Frankrig rundt
Nedenstående har vi modtaget fra Karen Olesen som havde kontaktet os vedr. lidt spørgsmål om deres forestående ferie rundt i Frankrig - og efter hjemkomsten fik vi denne dejlige beretning fra deres tur..
Karen Olesen har givet tilladelse til det lægges på hjemmesiden - til glæde og inspiration for andre..
.
                                                 -  Ferien i Frankrig 2009  -
Ja så er vi kommet hjem fra vores ferie, og her en lille beretning som lovet.
Vi kørte hjemmefra lørdag d. 20. juni kl. 8.30 og skulle mødes med vore venner på en rast ca. 100 km. nord for Frankfurt a/m
.
Sønd. d. 21. fortsatte turen sydpå Mulhouse - Besancon - Shalon s-Saône. Planen var at nå jeres anbefalede slotscamping Chateau de l' Epervière, og det gjorde vi kl. 19.30. Først troede vi at vi var kørt forkert - smal vej og længere og længere ud på landet - men pludselig lå slottet der i sin egen oase, rigtigt smukt, men glæden var kort - alt optaget.
Vi fik så at vide at vi kunne få en nødplads hvor begge vogne kunne være og det tog vi selvfølgelig imod med glæde. Vi besluttede at blive mandag og køre videre tirsdag, så vi stiftede bekendtskab med de tamme alliker (tror vi nok det var) fik set campingpladsen og cyklede tur til den lille by - så kirken og den sjove kunstner. En rigtig god oplevelse,som vi sikkert vil vende tilbage til (Tak for det)
.
Vi havde i fællesskab besluttet os for en campingplads www.lesgranges-fr.com
som lå mellem byerne Sarlat og Gourdon, fordi det var et godt udgangspunkt til det vi havde besluttet hjemmefra, vi gerne ville se. Vi ville selvfølgelig køre på de små veje og finde vinruten, men fandt ud af at vi befandt os i syd Bourgogne, og var forbi vinmarkerne (det må så blive en anden gang) men vi kørte da på de røde veje til Moulins og Clermont Ferrand, derefter et stykke på motorvej og så igen fra Brive-la-Gaillarde, på små veje til vi fandt campingpladsen.
En dejlig campingplads hvor vi fandt 2 skyggefulde pladser. Der var ingen butik på pladsen men kunne købe varme flütes hver morgen. Pladsen lå ca 600 mtr. fra Dordognefloden og i beskrivelsen stod der at der var mange cykelruter - men hvilke ruter, det var meget kuperet terræn (så det var ikke meget vi fik cyklet der)
Vi tog nogle udflugter bl.a. til Rocamadour, Cahors, Caix, Lauzerte.
Den længste tur gik til St. Emilion i nærheden af Bordeaux da vore venner er meget vin interesserede.
.
Mandag d. 29. kl. 10.00 gik turen videre ad de små veje til Rodez og videre til Millau hvor vi havde udset os en campingplads som vi nåede kl. 15.45 Det var en rigtig dejlig plads som lå lige i udkanten af byen og op af floden Tarn www.campinglesrivages.com
Desuden var der cykelsti ind til byen, som vi dog ikke fik tid til at benytte. Efter vi var kommet på plads kørte vi ca. 10 km. ud for at se verdens højeste motorvejsbro - et storslået syn.
.
Nå men vi måtte videre næste dag og havde udset os en campingplads i Nans - Les - Pins, da vi jo ikke vidste hvor lang tid det ville tage at køre til Port Grimaut, hvor vi havde reserveret plads til d. 1/7.
Vi tog motorvejen til Montpellier - Nimes - Arles og kørte fra motorvejen i Brignoles for at finde campingpladsen - men uden held - måske den var blevet nedlagt.
Vi tog chansen og kørte til www.riviera-villages.com ved Port Grimaud for at høre om vi kunne komme ind en dag før vi havde reserveret - det var ok - så var alle glade. Ank. 20.30
Der var vi så en uge og var på div. udflugter.
.
Ons. d. 8/7 kører vi så langs motorvejen til Italien - en rigtig flot tur (som nævnt før) Cannes - Monaco - Savona - og ved Genova op mod Piacenza og Brescia og Gardasøen. Vi havde bestilt plads på www.camping-serenella.it  Ank. kl. 18.30
Vi ved af erfaring at vi er tvunget til at bestille plads v/Gardasøen. Grunden til at vi vælger Serenella er at den ligger lige midt mellem Garda by og Bardolino og med asfalteret cykle/gangsti helt nede ved vandet til begge byer og ellers i øvrigt en dejlig plads.
.
Tirs. d. 14/7 kører vi videre ad motorvejen til Bolzano, hvor vi kører ind på den røde vej mod Merano derefter kommer man ind i Vinschgau dalen med alle alpeæblerne som de sælger i supermarkederne i Danmark
En smuk smuk tur .
Vi kører videre op mod Rechenpass 1455 m (man mærker det ikke) og fortsætter til Fernpass 1210 m.
Derefter Füssen hvor vi finder en campingpl. Campingplatz Bannwaldsee ved byen Schwangau. Et dejligt område med mange søer/slotte/cykelstier, som vi gerne vil vende tilbage til.
Nå men alting har en ende.
Tors. d. 16/7 går det videre nordpå og kører på motorvejen ved Ulm. Strækningen fra Ulm til würzburg er der næsten ingen trafik, så der er det meget afslappende at køre.
Ankommer til autohof ved afk. nr. 66 kl. 19.30 og bliver der for natten.
Fre. 17/7 hjemkomst kl. 18.00 Turen i km. uden udflugter: 4.730
En dejlig ferie er slut.
Mange sommerhilsner
Karen