-  Vejpirater - Overfald - 
                                                                      Beretninger 16 - 30
           16.:
En fortæller at de sidste år holdt for Rødt Lys da en Motorcyklist kører op på siden af dem og forsøgte at lukke deres dør op, - det lykkedes ikke - så han slog voldsomt på Bilen med et Boldtræ... Buler - og chok til følge
           17.:
For år siden, kører vore meget gode Venner til Sydspanien (med Campingvogn)
På et tidspunkt går de ind for at spise på en Restaurant ved en stor Benzintank med mange Biler - campingvogne - Autocampere - Lastvogne og mennesker.. 
Efter en god Rast og en OK middag, starter de - og fortsætter sydpå.
Efter nogle kilometers kørsel, kører en Bil op på siden af dem - tænder en Lighter, og gør tegn til at det "brænder - eller Ryger" bagud..
En nydelig - velklædt voksen Mand - smilende og venlig..
Dengang var der endnu ikke nogen "Skræmmekampagne" (oplysninger fra andre om hvad de havde været udsat for) så vore Venner kører ind til siden - står ud - går om bagved sammen med manden - og ganske rigtigt.: Det ryger - men kan ikke lokaliseres..?????

I mellemtiden er medsammensvorne, i en anden Bil, stoppet foran - en kommer hen og siger en masse og vil undersøge og hjælpe - og alt mens de opholdes der, tømmes deres Bil for ALT..!

De når lige at se den anden Bil starte og forsvinde - og den "venlige Herre" forsvinder også:

Så står de der på Motorvejen i Spanien - uden Penge - Kreditkort - Pas - Sygesikringskort Bilnøgler - Nøgler til Hus i DK. - Mobiltelefon - Kamera og Videokamera - Forsikringspapirer - Rødt SOS - Registreringsattester - uden noget som helst..!!
Heldigvis har de en Reservenøgle til Bilen - så de kører ind på nærmeste Tank..
 og så begynder ellers en masse problemer, besvær og tid,  med at få talt med myndigheder i både Spanien og Danmark.
Ja der går flere uger i både Spanien og Danmark med at fremskaffe det nødvendige - og med at lukke konti - og få Penge tilsendt - samt sørge for en låsesmed til at sætte nye Låse i Villaen derhjemme..!
Deres ferie var naturligvis TOTAL ødelagt - det hele gik op i telefon - Politi - Konsulat.
Og når de endelig havde lidt tid turde de ikke forlade Bilen ved en Forretning eller Restaurant, da tyvene jo havde deres Bilnøgler - og de var bange for at "nogen" holdt øje med dem - og så nemt som intet køre med Bilen hvis de lod den ude af syne.

           18.:
For øvrigt var det samme fremgangsmåde - den med Lighteren - som June og Peter Belli - med Venner - "røg på" da de var i Spanien i Autocamper..
           19.:
A propos Bilnøgler..:  En fortalte i aftes at deres Bekendte fik stjålet deres køretøj mens de var inde at handle..
Man fandt den ikke - de endte med at rejse hjem uden - og efter en tid "Ringede Spansk Politi til dem i DK - fortalte at Bilen var fundet - men at de ikke kunne køre den i sikkerhed, fordi nøglerne manglede - så de skulle hurtigt sende nøglerne til Politiet på.: "opgivet Spansk adresse" - det gjorde de - og har stadig ikke set, eller hørt noget til deres Bil..?!
Ja - her kan jeg give "skeptikerne" ret -....!!!  - Dét ville jeg nok ALDRIG ha´ gjort !!
            20.:
Seneste kendte forsøg på "Pirateri" var en, der fra en Bil smider en ret stor sten mod et Par med Campingvogn - forsøger at ramme Forruden - men "heldigvis! rammer den for lavt - så de undgik at måtte stoppe..
Næste .: er andres selvskrevne beretninger, som enten er tilsendt os - eller sakset - og her gengives (med tilladelse)
            21.:  Sakset med tilladelse fra.: www.lunk.dk
Vi startede denne dag med dejligt vejr og vi glædede os ubeskriveligt til at komme til La Marina.
Dog må det nok siges at andre ikke mente vi bare sådan skulle tage alle glæderne.
På AP7 ud for Barcelona gav det et stort brag og noget ramte vores bil. Efterfølgende så jeg at der trille noget sort hen af motorvejen, hvad det var nåede jeg aldrig at blive klar over.
Straks herefter kørte en bil op på siden af os og en mand hang ud af side ruden og gjorde opmærksom på at vi havde ramt dem.
Da jeg tidligere havde hørt om overfald på motorvejen kørte jeg videre og gav tegn til at jeg ikke ville stoppe. Herefter gik det meget stærkt de kørte ind foran os og bremsede meget hårdt. Jeg var nødsaget til at stoppe.
En af personerne hoppe ud af bilen og Pia steg ud for at se hvad der var sket, hun sagde jeg skulle låse dørene men det nåede jeg ikke inden han havde revet døren op han gav sig til at råbe helt vildt og slå på bilen, han tog fat min min trøje og skreg at jeg skulle stå ud på motorvejen, det havde jeg ikke til sinds og beholdt sikkerhedsselen på, da han blev ved at rykke i mig det blev nok for meget for mig så jeg tog også fat i ham og vi toppedes en del.
Alt imens vi var i håndgemæng havde en anden person sneget sig ind i vores bil på passagersiden her stjal han min tegnebog samt min lille pung og Pias mobiltelefon. Et VISA-kort og Shellkortet lå i en lille hylde dem nåede han ikke at få med sig.
Da den person som jeg havde håndgemæng med så at den anden løb hen til deres bil rykkede han sig fri af mit greb og de forsvandt med en helvedes fart.
Da vi holdt med ca. halvdelen af campingvognen ude på kørebanen besluttede vi at køre frem til næste rasteplads, her ringede vi til PBS-service og fik spærret mit VISA-kort og TDC spærrede Pias mobiltelefon.
Vi er nu ankommet til bestemmelsesstedet Camping International La Marina, vi er flyttet ind på vores dejlige plads og mange af vores campingvenner har været og hilse på.
Nu må vi så se hvordan det går med at sove oven på denne grimme oplevelse.
Min psyke har det ikke for godt den fik noget af et knæk og man sidder nu og prøver at efterrationalisere og tænker hele tiden på hvad man skulle have gjort.
Vi kommer nok over det vi har jo via vores tidligere arbejde været udsat for noget af hvert.
Og som Pia siger vi kom da ikke til skade og det skal vi nok være glade for.
Ja så er det dagen derpå og vi har ikke sovet helt som vi plejer, der tænkes og spekuleres, vi stod tidligt op vi skulle jo til Politiet i Santa Pola.
På politistationen tog man det helt roligt, for dem er det jo en hel almindelig begivenhed, der sker her i området tyverier og røverier ca. 2 gange om dagen.
Den søde politikvinde, som dog følte med os, hjalp os med at oversætte for den mandlige kollega
Citat fra P. Lunk slut
           22.: Fortalt af Palle med hans egne skrevne ord gengives her med tilladelse
4 Forsøg
på Røveri
I forbindelse med Poul Lunks kedelige oplevelse, kan jeg oplyse om 4 røveri forsøg indenfor en time midt i december ved Barcelona. To af vores venner kørte sammen, hvor den bagerste først blev forsøgt stoppet og derefter den anden.
De sad og snakkede med hinanden i walkies, så dette kan have skræmt dem væk. Men præcis det samme mønster som vi har hørt om før. De kører op på siden af én, smider en stor sten ind på vogntoget, derefter op på siden ved føreren og med fagter og gebærder at gøre opmærksom på, at der er noget galt. Hvis man så ikke holder ind til siden, så ind foran og bremse ned. Vores venner klarede det ved at aftale, at det bageste vogntog trak ud i midter vognbanen, hvor den anden så fulgte efter. Altså mislykkedes røveriforsøget. Lidt foran vores venner lå en englænder også med campingvogn. Her forsøgte de sig igen med de samme midler, men uden held. Det var så 3 forsøg på røveri begået af den samme bande. I den samme time, blev endnu et par venner forsøgt røvet lige ved afkørslen til Villanova af et nyt hold røvere, men afkørslen reddede dem. Her kostede det i hver fald en stor bule i den ene fordør.
Disse røveriforsøg ved jeg med garanti at Forsikringsoplysningen ikke får indrapporteret, da bulens opretning og maling af dør koster mindre end selvrisikoen på forsikringen
          23.: Skrevet af B. V og tilsendt os
Hvad angår landevejspirater, som er meget oppe i øjeblikket, er det ikke kun i Sydeuropa man kan opleve det.
I sommeren 2003, var vi på vej til Værnamo i Sverige af E4, da der pludselig lyder et knald fra vores campingvogn
samtidig kører en sort Honda 4 hjulstrækker op på siden af os og vil presse os ind i rabatten, da det ikke lykkes
kører han ind foran os og bremser i ryk for at prøve at få os stoppet.
Hurtigt finder jeg ud af hvad han har gang i, og får drejet mig fri af ham, herefter har han måske opgivet os, for vi så ikke mere til ham.
Senere da vi var kommet hjem, læste jeg i avisen at Politiet i Jønkøping havde arresteret en bande af landevejspirater
Jeg er fuldt enig med det at bruge den sunde fornuft, skal man ikke altid tage for givet.
          24.:   Skrevet af B.J
På pladsen Cabopino i Spanien mødte vi et hold danskere, der uden at de havde opdaget det, mens det skete, havde haft indbrud i deres CV.
Jeg tror på deres beretning fordi ingen tager vel til Spanien med en dør i CV'en der ikke kan lukkes, den var helt tydeligt brudt op med brækjern.
Nogle af vore venner var på vej hjem fra Holland. De sov på en tysk rasteplads, de kunne kun få 2 personvognspladser og måtte spænde fra.
Da de kom ud næste morgen manglede deres bil 4 alu-fælge med dæk.
Jeg ved det fordi jeg var med til at organisere deres hjemrejse.
           25.:  Skrevet af E.J.
At overfald/indbrud finder sted kan ikke bortforklares. Vi var sammen med et par på en DCU tur for et par år siden, som havde fået smadret en rude i deres cv, ved ophold på en rasteplads.
Vi har selv for nogle år siden følt os meget utrygge på en rasteplads v. Barcelona, og kørte derfra i hast.
           26.:  Skrevet af J.J.
Jeg har camperet rundt omkring i Europa i over 30 år og er aldrig blevet bestjålet, men sidste år ved Valencia i Spanien, åbnede en tyv døren til bilen medens jeg kontrollerede luft i hjulene, min kone hørte det og jeg fik jaget ham væk uden der skete noget.
Jeg har også talt med mange der har været udsat for tyverier på rastepladser, de fleste har været uforsigtige og ladet sig narre.
Tidligere har vi overnattet meget på rastepladser og Autohof, men har i dag god tid og fortrækker en gods nats søvn på en campingplads.
           27.:   Skrevet af T.K.
Efter en dejlig ferie på et par mdr. i Spanien skulle der handles lidt ind, inden turen nordover. Det var fredag efterm.parkerede cv i en ret trafikeret gade. da vi vendte tilbage efter ca. 1 1/2 time (manglede Bilen) Ferien blev forlænget til ugen efter, med boplads på gaden
           28.:  Skrevet af H.O.
Jeg syntes det er fint, at folk kommer med deres oplevelser.
Jeg kan da sagtens bruge de oplysninger der kommer fra folk, til at forsøge at træffe mine forholdsregler.
Sidste år var vi i Sverige. I de svenske aviser stod der om mange overfald på især udenlandske turister i autocampere, der overnattede uden for campingpladserne
           29.:  Skrevet af B.J.
Jeg er ked af at disse indlæg af nogle betragtes som en skræmme kampagne.
At forskellige hændelser ikke kommer frem til forsikringsselskabernes kendskab tror jeg har almindelige økonomiske årsager (selvrisiko, bonustab nedrykning). E.K,S.
For nogle år siden var jeg ude for en episode der skulle anmeldes til forsikringen. Det skulle jo dokumenteres af det lokale politi.
Af de 10 dage vi skulle være i Porec brugte jeg 4, fire døgn på at kontakte S.O.S, mit forsikringsselskab og ikke mindst det kroatiske politi. Det kroatiske politi har givet mig en oplevelse for livet ikke kun på grund af bureaukrati men især på grund af deres manglende sprogkundskaber.
Så hvorfor risikere at skulle brugs kostbar ferietid på bøvl med myndigheder og forsikringsselskaber
           30.:  Skrevet af J.J.
Ja nogle kalder det skrækspange, men ingen af dem jeg kender der har haft en uheldig oplevelse, er holdt op med at kører syd på med campingvogn.
Det man opnår ved at offentliggøre hvad man har været ude for, vil med sikkerhed hjælpe andre, så de har større mulighed for at undgå de traditionelle tricks motorvejs banditterne benytter.

Det er tankevækkende, at det er første gang at det er lykkedes for nogen at trænge igennem med budskabet
      Seneste nyt (indtil nu)  - opdateret 04.04.08
         31.:
Foråret 2008 kører V & K hjem efter adskillige måneders vinterophold i Spanien - og de var advaret - og oplyst om de metoder der bruges overfor Campisterne (de vidste intet om det inden) - bl.a havde vi selv "tudet ørene fulde" på dem - !
De ringede til os da de kom hjem - og fortalte så at de var kørt GENNEM Barcelona - (som vi også havde opfordret dem til) og lige inden - samt lige efter - Barcelona var det forsøgt standset - den ene gang bare vinket ind til siden - den anden gang kørte en Bil op på siden af dem - vinkede dem ind mens han kørte uden om og ind foran dem - hvor han satte farten ned mens han gjorde tegn til de skulle stoppe.... MEN.: De VAR jo forberedt og oplyst - så de fik deres Vogntog bugseret uden om den foran-kørende - og fortsatte - de kom hjem til Danmark med alle deres værdier i behold...
Det glædede os meget at vi "trodser" alle dem der nedgør vore oplevelser/oplysninger - når det beviseligt redder nogen fra de samme oplevelser....
Desværre er det ikke det sidste vi har set og hørt til det - får stadig oplysninger som sendes til os - senest om en Artikel skrevet i et Blad i Spanien hvor en del Danskere er interviewet vedr. deres oplevelser om Landevejspirater....
                                                                                                                                                                                                  KLIK HER