2018 - August/September
 
~ *  ~
"Tjekkiet
"

side 5
* ~ Til Kutna Hora & St. Barbara~ *
*
 
Så er vi ved at pakke sammen - forlader denne hyggelige og rolige plads - og flotte område - en plads vi gerne besøger igen  ..
her er god plads - ikke parcel-opdelt - og man vælger selv hvor man vil bo - her er "frit slag i Bolledejen" - det kan vi godt lide :-)
En lille familie er netop ankommet - jeg fornemmer de har udset sig netop vores plads - jeg "siger" til den Tjekkiske Far at vi nok skal "skynde os væk" så de kan "flytte ind" han svarer med smil - at det er ok - og vise med fagter at vi bare skal tage det roligt.  . :-))
Den lille gut følger hver en bevægelse - og så peger han som han vil sige : "Vi skal altså bo der" :-))))  men jeg "siger" at jeg altså først skal ha´ et billede af ham :-))
Ja - han er godt nok ikke til at stå for. . !!
(Jeg har ofte sagt og skrevet om landet i almindelighed - og Tjekkerne i særdeleshed - at det er ualmindeligt dejligt land - og meget rare mennesker - og at det er generelt dækkende for alle de østlige lande vi har besøgt - og MEGET gerne besøger igen/igen/igen - og vi kan anbefale det :-))
så er vi ved at være klar til afgang -
Mona er ude og agere "Skolepatrulje" - eller er det "Portvagt" ?!
Lige meget - hun sørger i hvert fald for begge vogntog kommer ud i "hel tilstand" :-))
og så er vi "på vej igen" - og nu er vi enige om at gense vores "favotitplads" i Kutna Hora (Knoglebyen) hvor vi nød en SKØØØN tid sammen med dem - og med Hanne Lise og Knud - (da vi alle 3 var i Polen og Tjekkiet)
Også en SUPER tur - og som vi nu kan savne at Knud og Hanne Lise ikke er med - - (det må vi lave om på næste gang) :-))
Vejret har været (alt for) varmt på hele turen - nu ser det ud til der snart kommer "andre Boller på suppen" - og dét kan vi da KUN hilse velkommen - for når det er varmt her i øst - ja - så er det MEGET varmt - som i MEGET!!!!!  så himlen sluser må gerne åbne sig lidt - sådan ½ times tid eller så `!  :-)
men OM der kom lidt vand???
Næhh - det klarede op uden en dråbe . . .!!
for så at mørkne lidt igen . .  så håbet vendte tilbage - ?? !!  (uden der skete det mindste - end ikke et eneste lille fattigt "dryp".  .!!
Selv Solsikkerne havde opgivet ævred
Men, alligevel var de meget tørre marker ret dekorative - (vi har så ofte nydt synet af de enorme marker med ene Solsikker - men dette synes jeg - på en måde -  også er flot . .  at se det er "naturens gang"
Trafikken er til at kapere her - og en NYDELSE at gennemkøre Landene i Øst - ligeledes da vi var rundt i de baltiske lande - om det var Litauen - Letland - eller Estland - der er SÅ pænt og super rent alle vegne. . !!
Ja - vi kan BESTEMT lære noget her.  .!!
Det var lige et lille charmerende "Havehus"  - ja - det var det faktisk . . !! :-))
surt.. og lidt "bøvlet" her arbejdes på fornyelser/forbedringer . . så der er lidt omkørsler - og det er heller ikke "bare lige" når man er til fods . .
men vi finder jo frem alligevel :-) NU er vi så ved at være fremme - på stedet vi har nydt så ofte - og  især da vi 3 par - altså da "4-Banden" var på "6-tur" :-))
En uforglemmelig tur som ingen af os glemmer - og jævnlig mindes med stor glæde .. !!
 
Efter vi er kommet på plads - fået hygget lidt - og fået genopfrisket de gode minder vi alle har herfra -  . . ja . . så skulle vi da også en lille tur i byen - .. grrrr . . .!
Nu dalede min glæde "lidt" da jeg opdagede at jeg skulle HELT op i toppen . .  åhh - mit hjerte skiftevis galopperede (som var det på vej ud af kroppen - eller det lige som stod stille - som havde det sat sig fast i halsen - så jeg ikke kukke trække vejret - ikke få luft.  .!
men Mona er super - hun overbeviste mig om HVOR sikkert - HVOR stabilt denne "anordning" - som jo ABSOLUT skulle forceres - hvis . .!!

(tro mig - mange dybe indåndinger blev taget før jeg - næsten - kravlede op på alle 4  .. .

så er jeg oppe - og ja - Mona havde ret det holdt til det . . :-))
ned kom jeg jo også - (men tanken om endnu en tur - på tilbagevejen - gjorde jo ikke fornøjelsen større . . (gylp.  .!!) og ja - det siger jeg - og skriver også - for jeg har det FOFÆRDELIGT med det - ved så også jeg ikke er den eneste i "Verden" - og ved så at andre har nydt godt af
vi skulle jo så "bare lige" på en lille gå tur . . :-))))
og nu kan jeg jo så ikke  liiige huske HVOR mange timer - og HVOR mange kilometer vi gik - men det var SÅ mange  så jeg må bruge TO sider  på den - for vi var SÅ langt omkring - og det var "bare fordi" .. . .  (gennem alle år har jeg SÅ gerne ville opleve den helt fantastiske Santa Barbara ) nu er chansen her - samtidig vil vi også gerne vise selve byen - og udsigten frem  ..  det gøres bedst til fods . . :-))
Tjekkiet har mange bygninger der enten helt er malet i denne Farve - eller dele af dem er - såsom døre - vinduer - friser o.a. . .  en rolig og hyggelig farve - jeg kan godt lide den - den klæder mange bygninger - fremhæver mange enkeltheder på en fin og elegant måde . . !!
så tager vi turen rundt oppe over byen  - det er IKKE kedeligt . .!!
heroppe er det hyggeligt at sidde - en aftenstund hvor dagen går på hæld - og gaslygterne tændes i skumringen - og lysene skimtes nede i byen - og hvor man for alvor føler sig hensat til fortiden . .!
ja ja - så har man etableret e legeplads heroppe - UDEN afskærmning - der er VIRKELIG langt ned her - håber ikke de små børn er her uden opsyn.  .?
UF - (siger den "højdeforskrækkede") :-))
Vi fortsætter - og SÅ dukker den meget særlige - og yderst seværdige - "Santa Barbara op" og NU skal det være - NU er det MIN tur til at komme ind og se - nyde - nærstudere. . 
Alle de andre gange vi har været her - har det været med personer med Hunde - (som ikke må komme med ind) så jeg har været "Hundesitter" mens de andre har nydt en fantastisk oplevelse - eller de har haft "oppakning" og tasker at slæbe på - hvor JEG så blev ude - og agerede "Taske-opbevaring"  :-) så de ikke skulle gå og slæbe rundt på al den oppakning - for :"Jeg kan jo se det en anden gang" - og nu - mange år efter - ser det ud til det bliver MIN tur til at nyde al den skønhed der findes derinde - al den fantastiske historie - ja - al den skønhed . .!!!

Øhhmm - følg med ind (på næste side..!)

 
Retur til Sensommertur 2018 index fortsættes side 6 "Endelig Santa Barbara"
Retur til Skyttens-camping.dk retur til side 4 "det Tjekkiske Paradis"