis også i forretninger og ose - og ja - ?lidt? faldt der "selvfølgelig" også i indkøbskurven - ellers er det jo ikke rigtig ferie hvis man ikke har lidt med hjem, vel da?

fra Harzen, gik turen videre til Rothenburg  O.d Tabuer.

Det er en helt fantastisk by fra middelalderen.
En by der fungerer -  hvor folk bor og lever en "normal hverdag" - og ikke bare en museumsby for turister.

Det er en bilfri by, hvor "uvedkommende" skal parkere lige uden for byporten.
Der er en fantastisk ringmur som man kan gå på hele vejen rundt om byen, med den flotteste udsigt både over byen, og naturen.
alt er så velbevaret, så idyllisk og romantisk.

I Rothenburg ligger den verdensberømte forretning - Käthe Wohlfahrt - med julepynt - og hvor man kan gå i timer og hele tiden finde nyt. 
Folk valfarter til fra hele verden - også rigtig mange Japanere - så mange at alt også er oversat til Japansk - lige så "selvfølgeligt" som det også er oversat til engelsk. 
Både menukort, tur-beskrivelser, brugsanvisninger, museer, o.s.v. :-))

Vi boede lige nedenfor bymuren på en rigtig hyggelig campingplads - hvorfra vi cyklede de skønneste ture og nød det smukke Bayern. 
Der er jo så smukt alle vegne dernede, både den "naturlige natur", og den menneskeskabte, såsom private haver, parkanlæg, veje og rundkørsler. 

Der er bare så smukt, at det er svært at beskrive - (vi kom da også hjem med blomster og frø i alle afskygninger)
Både fra planteskoler, private (købt ved vejkanten) samlet fra offentlige steder, købt i forretninger - lige fra stueplanter, stauder, buske, sommerblomster o.s.v. 
B
l.a. købte vi en hvid Engletrompet - den er rigtig flot - nu skal jeg så bare finde ud af hvordan jeg passer den RIGTIGT -  så vi kan nyde den i mange år. 
Vi købte også et par Hibiscus-buske - samt Nerier fik jeg også med hjem (de er ved at slå rødder nu) så det er ret gode minder at ha` med hjem, især hvis det lykkes mig at holde liv i dem i årene frem :-))

Vi havde nogle skønne dage her i Rothenburg - hvorefter vi fortsatte til  Hohenschawngau - ved füssen - nær grænsen til Østrig. 

                                    Neuschwanstein            (kopi af postkort)
Hvis der har været dejligt de andre steder - så var dette næsten paradis. 
Vi boede lige ved foden af Neuschwanstein, "Ludwig ii Torneroseslot" - hvor vi naturligvis også kæmpede  os op, og nød den helt fantastiske udsigt derfra - det føltes som  stod vi på toppen af Tyskland, og så ud over hele Bayern.
Det var meget betagende - og der var muligheder for div. forfriskninger - samt (naturligvis) også små boder med div. souvenirs  med relation til slottet.

Vi cyklede til byen - handlede - osede - og nød en middag på fortovsrestaurant. 

Og vi cyklede ude på landet - på skovstier - ved søer - og eneste lyde der brød gennem denne herlige stilhed var de kendte kobjælder der dovent lød: "kling-klang" !!  åh, hvor skønt - og bestemt ikke sidste gang vi er på disse kanter.

Herfra fortsatte vi så vores dejlige tur - og via Østrig kørte vi til Liechtenstein. 

Det var så ikke lige det mest smukke sted vi har set, ja, faktisk synes vi det var en skuffelse. 
Jeg troede det var et yndigt lille land, velpasset, plejet og orden. 
Lille, ja.. men det virkede rodet, meget bart, i forhold til det milde og smukke vi kom fra..
Fyrste-slottet - som ligger højt over byen - ligner noget meget trist, gråt, faldefærdigt, saneringsmodent  middelalderbyggeri. 
Det var afgjort ikke det billede vi havde af en rig lilleput stat.
Nå, men vi nød da stadig vores ferie med cykelture - bjergvandringer - og campingpladsen var meget hyggelig med en dejlig udsigt ind til Schweiz.
Vi tog bilen på ture rundt i Schweiz - men også dette område af Schweiz skuffede i forhold til hvad vi forventede - og så var der bare så rasende dyrt - ja - end ikke Norge kan vist være med :-))
2 postkort kostede 36 kr. UDEN frimærker !!!!! 
2 tørre, kedelige, stk. "wienerbrød" kostede 38 kr. ups..!!  synes lige som ikke det var der vi havde lyst at bruge det meste af vores ferie :-))  men det var jo heller ikke meningen.. så efter nogle dage i Liechtenstein kørte vi så til vores "bestemmelsessted".. nemlig til: "den Bodensee".. 
åh, hvor herligt .. igen kom vi til skønhed - mildhed - bakker, bjerge, blomster, frodighed, frugtplantager :-))
Vi kørte direkte til campingpladsen i Markdorf - hvor der en uge senere skulle være samling af en del campister der havde tilmeldt sig 5. kreds tur. 
Vi havde en dejlig uge på "camping wirthshof" -  som fortsatte da alle de andre 94 campingvogne kom.  
Ugen brugte vi til at udforske området. 
Vi var i div. byer - i flotte områder -  både i bil (når det var længere stræk) og ellers på vore cykler.
En dag kørte vi til  Friderichshafen (hvor Zeppelineren er fra) og der var ustandselig rundflyvning  - "rund um den Bodensee" !! 
Vi var i "Europas frugthave" - var i Bjerge - i Dale - i Byer - så vi fik set en masse inden alle deltagende D.C.U- campisterne ankom
Så besøgte vi et vinslot hvor vi i deres spændende gamle vinkælder var vi til vinsmagning.

Haven til slottet var anlagt som en labyrint - og det var ret spændende at gå rundt i den - og ikke helt så nem at finde rundt i :-)
man følte sig næsten hensat til en gammel engelsk film hvor pigebørn løber fnisende rundt mellem hækkene med bejlerne i hælene :-)
(Min bejler hedder Bent - jeg går ret langsomt - kan da håbe at blive indhentet..?? :-)))
Vi var også på Affenberg - hvor aberne lever vildt i et naturreservat - og tillidsfuldt kommer hen til en, og tager imod noget spiseligt, som meget gerne må være popcorn.:-))
Indgangen til reservatet var omkranset af en ?bondegård? og på tagene var mange, mange storkereder, og vi talte 28 storke..
Flere gange var vi ude at sejle på Bodensøen. 
Aldrig har jeg set så rent og klart vand.. ikke en "krumme" var der at se i vandet. 
Vi besøgte en by der var bygget på pæle - som er fra middelalderen. 
Dengang boede man i træhuse - bygget på pæle rundt om  "søen". 
Denne er så velbevaret, at den nu Frilandsmuseum. 
Vi sejlede også ud til den Svenske Greve Bernadottes Ø - "Mainau" - den kan ikke beskrives med få linjer - men kan blot sige :
Det er forståeligt at: "det er Tysklands mest besøgte attraktion"
(den er oven i købet verdenskendt)
Der er så meget at se og opleve her på Øen - alene de mange "blomsterbilleder" og figurer der er lavet af blomster og buske er så imponerende - at vi brugte en hel - og meget dejlig - dag. 
Vi fik en dejlig middag herude - mens vi sad nød udsigten over søen - og inden turen igen gik tilbage til fastlandet. 
(også derfra fik jeg blomsterfrø med hjem :-)) ) 
Det er jo en kæmpe ø, fuld af alle slags blomster - og der er tropehuse med frit flyvende sommerfugle i kæmpe eksemplarer. 
En anden dag sejlede vi igen over søen, og da kørte vi til Schaffhausen (i Schweiz)

Det er et fantastisk vandfald - også meget kendt - og et af de største i Europa.
Jamen, det har bare været så dejlig en tur i hele denne næsten måned - vi har været væk - og ikke en eneste oplevelse ville vi ha´ været for uden.
Alt gik bare så perfekt - vejret var næsten for godt - naturen har været så smuk - at det næsten gjorde ondt - og de mennesker vi mødte på vor vej, var alle så søde og hyggelige.
Ved selve Bodensøen var vi i små 14 dage. og vi er da også enige om at det bestemt ikke er sidste gang  vi er på de kanter.

Det kan varmt anbefales at tage på en af de mange spændende kreds-ture der laves i D.C.U-regi - mange er "bekymrede" for om det er "bingo-ture" - men det er uvidenhed fra dem der udtaler sig - uden at ha´ deltaget - for de campister der ønsker at "være sig selv" kan sagtens være det - uden nogen løfter et øjenbryn af den grund.

God tur til kommende ferier - med - eller uden - D.C.U

Se flere billeder fra turen.:    Klik her

PS. Billederne er fra før digitalkameraets tid - men papir og video
(derfor den ikke så gode kvalitet)

links til :
(Julebutikken i Rothenburg)   www.wohlfahrt.com
(campingpladsen)  www.camping-wirthshof.de
(om Øen "Mainau") www.mainau.de

 
 

   Tilbage til "Rejsebeskrivelser"

Retur til forsiden