-  Rejseruten  -  
                                  &  
         - Gode Råd -  
     
På opfordring kommer her den Rute vi benytter    
     
Vi påstår ikke, at den rute vi benytter omkring Barcelona, er den sikreste, - ej heller at der aldrig sker noget på den strækning...  MEN.:
ud af de ca.  100 episoder vi har kendskab til, er alle alle dem der er sket omkring Barcelona - sket på ruten "op om" - og ikke på ruten "neden om"... kun én eneste hørte vi om sidste år på deres hjemrejse - vi havde fortalt dem om div. Piratoverfald - de havde aldrig hørt om det før - så de kørte "neden om" (og hjem).. netop som de passerer Barcelon kommer "de kendte pæne personer i deres fine biler" og vinker dem ind til siden.. !
De var jo nu advaret - så det eneste de gjorde var.: "gav dem den såkaldte Finger - og vinkede dem af"...
.    
Åbenbart var Piraterne klar over at disse Campister var vidende om deres forehavende.. så her var intet at hente - så de fortrak hurtig - og campisterne kom hjem i god behold - og alle deres værdier også...!!!
                                                             
(Det gør alt dette arbejde, det hele værd)
.    
Piraterierne sker som sagt på ruten "oven om Barcelona" - ad motorvejen AP 7 - (autopista 7) det er betalingsvej - som render ud i et gratis stykke motorvej - og det er virkelig et af de store "åsteder".. det sker oftest på det såkaldte "Gratis stykke" - ad AP 7 - mod Vilafranca..
Vi kører "neden om"  - d.v.s. fra AP 7 - ned ad C33 - som render ud i C 32 - og videre mod Castelldefels - mod Sitges - og Vilanova i la Geltrú - ! mod Tarragona..!
På denne rute har vi - endnu - ikke hørt om Piraterne.. (dermed kan jeg jo ikke love det ikke sker ..?!  Men - altså - endnu ikke.. for der er ikke de store muligheder for at få et Vogntog stoppet - (p.g.a. tæt trafik) som der er på motorvejene - og hvor Piraterne hurtig kan slippe væk..!
Vi stopper ikke en eneste gang fra vi passerer Grænsen til Spanien - og til vi er ved Vilanova..
.    
Det er ofte på Rastepladser - og Tank-rast de holder - der tages en del Turister også - og ellers holder de øje med de Vogntog der kører forbi - og så sætter de efter.!
.    
Inden vi forlader Frankrig Tanker vi op - (og "tanker af") således vi ikke skal stoppe før vi er forbi..!
.    
Vi kører med låste døre - har Mobil og Kamera parat - en blok og kuglepen til at notere bil nr. - og så er tlf. nr. til Engelsktalende Politi kodet ind på mobilen.:                 902 102 112
På dette nr. sidder der engelsktalende Politi som modtager anmeldelsen - som skriver Rapport om det anmeldte - og så får man angivet adresse til nærmeste Politistation - hvor man så kan afhente Rapporten..
     
               VIGTIGT - VIGTIGT              VIGTIGT - VIGTIGT    VIGTIGT - VIGTIGT
Det er SÅ vigtigt at selv den mindste ting rapporteres - ellers har Spansk Politi jo intet at gå efter - intet billede af hvor det sker - hvor ofte det sker - hvor meget der sker - eller metoderne der bruges...!!!
.    
Både vores eget Udenrigsministerium - Den Spanske Ambassade i København - og Spansk Politi appellerer til Turister om at der anmeldes - anmeldes - anmeldes......!!!!
     
Vedr. egen forsikring.:
I 2005 havde jeg kontakt med Italiensk Politi - i Napoli - (kan læses under vores tur til Italien/Sicilien) hvor jeg kom hjem med "advarsler til vore Danske Landsmænd fra Politimesteren i Napoli".. (det var ham meget magtpåliggende at jeg videregav hans oplysninger).. og da fortalte han at.:"ulykker - uheld - buler - tyverier - o.s.v IKKE berører egen forsikringsselskab - eller Selvrisiko - for der er en EU-aftale landene i mellem - at med en Politirapport til forsikringen - så betaler de skaden - og regningen sendes til det pågældende land - som så refunderer beløbet - til Forsikringsselskabet"..

(Vi prøvede det selv - og det havde INGEN indflydelse på vores Forsikring..)

     
Så, også for ens egen skyld - og vores "pengepungs skyld" - bør ALT anmeldes....
     
  God og sikker ferie ønskes alle