Hilsen fra:
~ Tjekkiet ~
Tæt på Danmark ligger dette dejlige Land - Tjekkiet - som bare har så meget at byde på - flot Natur - skønne gamle Byer - fantastiske Slotte og Borge - en venlig og rar befolkning - meget billige priser på alt - lige fra madvarer - Campingpladser - Tøj og Museer - samt også brændstof.. Sommeren er meget varm i Tjekkiet - lige som Vinteren er kold og Sne-rig - og derfor et godt Skisportssted  - der er fastlandsklima - og er det en regnfuld og trist Sommer i Danmark  er det hurtigt at komme til Sol og varme i dette dejlige Land - uden at man nødvendigvis skal køre helt til enten Spanien eller Italien.
.
ovenstående er et lille udpluk fra forskellige steder i Tjekkiet
  I det nordlige Mähren ligger Olomouc som - efter Prag - er den største historiske By i Tjekkiet. med mere end 700 fredede Bygninger. 
Byen stammer helt tilbage fra det 11. årh. og var engang hovedstad i Mähren - men under 30-årskrigen led den store skader og måtte afgive sin indflydelse til Brno.
Det sjoveste Hus i byen ligger på Dolni nám nr. 45 - hvor historien fortæller at der under 30-årskrigen boede en Svensk Soldat her.. Tjenestepigen forelskede sig voldsomt i ham - men han var slet ikke interesseret i hende - så hun fik en gammel Kone til at lave en Kærlighedsdrik som Soldaten skulle ha´ - men uheldigvis kom en Hest til at drikke det - i stedet for Soldaten - med det resultat at Hesten af bare elskovslyst forfulgte den unge Pige som ude af sig selv sprang ud af vinduet, som var for lille til Hesten som ikke kunne komme igennem, men sad fast - og den sidder der endnu den dag i dag..!
 
  Camping Hranice boede vi på da vi bl. a. besøgte Olomouc - ok plads - hyggelig - som ligger lidt højt -  
Mellem Byerne Mladá Boleslav - Jicìn - og Turnov ligger et såkaldte "Tjekkiske Paradis" - Ceský ráj.
Området er fyldt med Basaltklipper - Borge - Slotte - Ruiner - der er dybe kløfter - med så smalle stier at er man ret bredskuldret, kan man ikke gå gennem, med mindre man går sidelæns - flot er der. 
Naturen er forunderlig - her har vi været mange gange - også med forskellige bekendte har vi Guidet hertil
  Mange Campingpladser ligger i området - forskellig standard - og forskellige priser - her er det den meget besøgte - af Danskere - "Skoda-pladsen" - da den ligger i et område - og By - som bl.a byder på Marked - på Skoda-fabrikken - og Bryggeri - som alle besøges flittigt - byen har gode indkøbsmuligheder lige fra "Jydsk Sengetøjslager" - Aldi - Lidl - og deres egen store gode Supermarkeder.  Lige uden for pladsen ligger en stor Swimmingpool - og der er Restaurant på Pladsen også - som er ret godt besøgt - hvor også mange campister indtager deres morgenmad.. (til "ingen penge") :-))  
.Oppe i området ved Décin ikke langt fra Grænsen til Tjekkiet er også en del at opleve - fra Natur - til det kendte marked (som er en hel By) i Hrensko - der er Europas største naturlige Bro - Pravcicka brána - øst for Hrensko - der er mulighed for flodsejlads - og fantastiske traveture - Benesov Slot med Poscelænssamling - flotte Kirker - Zoo - og Rosenhaven i Décin...
Her er virkelig noget at se på under Gudstjenesterne :-))
  Campingpladsen her ligger i meget roligt område - eneste lyde er naturens - især Frøernes kvækken.  
  I Prag, har vi et par gange boet på denne plads - Kotva Branik - hvorfra man kan tage Bussen ind til Prag - pladsen er "ikke noget særligt"  - men OK at besøge Prag fra - siden har vi boet på andre pladser - også lidt udenfor Prag - og taget Tog - eller Bus ind til Byen...  
  Selve Prag kræver vist ikke nærmere præsentation - men er kendt af de fleste...  
   Alle, der har besøgt Prag har taget turen over Karlsbroen - Karlúv most - !  
  Rådhuset som er et tilløbsstykke især p.g.a det berømte Ur - men også værd at taget turen op på toppen og nyde udsigten ned over Prag og omegn - der er flot...  
  En aftentur gennem byen er også hyggelig - belysningens skær minder om gamle dages Gaslygter - der giver det bløde gullige skær - og så med bygninger som fra middelalderen - ja - så føler man sig hensat til "den gang det var før"... men sådan er det i alle byer - ikke bare i Prag..  
  Øst for Prag ligger byen Kutná Hora - og byen Sedlec - med det berømte "Knogle-kapel".. i 1200 tallet sendte Kong Ottokar 2. et bud til Golgata efter Jord som så blev på den lille Kirkegård i Sedlec - og så kan det nok ære der strømmede "kunder" til sågar fra U.S.A. - og mellem 1278 og 1318 blev mere end 30.000 døde begravet her - og knoglerne fra de sløjfede grave blev så mange, at man ikke vidste hvad man skulle gøre af dem.?!
 lokal Håndværker ved navn Frantisék Rint fandt på at bruge knoglerne kreativt - og han udsmykkede så hele det lille Kapel med Pyramider af Kranier - samt Klokker og Våbenskjolde hvor både Kranier - Lårben - Kæber - Kraveben - ja - alt der findes af Knogler i en menneskekrop er blevet brugt - endda til Lysekrone - hvor hver eneste knogle i os er repræsentere  -   han startede på det 1870 - og man kan sige at han har "slået sit navn fast for eftertiden" hvor han også har lavet sin egen signatur "skrevet i Ben"... Kapellet er meget besøgt - det er Verdenskendt - og fortællingen om Kapellet og Knoglerne udleveres ved indgangen - på næsten alle sprog - også på Dansk..
 
  I det sydlige Böhmen ligge hovedbyen Ceské Budéjovice - fra 1265 - tæt på Østrigs grænse - og især er Byen kendt for bryggeriet "BUDVAR" - som brygger den ægte "Budweiser" - og det er muligt at komme ind og få en rundvisning på bryggeriet - ligesom også Blyantsfabrikken Koo-i-noor ligger her - men "MARKEDSPLADSEN" er nok den der er mest besøgt - den måler 100 x 100 meter  - og midt på pladsen ligger det berømte Samson-springvand fra 1720 - og hele pladsen rundt er der Arkade hvor alle forretninger ligger - og på Pladsen er der også mulighed for at hyre en Hestevogn og komme rundt til Byens seværdigheder. Der er meget at se i Byen og området - og bl.a. har Byen også det såkaldte "Sorte Tårn" som er 72 m højt.  Byens Vejrhane er naturligvis også en Øl-tønde.   
  Torvet ses her med Arkaderne rundt om - samt med det "Sorte Tårn" som rejser sig Majestætisk"  
 
  Gaderne i Byen er meget hyggelige og charmerende - også her ses det Sorte Tårn..  
  Når vi er på de kanter bor vi gerne på Dlouhá Louka Camping - som er en god plads - pæn og ren - og en god Restaurant - samt ligger den meget centralt til de omkringliggende seværdigheder...  
   Byen ligger i dejlige omgivelser med mange Oaser og åndehuller - og muligheder for traveture   
  Bl.a. ligger der få km uden for byen, Slottet Hluboká, som var en gotisk Borg fra 13. årh. - som fra 1661 tilhørte Schwarzenberger-familien som startede med ombygning fra 1840 - 1871- som efter et besøg på Windsor Castle ved London blev så begejstret at han rejste hjem og byggede en kopi af Windsor.. 
I 1945 blev alle Schwarzenbergernes ejendomme store konfiskeret og nationaliseret - og Slottet her blev så indrettet til et meget rigt Kunstmuseum..  vil man ikke ha´ en rundvisning inde i Slottet - er det bestemt også et besøg værd i Slotsgården - i Orangeriet - og Parken - alene turen op til Slottet er dejlig - og flot at se ned over landskabet....
 
  Her et lille kig indenfor - hvor man Guides rundt - flere gange daglig er der rundvisning  
  Nogle km. syd er der en meget dejlig "Pilgrimstur" at trave rundt i naturen - hvor man "møder Jesus og hans Disciple" fleres steder - enten liggende og hvile - eller "pint under Pontius Pilatus" og turen rundt ender ved Korset hvos Jesus hænger - og allersidst sidder Jomfru Maria med den døde Jesus i sine arme... hvorefter man kan gå gennem den lille Kloster-gård - !
En travetur hvor der er lidt andet at se, end det man ellers ser på ture rundt i Naturen..
 
  Yderligere syd - lige på kanten af Sumava-bjergene ligger den smukke fredede gamle by Ceský Krumlov - som ligger på en halvø - floden Moldau danner ved sit S-formede løb i en kurve gennem de de stejle klipper - den gamle by er fra 1253 som de Böhmiske  Fyrster grundlagde som deres hovedsæde.  Byen konkurerer med Prag - og har rigtig meget at byde på - men mere overskuelig end Prag - og den er Bilfri - d.v.s kun beboerne har adgang med deres Biler, så det er en fornølelse at færdes i gaderne.. Byen er sluppet gennem Krige og Ildebrande så man kan i dag færdes gennem labyrint-agtige gader og nyde de mere en 300 år gamle - originale Huse - og går man ind i de forretninger der er, kan man se de gamle indretninger - og byggemetoder - Byen er i dag en virkelig Turistattraktion... og den enorme Borg - med 365 værelser - rt frt muligt at komme ind og se nogle af dem - hvor der bl.a er en flot forgyldt Karet - og Maskesalen med livagtige gengivelser af 125 Skuespillere - sommeren afholdes her også Koncerter..  
  Mange Restauranter er her hvor både omgivelserne og maden nydes mens benene hviles (tiltrængt)  
  Meget benyttet er Floden på dette sted - til en slags "Mini-rapelling" hvor der er et mindre Vandfald på modsatte side af dette "spejl-billede"

 

 
Mange flere billeder fra hele turen kan ses på egne optaget fotos på hjemmesiden under "Feriebilleder"
samt mange ture gennem årene til Tjekkiet direkte - eller i forb. m/rundrejser til Ungarn/Slovakiet eller Polen
som alle kan ses under "Rejsebeskrivelser" også..
 


Tilbage til Postkort

 
 


Tilbage til Index