Polen, det "nye" Camping land.
Skrevet af Allan Pilgård


Efter en skøn ferie har jeg nu endelig tid til at fortælle jer alle om vores nye fortrukne feriemål, nemlig Polen
Det skortede ikke på advarsler fra alle mulige sider før vi tog af sted, dårlige pladser, overfald, snyd og svindel, men alle disse rygter er blevet gjort til skamme på vores 3 ugers tur til Polen i august, 2007.
Vi mødte en massen meget venlige mennesker, der ville gøre alt for at du følte dig godt tilpas i deres land. Sproget var heller ikke noget problem, da man de fleste steder talt enten engelsk eller tysk.
Vores tur gik via Gedser-Rostok til syd for Berlin, hvor vi havde en overnatning. Vi kørte ind i Polen ved Cottbuss, og der må jeg nok indrømme at vi fik de eneste betænkeligheder på vores tur, da de første 60 km i Polen var ligesom at køre på et vaskebræt. Men da vi kørte videre sydpå, mod Jelena Gora var vejenes udemærket. Pladsen vi lå på i Jelena Gore hed Sloneczna Polana og var en dejlig plads med swinning pool, folklore aften og masser af Hollændere, da det var en hollandsk mand der ejede pladsen. Det var dog ikke noget problem, da hollænder er, synes jeg, et behageligt folkefærd der minder meget om os danskere. En overnatning for 2 voksne, CV, Bil og el kostede ca. 125 kr. Vi kørte videre til Wroclaw hvor vin boede på camping Stadion. Ikke en plads vi ville ligge på i længere tid, men hvis man kun skal se byen så er det en ok plads. Derefter kørte vi til Krakow og boede på Korona camping, lige syd for Krakow. En rigtig skøn plads med en skøn værtsfamilie. Efter Krakow, kørte vi vest på igen, og lå EN nat på en Camping plads i Legnicikie Pole. Det er den eneste plads jeg vil fraråde at man tager ind på. De reklamere med både swimming pool, resturant og butik. Der var godt nok en swimming pool, men der var intet vand i den, og man kunne se, at det var flere år siden at der havde været vand i den. Der var ingen af de andre ting de reklamere med. Både pladserne i Wroclaw og Krakow var samme priser som i LelenaGora, men denne frygtlige plads var den dyreste, ca. 140 kr. Så vi skyndte os videre nord på til Slawa og pladsen Sloneczny som var den billigste plads. Alt inkl. dog skulle man betale 5 kr. for et bad, så kostede en overnatning kun 75 kr. Dette er en plads der bliver meget brugt af Polakker, vi var de enested udlændige på denne meget dejlige plads, men vi blev behandlet vidunderligt. Denne plads kan man sagtens køre til på en dag, hvis man f.eks. tager færgen kl. 7.00 fra Gedser.
Vi skal tilbage til Polen igen næste år, da vi er blevet helt vilde med landet, befolkningen, kulturen og maden. Polsk mad er noget helt for sig selv, og skal ganske enkelt opleves. Og så er det billigt. 2 mennesker 3 retter mad incl. drikkevare ca. 125 - 150 kr.
Dette er blot et hurtugt referat af en ferie vi aldrig glemmer, og kan næsten ikke vente med at komme tilbage.

Allan Pilgård

.