- PC-antenne på rejsen -
"Wlan - USB.adapter"
 

Vi har hjulpet RIGTIG mange medcampister til en GOD pc-forbindelse/antenne - både her hjemme - men især også på vore rejser - og alle er kun Danskere - vi har hjulpet en del Svenskere - o.a. og alle har været glade for det - haft stor nydelse efter de har lært denne antenne at kende. . . !!

På rigtig mange Pladser skal man rende rundt med den Bærbare under armen - for enten at tage ophold i reception eller opholdstue på campingpladserne - for at få signal - uanset det er gratis Net - eller det er Net der betales for . . !

JA - mange synes det er ok - og så er det jo godt - men vi er også mange der er afhængige af Net af den ene eller anden grund - og så er det jo også godt - og : "således er der noget for os alle"

Mange ved jo vi har en sådan - og har derfor skrevet til os og spurgt ind til den antenne - og hver har fået svar - men vi ved jo der fortsat er megen interesse om Internet på rejserne - så derfor har jeg besluttet at fortælle om den antenne - samt vores erfaringer (som kun er gode :-)  ) samt hvor vi køber den ..

Her er vi på en dejlig plads i Polen - og vores sorte antenne ses her i brug.  . !
Denne sorte er den første vi købte for en del år siden - siden er kommet nye modeller kommet - en hvid "Panel-antenne" - som vi også har (og begge er har vi altid med - for det ville jo være en "katastrofe" hvis vi ikke kan sidde i campingvognen og arbejde - i stedet for at skulle render rundt på Pladserne med Pc`en under armen ..  :-)

Antennen har vi sat på en teleskopstang - som så sidder i et beslag på stangen til næsehjulet.
Beslaget er samme som vi bruger til vores paraply-tørrestativ..


 

 
Her er vi - i "nyere tid" - i Portugal - hvor vi (selvfølgelig) som altid har begge antenner med.

Denne er, som det ses, den nyere hvide Panel-antenne.
Som det ses står stangen her på en "fod" - som man så skal sørge for at "pløkke" da det jo er let - og nemt kan vælte i stormvejr . . .  !

Lige netop på denne plads sad campisterne rundt omkring med pc´en på skødet - hvor vi sad fint inde i vognen.. (det er også mere behageligt hvad angår Sollys som går i skærmen hvor det så kan være svært at se  . .!!
 

 
Igen er vi i Portugal - på Camp. Madalena - oppe ved Porto . .

Her holder vi oppe i Skovområdet - og kan nemt trække signalet ind i campingvognen.
Som det ses er antennen end ikke uden for campingvognen - vi har bare lagt den inde på Ryglænet af rundsiddegruppen - for her skal vi bare på Nettet kort, da vi kun skal sende mails - samt se nogle oplysninger om Amarante - og så af sted igen. . !!
 
Vi har været på mange pladser hvor der er fri internet - men så skal man op og sidde i opholdsstuen eller Receptionen - det har vi så aldrig været - vi har ALTID siddet i vores vogn når vi er på Nettet. .

En gang i Frankrig skulle vi op i Biblioteket - det var ret langt fra vognen - rundt om et par hjørner - ind gennem en bar - og i "baglokalet" var så det omtalte bibliotek.  . hmmm??! ja - det var så langt og bøvlet hvor vi var klar over her måtte vi "bide i det sure æble" - Bent gik så rundt for at se hvor deres Antenner var placeret . .  viste sig der kun var én - og den sad INDE i biblioteket .. !!
Men - hvad vi ikke troede muligt - ja - det var det så alligevel - vi satte antennen op (udenfor - på stangen) og : BINGO ..!!!
Vi var på nettet hver dag i den uge vi var der . . ( i øvrigt var det på Øen Oléron)


Antennen kan "gå gennem" det meste - er ikke retningsbestemt - (eneste vi har opdaget der kan "drille" lidt er "Stålplader" - sådan et Tag kan godt reflektere eller bryde signalet - men så rykker vi blot stangen lidt - det kan være nok.  .!!

Flere undrer sig over vi ikke monterer antennen TV-antennen som vi har på Taget ..
NEJ - !!
Vi kører også med en løs Parabol - som vi heller ikke vil ha´ monteret på Taget. .
Årsag :
Vi har alt for ofte oplevet at både Autocampere - og campingvogne (især det sidste) kan få problemer med at fange signaler enten fordi de holder under træer - eller andet - eller de "vender forkert" i forhold til hvor de skal hente signalet fra - og der så er en bygning - en træ - en anden autocamper eller  ..  .??
som så gør at enten er signalet svagt med "flimmer" på skærmen - eller slet intet på skærmen . .?

Derfor er vores Parabol flytbar - lige som antennen er . . lige meget hvordan vi holder - så kan vi sætter det foran/bagved - eller . .??
I hvert fald har jeg ingen erindring om vi ikke havde signal . .??

Vi har naturligvis været på steder som ikke havde Internet (selvom vi gerne vælger pladser MED - så kan det jo ske der intet er - eller at det koster spidsen af en Jetjager - pr. time:-) 
Fint nok (vi kan jo bare lade være at købe)  . . men :

Vi har nogle gange oplevet der slet ikke var noget Net - så skriver jeg de mails jeg skal - så tager vi Antennen i bilen - og kører en tur - og vupti !!
Så er der Net - og jeg kan sende dem der ligger i "Udbakke" -  mens andre tikker ind i "Indbakke" . .

Husker især en plads - laaaangt ude - i en lille by - i Polen - intet Net - og jeg bare SKULLE sende (og modtage) noget meget vigtigt - Bent sagde : "Tag Pc´en - så kører vi en tur med Antennen" . .
Ja - ja - optimisme er godt at ha´ - men ærlig talt - vi var "SÅ langt ude"  - (altså ved Ukraines Grænse) og vi kørte ad små grusveje - og bitte små smalle veje på landet - og jeg siger : vi var VIRKELIG kommet helt derud hvor jeg sagde til Bent :"her er kun 4 - 5 synlige huse laaaaangt væk - de aner sikkert ikke engang at der FINDES computer..?!! " :-))) 
Dårlig nok havde jeg sagt det - før : "BINGO" . .!!
Vore mails blev sendt - og andre tikkede ind - vi kunne slukke og køre tilbage til Pladsen igen.  .!!

Ja - Antennen Er, for os, uundværlig - vil næsten hellere undvære det varme vand - Badeværelset - eller. . . ??
Når man er "langt væk" - og på et længere ophold - ja - så er det - for os - et must lige at kunne komme i kontakt med dem derhjemme  .. !!

Sidste gang - i Portugal - var der "knas" med deres Net - (det er gratis - så vi kan jo ikke klage :-)) men jeg havde igen noget der SKULLE af sted - og efter flere dages forsøg endte vi oppe i byen med PC og Antenne - så blev dét problem jo løst .. !

 

 

Fa. Yatow

"Wlan - USB.adapter"

(Det er den første tv. på siden man kommer ind på - den til 89 euro)

 
Sluttelig kan jeg fortælle at vi har købt endnu en antenne - en ret lille en - som vi bruger når vi er på pladser med Internet - hvor vi bare lige overnatter - den er magen til den som Fl. Bruun ofte har afbilledet - og henviser til/anbefaler på Campingferie.dk .

Hvor meget den kan - hvor stærk den er - om den kan "fange noget" under kørsel som den anden kan, ved jeg ikke - da vi ikke har haft det behov - men som sagt kun brugt på en - eller et par - overnatninger ..  .!!
(købte den i Vilanova y Geltrú)

   tilbage til "Tips & Idéer"

                                                                                                                       tilbage til forsiden