2015 Sverige
side 12

* Ullared - Varberg - Grenå *

 
I går ankom vi til Ullared - med det ene formål at handle i "Gekås" - ikke mange Danskere der har ferieret i Sverige har undgået kendskab til nordens største Varehus - flere har kun været der den ene gang - men endnu flere har gjort det til en fast rute på ud- eller hjemturen  hvor vi selv hører til den sidste gruppe :-))
( de har nogle gode fryseposer :-)))))   )
Vi bor gerne på pladsen der (også) er ejet af "fa. Gekås" - de har også Hytter - Hotel - og en del andet ejer de i Ullared - byen der er blevet kendt viden om - p.g.a. "Nordens største Varehus" - hvortil busser har kørt handlende til og fra det meste af Sverige - Norge og endda også Danmark - og nu er der også Flyruter hertil - så dem der bor længst væk i Sverige og Norge har mulighed for at handle her  ...
Ja - han har virkelig "gjort det godt" - har forstået hvad "godt købmandskab er". .  "små priser = stor omsætning"

Pladsen ligger få hundrede meter fra Varehuset - men alligevel kører en shuttle til/fra (nok mest tiltrængt når man skal tilbage FRA Varehuset :-)) 
Fantastisk hvor mange propfyldte indkøbsvogne - i mega størrelse - og med top på - der "ruller" mellem Varehus og Campingplads - samt alle der selv kører Bilen til - propper den - og læsser af i campingvognene - og så retur til Varehuset. .  !! :-)

vi ankom ved frokosttid -- (der er campingplads på begge sider af vejen - og ligefrem) også her er det naturområde - så efter frokost "nappede vi lige en Geocache" :-) da vi trængte til at røre benene :-) - det var ikke motion nok - så vi gik "tur i Varehuset" resten af dagen :-)) og fik så rørt benene der :-)

Cachen fandt vi her  ..
disse specielle - og fantastiske formationer - har altid fascineret mig ved Sverige . .  Her, mangler så en del af klippen - så det er muligt at "se hvad der er inden i"
over den lille Bro - så er man der - hvor der er camping på begge sider (th. er også Hytter) samt camping lige frem også. .  .
med behov for plads til så mange enheder er helt sikkert IKKE for stedets beliggenhed -  men for "GEKÅS"  beliggenhed :-))
Vi gik en lille tur over vejen for at se om den anden plads "lignede sig selv" - vi har ligget på den et par gange - i øvrigt er det herfra billedet af den Airstream jeg fotograferede på en tidligere rejse hertil (ligger på hjemmesiden)
Ja - her er pænt - og stadig fin Minigolf - denne del er mere "camping-agtig" end den modsatte side hvor vi nu - og som regel -  ligger
fra pladsen til Varehuset er ikke længere end en "spytklat" - (hvis man kan spytte "langspyt")  og søen her passerer man tidligere var den  næsten lukket af Åkander
(før-omtalte - hvor man kan se hvad der er "inden i" :-)
Den ER høj - ses mere når det er i forhold til Bilens str. :-)
næste dag var vi ved Varehuset RET tidligt . . . så - som det ses - er her "næsten ingen" Biler - Busser - Autocampere  :-)  (her er flere P.- områder end dette - som er lige så lidt optaget :-))  

Dette er så "vores" område - ikke særlig "sindsoprivende" - men total OK - man har en plads at ligge på - ordnede badeforhold - ret og pænt - "gratis" bad - (ikke noget med mønter - men alt det varme vand man har behov for) samt "gratis" internet der bare fungerer perfekt..!!  .. 
Her er hurtig udskiftning - nye kommer til hver dag - andre afrejser hver dag - men der er også enkelte der endda stiller fortelt an - og bliver mere end blot et par dage ..  .?!

og så er her endda også overvågning . . .  jo jo . . . her er det hele - og koster heller ikke ekstra.  .!!  ;-)
Denne udsigt har vi fra Sofaen - og jeg håber den bliver hvor den er ??! 
( jeg HAR jo netop set at noget er faldet ned - såååee . . .?!!  )
Så har vi pakket sammen - og klar til afgang (bemærk de mange indkøbsvogne i 2 rækker) står flere steder på pladse - UPS.. jeg løber - har netop aflev. Bomkortet - og skal gerne med Bent nu :-)
Ja - vi har jo ikke travlt - har bestilt Færgebillet til i morgen tidlig - og der er kun ca. 30 km til Varberg Færgeleje som vi agter at overnatte på, da vi skal op "kl. kvart i kvalme" - så inden vi HELT forlader Ullared og (især) Gekås :-)  så må vi nok lige ind og se om der er en str. fryseposer jeg IKKE fik købt :-)))) 
det var der ikke :-)  så vi forlader nu Ullared for denne gang
nyder stadig det skønne Landskab vi passerer . . .
dette efterår "sparer" vi en tur til den dansk/tyske grænse - for vi kan nyde "sort Sol" på vej mod Varberg. .  :-))  omend i mindre målestok :-))
så er vi fremme - triller ud mod Getterön - hvor vi hygger med en sen frokost - mens vi nyder landskabet - og roen - og vi bliver så enige om at nu skal der IKKE gå så lang tid igen - inden vi under os selv en tur til Sverige igen ..  :-)
 
et kig ind mod Havnen og Byen . .. 
vi er færdige med at spise - vil så lige en tur i "Jysk" - og i "Panduro" - og med dejlig meget tid i overskud - kører vi dertil. .
vi har tidligere besøgt Varberg - så den springer vi over denne gang ..
og "nøjes" med at "ose" i førnævnte butikker - for SÆT nu der er noget jeg bare IKKE kan leve uden . .??? 

OK - det var der ikke - så vi kørte så for alvor på Havnen - vi kom til at holde som nr. 1 foran den "natlukkede" Port - så vi kommer først først ombord i morgen (MEGET) tidlig.  .
I løbet af aftenen ankom flere campister - som linede op bag os - og snart var det sengetid - og uret blev sat til kl. 05.00 - da vi fik at vide vi kunne begynde ombordkørsel kl. 06.00 ..
altså - det koster en time af vores nattesøvn at holde først :-))

 
Vi (jeg) var endda vågen - og oppe FØR uret ringede . .  det gik så ud over Bent - da han blev tvunget op også :-)
Det var en fin og rolig nat - jeg laver morgenkaffe - og - traditionen tro - laver jeg kaffe og "madpakker" til overfarten -  i mens går Bent ud og prøver at vågne :-))
det er VIRKELIG tidligt - ja - nærmest nat endnu - (kl. er kun lige godt 05.00 - men det er jo herligt vi har eget Hus - dét er frihed - så vi kan "slå os ned" hvor vi vil (stort set) :-)
det lysner noget  på en time - det er nu tid at køre ombord - afsejler først om en times tid - og godt 4 timer efter kører vi fra borde i ok vejr trods det ikke er den Sol vi netop har haft i snart 14 dage
næh - nej - det er (endnu ikke) snefnug der daler her :-)) men lidt mere "efterårs-råt" end det vi netop kommer fra . .
selvom det har været en HELT fantastisk tur - især første del med både Vennerne og omgivelserne (Skærgården) - så er der nu noget "trygt" ved det genkendelige - typiske - og omskiftelige Danske landskab :-)) på vej fra Grenå - og sydpå.  .!!
 

Efter at vi nu ikke mere er "bundet" af  bestilte billetter enten gennem D.C.U - eller direkte gennem StenaLine - er der for os, meget mere frihed til at rejse til Sverige - så det vil vi gøre mere af i fremtiden. . ! 
Når vi før har bestilt gennem D.C.U (som ikke var specielt billigt) så har vi skulle bestille returbilletten samtidig - det kan være et problem hvis man SKAL hjem af en eller anden årsag før tid..
2 gange har vi skulle hjem før tid - og begge gange var det nærmest en umulighed . .  godt nok kunne man (mod ekstra betaling) gebyr til D.C.U få dem til at ændre billetten - men er det mellem Fredag eftermiddag og Mandag morgen - ja - så er det en umulighed - da de jo har lukket.  . .!!
Købte man gennem D.C.U kunne StenaLine IKKE ændre afgang - vi har 2 gange skulle hjem før tid - første gang kørt fra nord for Göteborg til Varberg - og næsten "faldet på knæ - for at komme hjem før tid.  . de var meget venlige og forstående . . så de kunne hjælpe os hvis vi korte til Göteborg - og sejlede derfra til Frederikshavn . .  (trods der ikke var ret mange med den afgang vi holdt ved i Varberg) så vi måtte vende om - og nå en Nat-afgang fra Göteborg. . .  ( men vi SKULLE hjem) så det måtte vi jo så . .!!
Siden er det sket endnu en gang - og herefter har jeg sagt at nu var det slut med at sejle med StenaLine til Sverige . .!!
Tror ikke D.C.U har flere afgange fra Varberg - men nu kun fra Frederikshavn - så lige meget - det er alt for langt for os. . og skal vi ha´ billet direkte fra Stena i Danmark - ja - så koster det - ikke bare "Spidsen af en - men HELE jetjageren" alt efter om det er alm. - eller økonomipriser - så er det tur/retur m/Campingvogn mellem godt kr. 2.000 - godt 3.100 . .  så er det snart billigere at at "forcere" et par broer (og så samtidig besøge familie og venner) men skal man så nordpå i Sverige - ja - så bliver det noget af en køretur når man starter ud fra omkring Malmø. .  .
Altså : det er længe siden vi har været i Sverige. . !

Men :

NU har vi vores totale "frihed" til at bestemme en udrejsedag  der passer os - købe en enkeltbillet til Grenå/Varberg overfarten - nyde ferien så kort eller lang tid vi vil - og når vi så vil hjem - så bestille en hjemrejse .  . . UDEN at være "bundet" af en bestemt dag der ER booked. .  .

Det gjorde vi så denne gang - og nu kostede så - tur/retur (altså 2 pers. - Bil - Campingvogn - over - og hjem) i alt kr. 675,- (og op efter) alt efter i hvor god tid man bestiller  .. !. .

SUPER !!  Vi indtager så fremover Sverige noget oftere. . !!!

 
Tak til alle der fulgte os på denne tur - Tak for de mange hilsener vi har modtaget - jeg skal nok få besvaret de sidste så hurtig jeg kan - men som mange af jer ved - har sorgen og chokket netop ramt os - pludseligt - og hårdt - så derfor har jeg ladet vente på mig - men I skal nok høre fra os.  . så snart jeg kan..

Sluttelig : en særlig hilsen - og en stor TAK til Tomas :-))

 
Retur til side 11 videre til en ny rejsebeskrivelse (engang)  :-)
Retur til Sverige forsiden
 
Retur til "Skyttens-camping" index