2018 - August/September
 
~ *  ~
"Tjekkiet
"

side 13
* ~ Josephskreuz ~ *
*
 
De føromtalte Silkeborgensere - som vi hyggede med i aftes - de fortalte om en "travetur til Josephskreuz" og at : "det er en sej tur (hunden var VIRKELIG træt efter turen :-) - men at det er det hele værd" . .
OK - vi har aldrig været deroppe - kendte end ikke til det - havde aldrig hørt om "Josephskreuz" . .  det måtte vi da se inden vi fortsætter - er nok også en god grund til - for alvor - at få rørt benene - efter så mange "siddende" kilometer de seneste uger - trods vi jo er ret gode til at røre os når vi kommer frem . . !
Som sagt - er Josephskreuz meget tæt på camp.pladsen - så vi smutter derover.  . og "bydes velkommen af dette par" . .
Josephskreuz viser sig at være et udsigtstårn - en stålkonstruktion i form af et 38 m højt Kors - bygget på toppen af det 580 m. bjerg "store Auerberg".
Det blev bygget i 1896 - mellem april og August - imponerende når man tænker på datiden - samt at det er et dobbelt Kors- og vejer omkring 125 tons
Så er vi på vej op - det meste af turen går gennem skov - ja - i det hele taget skøn og grøn natur - så hvis man ikke har lyst at tage turen HELT op - så er der mange dejlige traveture i området som er værd at tage - "Kors eller ej" :-)
 
 
Op op - det går - skal dog også sige at det er muligt for evt. dårlig gående at blive kørt op.. ja - ikke kun dårlig gående - alle kan blive kørt både op og ned
men jeg kan godt lide at gå (ved jo ikke hvor højt der er - eller om der er kanter man skal køre tæt på)
Så altså - vi gik - men kan sige : "jeg kunne nemt være blevet kørt op - der var ingen "faldgrubber" nogen steder. .
Men :
Skal vi igen derop (vil jeg da gerne - næste gang vi er her) ja - så går vi også både op og ned - for det ER en dejlig tur. .  (kan anbefales )
her den så  "kollossen"  . . (bilen er den ene af dem der transporterer besøgende op og ned)
Korset kan man komme op i - HELT op på toppen ( en person anes deroppe)
og UNDER Korset er en restaurant - i dag mødes vi af musik - ..
lidt regn er nu begyndt at "drysse" ned.. - nærmest "støvregn, er det - ikke generende , , og det er stadig meget lunt - så man kan sidde ude under paraplyerne.
(Hvis man altså havde en sådan med.  .?!)
musik og dans "mellem benene" på Korset . . endda en lille sving om var der flere besøgende der nød - ja - det var en hyggelig oplevelse - er glad for vi fik den.
Nu håber jeg "Silkeborg" ser med her ??? eller håber jeg vi mødes på "Birnbaumteich" igen - evt. senere på sommeren - eller næste år??
(så har jeg igen nyt om Andy Borg til Fruen :-))   (du kan godt glæde dig :-)))) )
1 Euro ned/op
 
Nu begynder vi på "nedturen" igen :-) - men helt sikkert - det er IKKE sidste gang vi tager turen op . .
Men nu - er det "ren nedtur" - vi tager "hjem" - og i morgen fortsætter fra Pladsen her - (og vil glæde os til engang at nyde det med - og fremvise det til : "andre" ?? hvis de er interesserede??? ! :-)
 
retur til "Sensommerturen 2018" index forts. side 14 "På plads igen"
retur til Skyttens-camping index retur til side 12 "Jena til Harzen"