Forord.:
.
Som det jo er mange bekendt, holder vi ikke, hverken korte eller lange ferier, på Danske Campingpladser - da vi føler os "taget ved Næsen" p.g.a den "opfindsomhed" der lægges for dagen - ved at få mange Campister til at tro på det er nødvendigt/lovligt/legalt at opkræve "Miljøafgift" (som ikke er et Regeringskrav - og som ikke betales videre til andre instanser end Campingpladsen selv) - at opkræve "x antal kr. i "daglig "El.tilslutningsafgift" (dette er skjult prisstigning) - "Gebyr" for en plads til sin Campingvogn - er også "skjult prisstigning" - !! 
Vi narres til at tro at disse ting er normen på Pladserne rundt omkring i Danmark . .  (hvad det jo efterhånden også er, fordi vi finder os i det) MEN.: det behøver IKKE være sådan - for der findes heldigvis endnu Pladser der tager den reelle Pris på en ærlig og sober måde - således vi føler vi er Velkomne UDEN vi skal flås - og at Pladsejerne synes de er en OK indtægt - og således er vi alle tilfredse . . . 
..
Til hjælp - og glæde for Campister, har vi derfor lavet en liste hvor Priserne er.: "så alle kan deltage" . .  også til glæde for Campingpladserne er denne liste lavet - således Campisterne nemt kan finde frem til de pladser . . !
.
Nu kan vi Campister jo ikke bare - til stadighed sidde og "Øffe" over at vi ikke vil.: "betale for noget vi ikke bruger" -  at vi ikke vil.:  "ha` de store Tivolipladser - men alternative pladser og priser" - at vi ikke vil.: "betale alle de selvopfundne "afgifter/gebyrer" o.s.v - o.s.v - og når vi så får det - har det - ved hvor de findes - ja - så kræver det altså også at vi benytter dem . . støtter dem . . signalerer at vi VIL dem -  ikke sandt . . ?!
..
Nogen kunne måske fristes til at tro, at når vi kalder pladserne for "Billig Pladser" - at de nok er så spartanske at der INTET er, udover et stk. jord at holde på - at det virkelig er "Sekunda-pladser" . . . som man slet ikke ønsker at være på . . ?!  Så vi ville gøre forsøget - vælge en plads i et område som vi aldrig har haft i tankerne at besøge - for.: "Det er nok så langt ude - langt fra alt - at vi ville "kede os ihjel efter max. 1 Dag"
                                                                                        
(UNDSKYLD Tarm og omegn)
Det er nok engang et bevis på at "vi mennesker ofte har for mange holdninger på for lidt viden" . .  
Vores første "rekognoscerings-tur" til de mindre og hyggelige pladser med en overskuelig prispolitik - og en pris der er til at betale med GLÆDE - ja - den gik til TARM Camping - og selve opholdet/oplevelser kan ses under "Rejsebeskrivelser" . . . 
. .
    Nedenstående her er "kun" vedr. Campinpladsen
.
..
Fotos & Info om.:
 http://www.tarm-camping.dk/ 
Tarm Camping
Ankomst til første besøgte Plads fra Listen  - holder her ved indkørslen
    Indkørslen til venstre - lige ud er en cykelsti - ud til hovedvejen et kig til indkørslen  til Pladsen
Pladsen ligger for enden af en lukket vej - og når man kommer hertil er førstehåndsindtrykket GODT - her ser meget hyggeligt - og indbydende ud
             
Pænt og ryddeligt hele vejen fra indkørsel - til "bunden" af Pladsen
Campingpladsen er delt op i "Vænger" med hver sin lille enklave - på begge sider af den lille Allè - hele vejen ned - og ender i et større hvor vi valgte at holde . . 
 (vi var 3 der fulgtes)
Her, et kig ude fra den lille vej - ind til de "små" enklaver - bemærk hvor ryddeligt og pænt - med velpassede Plæner
Der skiltes - så man kan "finde hjem"                                      -                                               (  eller måske med hvad man kan få . . . ????)
i hvert fald giver det en hyggelig stemning når man færdes - og læser på Skiltene
Ved denne enklave er et Bord/Bænksæt til fri afbenyttelse - hvor man kan sidde under "Hængepilen" og nyde frokost og skygge
                            
set nede fra - op mod indgangen - og modsat . . Trævæggen th "gemmer" på Swimmingpoolen
 Servicebygning m/køkken - Vaskehus - Familierum - Babyrum - og på den anden side er Toilet og Bad (flydende håndsæbe ved Vasken)
Servicebygning - og indhegnet swimmingpool - set fra "Slap a` Haven Meget ren - delikat og indbydende Pool
endnu et lille "åndehul" er lavet til fri afbenyttelse - Grill i Haven - borde/stole og Parasol - eller indendørs hvis vejret er til det
TV-stuen - med gode møbler at slappe af i - 
   
her sad nogen og hyggede med en Bog - jeg ville ikke forstyrre med Kamera.                    Hytter kan også  lejes her på Tarm Camping
Børnene er her også tænkt på - de har et meget stort område at boltre sig på - og mange legeredskaber - Cykler - o.a. at beskæftige sig med . .
Til større børn (og voksne) en fin spillehal med forsk. maskiner o.a. spil - Baren prydes m J. Dean og M. Monroe (som vist kun de voksne kender)
Et område med Minigolf - og Fodboldbane (langt fra Campingvognene) er anlagt oppe ved indkørslen . så her behøver Børn og Unge ikke kede sig
 Lejrchefen færdes meget rundt på Pladsen - dels for en lille snak - svar på evt. spørgsmål - og holder øje med at alt står vel til . . 
Pynt og hygge er der på hele pladsen - fin stemning
.
Plusser.: Her er de ting mange efterspørger.:
nr. 1  Swimmingpool (Gratis)
nr. 2 God Legeplads til de små
nr. 3 Spillehal og hyggested for de større
nr. 4 Tv-hyggestue for alle
nr. 5 Servicebygning med det der skal være - (Bad kr. 2,- pr. minut - eller familierum ½ time kr. 25,-)
nr. 6 Hunde er velkomne (gratis)
nr. 7 Internet på hele Pladsen (gratis)
nr. 8 Fodboldbane og Minigolf
nr. 9 Cykeludlejning (flere typer. . !!)
nr. 10 En del underholdning sæsonen igennem
nr. 11 Gebyrfri Plads
nr. 12 Miljøafgiftsfri Plads
nr. 13 Pladsgebyrfri
nr. 14 Daglig El-tilslutnings-gebyrfri Plads
nr. 15 Billig normalpriser.: overnatning pr. per. kr. 62,-
nr. 16 D.C.U eller CCI-rabat på overnatning - 15%
nr. 17 dagl. el kr. 30,-
nr. 18 2 gode ekstra tilbud i efteråret   (tjek hjemmesiden her) http://www.tarm-camping.dk/
nr. 19 Ingen forskel på høj eller lavsæson - ens lave priser hele sæsonen
nr. 20 Meget rimelige (billige) fastliggerpriser
nr. 21 Hele sæsonen sker der en masse aktiviteter for Gæsterne - små som store - som måtte ønske at deltage . .
.
Endnu en ting på Plussiden er.: meget venligt Lejrchefpar - virker mere som man er Velkomne privatgæster - end som man Kunder . .  det føles ikke som en Forretning - men som en hobby de har - som de nyder lige så meget som deres Gæster gør . . . !!
.
En lille ting der "forargede mig" lige efter ankomsten var.: Jeg kom gående op gennem den lille allè - der står en vandpost med slange på - der stod nogle små Børn og sprøjtede med vand - men det "forargelige" var at der også stod en Voksen - (deres Mor, tænkte jeg) og hun deltog i det vandpjaskeri - til stor jubel for Børnene, naturligvis. . .  men tænk at en voksen er med til det - når vi jo ved hvor dyrt vand er - og i sidste ende kommer campisterne jo til at betale for det . . . . !!
Jeg sagde selvfølgelig intet - tænkte mit - i mit "forargede sind" . . . !!

Godt jeg ikke gjorde - for.: Det var Fruen - ejeren af Pladsen - der morede sig med Gæsternes Børn . . . !!!!!

Morale.: Jeg blev flov over min lidt for hurtige "dømmekraft" - glad over at mærke en glæde hos Børn som alt for ofte får et vredt eller surt blik af os Voksne - og glad for at opleve en indehaver som NYDER sine Gæster - store som små - så vi alle føler os velkomne - og ikke kun møder et "det må I ikke". . .  senere kom jeg i tanke om at vi heller ikke fik udleveret en seddel så lang med alt det man ikke må - ?!
Her kan man godt finde ud af det - Gæster og Ejer i fællesskab . . !!
..
Minusser  For det er der jo også ( ingen Træer vokser jo ind i Himlen
nr. 1 ønskeligt om der var flydende Sæbe i beholder ved Kemisk Toilet. .
.
nr. 2 Jeg er nervøs for at alt for mange får øje på Tarm Camping - og hele dette dejlige område af Danmark - at der ikke er plads til os når vi vil dertil igen (for det vil vi helt bestemt. . )
Vi siger TAK for et dejligt ophold på Tarm Camping - TAK til den lokalbefolkning vi kom i kontakt med i området - og en særlig hilsen til Ingod, som jeg havde den store glæde at møde - og tale med - ved Plejehjemmet . .  det var meget Livsbekræftende . .
                            
På Gensyn, Tarm - fra "Skytterne" . . .
.
Et godt hint fra en Lokalmand
Vedr.det store Skjern-å område.
Det kan anbefales at tage cyklerne med og udforske dette kæmpe vådområde, man kan cykle fra Tarm til Lønborg, og derfra ud gennem hele herligheden helt til Ringkøbing Fjord. Det er virkelig en oplevelse, jeg kan anbefale. . . 
Tak for det - vi kommer tilbage - og tager helt sikkert denne oplevelse med . . !!