Fortsat fra forsiden................
        På vej ned gennem Frankrig tager vi en overnatning på en Campingplads (naturligvis)!!
        En time efter vi er ankommet, kommer endnu et Dansk par...... 
        1.:  
De er noget rystet over en "dum" oplevelse de netop har haft da de kom over Grænsen fra Spanien og ind i Frankrig.
Ved Perpignan mærker de at Bilen "bumper noget" - han holder ind til siden, stiger ud for at undersøge årsagen.?
Det ene Baghjul er fladt..!!??
I det samme kommer en sød ung mand og tilbyder sin hjælp - men de takker "naturligvis" nej - (de er garvede campister og ved godt hvad "hjælp" kan betyde) den unge mand er stadig venlig og fortæller at der er et Værksted 500 m fremme, og tilbyder at køre manden derhen, - men han foretrækker selv at liste bilen derhen.
Værkstedet ligger ved et stort Carrefour - det er høj lys dag - masser af mennesker - så der er "ingen fare på færde"..!

Det korte af det lange.: Mekanikeren piller hjulet af - undersøger det ikke nærmere men ser straks et skudhul, og siger.: "Dette kan jeg ikke lappe, du skal købe 2 nye Bagdæk - men jeg kan ikke sætte dem på før om en time, - jeg har travlt - vi låser din Bil - og I kan vente her."

De er ved deres Bil i den time - køber nye dæk - manden betaler - og de kan fortsætte turen hjem mod Danmark - efter en times kørsel stopper de på en Tank, fruen vil ind og købe lidt at drikke - :Hendes taske er væk - Kamera også....!

Foruden de nye Dæk - arbejdsløn - så kostede det dem hendes Visakort - 4.000,00 i kontanter - nyt Pas og Kørekort - Papirer på Bilen - alt i alt kr. 10.000,00
Intet at anmelde til nogen forsikring - pengene erstattes ikke - Kamera havde de ikke kvittering på mere - Visa blev spærret - og de skulle selv betale for Pas, Kørekort og Papirer.

De kørte heller ikke til Politiet, for de kunne ikke forklare hændelsesforløbet, da de kun taler Dansk - og de ved ikke hvornår det er forsvundet, men mener da de "gav hånd og sagde Farvel og Tak" - for da lagde hun Tasken ind i Bilen igen..

De føler sig overbeviste om at "nogen" på det Værksted kender til at dæk skydes i stykker, og at de er i "ledtog" med andre - også at den "søde unge mand" var med i det hele..??

 

       Vi fortsatte næste formiddag vores tur sydpå - og ankommer til den Plads vi har valgt - nær Barcelona - og samme aften går vi til det møde, der afholdes.
der sidder allerede en del Danskere - og de taler om "Knive" - "Dæk" -
        2.: Fortalt af E & C til os
Før Jul kører E & C videre fra Campingpladsen i Vilanova (syd for Barcelona)
De når ned omkring Valencia - i en stor og meget trafikeret Rundkørsel mærker de så at de er punkteret.
De "lister" fra ved en sidevej - stopper - og ser at de ganske rigtigt har et fladt hjul på Bilen.
Så sætter de Advarsels-trekanten - og ifører sig reglementeret deres veste.. for så at starte på at skifte Hjulet.
En sød ung mand kommer cyklende og vil hjælpe dem - han forklarer at hvis de kører lidt frem så er der et værksted - men de forklarer at de selv kan skifte hjulet.
Pænt og venligt bliver han ved at forklare om værkstedet - de får da helt ondt af ham, for han er så sød og venlig, - men de får forklaret ham at de godt forstår hvad han siger, men at de klarer dette selv.. og endelig cykler han videre.
Da de er færdige med at skifte hjulet kan de endelig fortsætte.
Efter en lille times kørsels kan E. ikke finde sit Kamera...??? (Et spejlrefleks..!!) 
De taler om, at måske det er blevet "væk" da de tidligere var inde og Tanke..?? men bliver enige om at det er det ikke.. så det ligger nok inde i Campingvognen..

Da de har mulighed for det, holder de ind for at lede i Campingvognen - der er det ikke - og nu opdager de så også at hendes taske er væk - med ALT indhold.. Penge - papirer - Pas - kørerkort - div. Visa og Mastercard...

Stort var deres chok naturligvis da det gik op for dem at den  "søde venlige og hjælpsomme" unge mand, blot var "afledning" for nogle hjælpere som de slet ikke så på noget tidspunkt ..
Også dette ægtepar, havde indtil dette tidspunkt, været overbevist om at det ikke kunne ske for dem - og da slet ikke høj lys dag - på et voldsomt trafikeret sted.. og de var der jo begge 2 hele tiden..!"

På MEGET kort tid, blev der hævet på både deres Visa - og Mastercard - h.hv 200 + 200 + 100 eu - og 300 + 300 + 200 eu - og det var gået rigtig stærkt .. kl. 13.01 - kl. 13.02 og kl. 13.03. - 

(Hvordan det så end lader sig gøre uden pin-code..?)

Men den slags Tricktyve kan vist meget.. i hvert fald lykkedes det dem at lænse familien for mere end 25.000, - d.kr. - en ødelagt ferie - en masse bøvl og renderi hos Politi - Tolk - Konsulat - kontakte straks Banken for at stoppe kortene (men det var for sent allerede) nyt Sygesikringsbevis - ja - alt (som kostede både tid og penge - mange dage og opringninger - møder - afhøringer - foto til Pas - udgift til nye dæk) for det viste sig at dækket var skåret i siden med en kniv.. !

Som Værkstedet sagde.: "Det er lige efter Bogen"..

Metoderne til Punktering er mange - og med knive sker det ved at en Bil ved siden enten holder for rødt, eller i en rundkørsel (hvor "offeret" er meget optaget af at passe sig ind i trafikken,)  med nedrullet vindue, og der skæres hurtig et revne - eller de har den siddende under skoen - hvor den stikker lidt frem - og når man holder et sted, går de forbi og sætter hurtig og ubemærket foden ind i dækket..!

 
         3.:
Samtidig fortæller en anden at de sidste år også var blevet Punkteret, - de havde holdt for rødt lys - en Bil ved siden af holdt også - da lyset skiftede, kører de begge frem - men da var han punkteret - kører frem - og må så holde ind til siden - og da han står ud siger han til Konen.: "Bliv i Bilen og lås døren" - og det gør hun.
Da manden er ved at skifte Hjulet kommer en anden Bil op på siden, - stopper - en springer ud - og lynhurtigt har han hånden ind gennem bagruden (som ikke var lukket) hiver døren op - og flår tasken fra konen - det hele sker så lynhurtigt at ingen når hverken at tænke eller handle - eller råbe op..!
(han siger.: " ja - det lyder for dumt - og jeg er helt flov over at det også kunne ske for os - for det troede jeg aldrig ville kunne lade sig gøre")
          4.: (vores egen "historie" fra Napoli)
Vi fortæller ham, at der ikke er noget at være "flov" over - men vi kender godt den følelse, for vi har selv været ude for en ret voldsom oplevelse i Italien - med både Politijagt - Pistoler - afhøringer o.s.v - og vi har også altid sagt.:" Dét kan ikke ske for os - vi er for garvede - og for vidende om hvad der sker - og vi vil aldrig stoppe.."..!!
(Episoden kan læses på vores side under "rejsebeskrivelser" - og "Italien")

Advarsler og oplysning om de metoder der bruges - fik jeg med hjem fra det Italienske Politi til "dine Landsmænd" - som han udtrykte det (de står også på vores hjemmeside)
    5 & 6.:
To gange tidligere er vi forsøgt stoppet - første gang ved en "ulykke" i Polen - 2. gang ved at en bilist gjorde tegn til os at "noget var galt og vi skulle stoppe" - det var på Motorvejen ved Paris - vi stoppede ikke - men jeg greb Mobilen og "ringede" mens jeg meget nøje kiggede på Bilen - og straks speedede føreren op og forsvandt..
          Tilbage til nutiden - på den Spanske Campingplads........ :
          7.:
Næste formiddag ankommer et Engelsk par i en Autocamper - han er chokeret - fortæller at de i aftes var for sent på den til at nå Pladsen inden lukketid, så de gjorde det, som de så ofte er advaret mod at gøre.: "Overnattede nogle timer på en Tank/Rast før Barcelona."
Om morgenen var de vågnet, total forvirrede - tunge i hovederne - talte om at de da godt nok havde sovet tungt - at de nok havde taget for langt et stræk ..
Da opdager de først at døren står åben - og ved nærmere undersøgelse, opdager de at deres værdier er væk - Penge - Pas - Pc - Kamera - Radio - Papirer - og en del tøj - og hans benklæder ligger ude på Kølerhjælmen..!
De er HELT sikre på de er blevet "Gasset"..!
           8.:
Om eftermiddagen taler vi med en Dansker som også er i Autocamper - fortæller ham hvad det stakkels Engelske Ægtepar har været udsat for - og vi siger.: "Vi forstår da heller ikke at der stadig er Campister der frister Skæbnen ved at overnatte på Rastepladser - især Spanien ved man jo er slem - og at det Spanske Politi fraråder det på det Kraftigste.."
Danskeren siger.: " Det behøver man ikke overnatte på Tank/Rast for - jeg stoppede på vej hertil, - gik ind i forretningen på Tanken og handlede lidt - da jeg kom ud var Autocamperen brudt op - mit Kamera var væk - ligeså de Bukser jeg havde på dagen før - der var lidt Euro i lommerne - men jeg har vist været heldig, for de må være blevet forstyrret, for min pc var der stadig - heldigvis.
  9 & 10.:
Vores Nabo på Pladsen havde en "underlig lygte" på taget af deres Campingvogn (som blinker med Gult advarselslys) - vi spurgte hvad det var for en "Storm -P. anordning"..?
Han forklarede.: "Vore bekendte - 2 hold - har været ude for Tyverier om natten på Rastepladser - den ene i Tyskland - den anden nåede lige ind i Frankrig - og de er sikre på der var brugt Gas imod dem - for de var meget tunge i hovederne og havde begge hovedpine da de vågnede - og følte sig omtågede længe efter de var vågnet.. så nu har jeg lavet denne tyverisikring så vi advares i god tid hvis noget er ved at ske - for vi overnatter - endnu - på Rastepladser..!
(Vi fik "opskriften" - og den lyder god - så vi laver nok selv denne anordning også - selvom vi IKKE benytter Rastepladser mere - af flere grunde)
         11.:
Et Hollandsk Ægtepar ankom med buler i Bilens ene side.
De havde været inde at tanke - og var på vej ud fra Tankstationen, da der lød et rabalder i Bilen - en Bil kommer op på siden af dem og vinker dem ind da "der er sket noget".. og da de stadig er på Tankstationen, holder han ind til siden igen - og han står ud.
Som ud af den blå luft kommer en anden mand farende hen til Konens dør - flår døren op - hun har sin taske på skulderen og holder godt fast i den mens hun gør anskrig - men lynhurtig trækker manden en kniv, - skærer stroppen over - og væk er han med tasken..!
         12.:
Et Dansk Ægtepar var ved at få samme Skæbne - på Motorvejen rundt om Barcelona - et gevaldigt brag lyder i Bilen - men han havde "heldigvis" set en Kæde blive smidt ind i siden på Bilen, så han vidste hvad det var - og fortsatte uden at ville stoppe..
Det passede ikke ind i Banditternes mening - så de kørte ind foran dem så de skulle stoppe - men dét passede så ikke ind i Danskerens plan - de undveg - og Konen tog Kameraet frem - hvorefter Banditterne hurtig fortrak..!
Skaden her blev en bulet/ridset side...
         13.:
På pladsen møder vi ganske uventet et kendt par fra Danmark som vi blev meget glade og overraskede over at møde netop her..!
Efter en glad "gensyns-krammer" fortalte de at netop som de kom ind ved Mulhouse, ville de finde en Rasteplads for natten.
Da de holder der, kommer en Politipatrulje, - Betjentene siger.: "I skal ikke overnatte her - vi kan slet ikke styre det - for mange overfalde her - er I meget trætte, så kør ind i Byen ved et Supermarked - godt oplyst - og hold MIDT på - for vi  har bedre mulighed for at patruljere inde i Byen.

(det siger Politiet vel ikke hvis det "bare er skræmmekampagne og få promiller" det sker for?)
          14.:
Et Dansk Ægtepar, bosiddende i Malmø, er inde for at handle.
Kommer tilbage til Camperen, sætter sig ind, får netop lukket Bildøren og han starter motoren da døren i Passagersiden  rives op - Fruen flås ud af Bilen - hendes taskes rives fra hende - hun skriger naturligvis op, og manden springer hurtig ud og efter Tyven som løber over til en bil, - manden får fat i Tyvens ben og hægter sig fast, men tyven når ind i Bilen (stadig med manden hængende fast) bilen kører afsted mens manden hænger efter, men slipper naturligvis sit tag da han slæbes efter Bilen..
Manden fik en del skrammer og knubs - de begge var chokerede efter hændelsen - og tabet her var fruen taske, med indhold.

De rejser altid med den såkaldte "omtanke" - er forberedte - "tager deres forholdsregler" og har ofte gennemtalt at.: "Hvis nu....??!!!" og aftalt hvad de skulle og ikke skulle gøre i en tænkt situation..!

De ville ALDRIG stå ud af deres Bil
De vil ALDRIG lade nøglen sidde i Bilen når de ikke var i den
De ville ALDRIG tage kampen op med en Bandit...

Hvad de ikke lige var forberedt på, var, at Fruen blev overfaldet og trukket ud
Manden reagerede som enhver anden der vil forsvare sin familie -
og derfor var de begge udenfor Bilen
Begge Bildøre stod åbne
Og Motoren var i gang..
Så.: HVIS der havde været endnu et par medskyldige - så havde de enten tømt Bilen for værdier - eller var kørt med hele vogntoget..

De gjorde ALT det de IKKE ville gøre hvis........?!

         15.:
Endnu en Dansker kom med en Bule i siden på Bilen - en flot blankpoleret Sort BMW var kørt op på siden af dem og smidt en kæde (som en tidligere dansker også fik) ind i siden med et gevaldigt brag til følge - og gjorde tegn til at de skulle stoppe fordi der var noget galt, - men dette ægtepar stoppede ikke - de havde hørt om disse Landevejspirater, så de var forberedt.
(De er nu fortsat længere Sydpå)
                                                      Beretninger 16 - 30 fortsættes.... (klik her)