2018 - August/September
 
~ *  ~
"Tjekkiet
"

side 10
* ~ Afg. CZ - ank. D ~ *
*
(nu er det tid til Napoleon)
 
Pladsen vi fandt her har vi nydt . . Turen gennem - og med div. oplevelser gennem hele Tjekkiet har vi nydt - at fremvise "vores" steder - og at det er taget så godt og positivt imod (som altid) på hele turen - jamen det er vi glade for (meget). . 
Samværet fra start til slut er også gået godt (som sædvanligt) UDEN vi (jeg) har været ved at "KVÆLE" nogen - og det tilskriver jeg mest at vejret ikke har været som det alt for ofte er i disse lande med deres "ulidelige fastlandsklima - vejret har været PERFEKT . . !
Nu er det så tid at fortsætte - eller rettere BEGYNDE der hvor vi SKULLE ha´ været startet - nemlig i Jena. .
Man siger jo at : "Man skal gemme det bedste til sidst" . .  Johh?? - men det KAN jo være svært når det HELE et "det bedste" :-))

men altså - tiden er inde til at forlade Tjekkiet (for denne gang) - og så tage ind og "hilse på Napoleon" - og fremvise - en stor del af "historien" - nemlig "Napoleonskrigene" - for hvad end historien "Grumhed" gemmer - så kan det ikke skjules at også der - i Jena og omegn er der bare SÅ smukt - og for os - er det et MUST når vi er på vej til - eller fra - altså er vi i nærheden - så SKAL vi op på "vores" bænk og nyde - ja - bare nyde . . .!!

inden afgang - og inden "nogen er færdige med at pakke" - ja - så går jeg en lille tur med Kameraet - (eller rettere - jeg nøjes vist bare med at "dreje rundt om mig selv" - så "man" kan få et lille indtryk af "vores" herligheder - hvor vi har nydt nogle dage - med at "fremvise" - og gense de steder man bare SKAL opleve når man er i denne del af Tjekkiet - og så vil jeg påstå der er meget meget mere der er et et MUST. .  men så er der noget at glæde sig til i de næste mange gange man kommer på disse kanter.  .!!
Prag - ja - klart at man "skal" se den . . men Tjekkiet er så uendelig meget mere end Prag - og har man været i Prag - ja - så er det langt fra det samme som at man "HAR været i Tjekkiet.  .!!
Så - det kan anbefales at "futte rundt i HELE Tjekkiet - om ikke på én tur - så er der ril mange mange ferie i fremtiden . ...!! Så :
"GOD fornøjelse til alle" :-)))
bygningen tv. er sanitetsbygning - og ALT er i skønneste orden her - både ude og inde. .  !!
(Og så var det lige her - at det gik op for mig at, "du, Ole - du kunne kommunikere på Tjekkisk" :-)))
Om det så VAR sproget du talte - eller det var tonefaldet du brugte?? thjaa . .??
anyway - du "vandt" da :-)))))  
Så er vi - som det ses : "på vej´n igen" :-)
 
alle der påstår at : citat: "der er dårlige veje "over alt i Østlande" jeg vil påstå at deres ord gøres til skamme. .  vejene er GODE - og der er RENT over alt - sammenlignet med f.eks. DK - her er "periodevis rent" :-))
 
 
 
mega mariehøns her i området :-))
 
 
tørstig ?? Johh - Heinrich Mattoni var virkelig fremsynet - om det var HAM der "opfandt" mineralvand på flasker ? eller han bare var blandt de første?? ved jeg ikke - ved bare at det er fra Kalovy Vary - og at han startede på det allerede i 1864 (som 30 årig . .!!)
Godt set af ham . . i dag sælges jo . . ?? aner ikke hvor mange - flasker mineralvand - på Verdensplan .. ??!
en fin måde at lave en tunnel på - lys og "venlig" - tror det er nemmere at bruge for folk med "Tunnel-angst" ??
Så er det sidste gang, (i denne omgang), at Milesovska passeres  (måske jeg en gang skal se om der er en lille vandresti derop ? hmm ? 837 - højeste i Tjekkiet.!  (jeg KUNNE jo også lade være) :-))?!
i Øvrigt er det jo en del af de nok så kendte Böhmiske Mittelgebirge (Bjergkæden i det nordlige Böhmen - og hvor toppene er grundet vulkansk udbrud)
og efter motorvejene er lavet - ja - så NYDER jeg ligefrem turene "op og ned" - jeg kan endda GLÆDE mig over det - og over det smukke landskab. .
 
meeeen - "der var engang". . .  før motorveje og vindskærme blev "opfundet" på disse kanter . . . .
uf - her anes lidt af det jeg husker - højder - men dengang var det ad smalle serpentineveje. . !
nu er det virkelig en tur jeg nyder
vi fortsætter ned over Pirna
og mod Dresden
 
jo jo "så er der "Hul igennem" - herligt . .!! :-)
 
 
stadig nedad - men nu med mere Tyske, end Tjekkiske, bygninger - vi har forladt Tjekkiet (for denne gang)
så er vi "nede" og Tjekkiet er forladt for denne gang
nærmer os hastigt  Jena
det er oftest, vi ser Luftballoner på disse kanter..
 
så er vi "landet" på "vores" plads i Jena .. !.. det føles efterhånden som at "komme hjem" - så mange gange har vi været her..!! :-)
floden - som benyttes af campister o.a. "godtfolk" (vi selv kan nyde et glas Øl - det er "koldt nok" :-)
da manden kom op igen - og blev spurgt om det ikke er koldt ???
Smilende viste han med tommel- og pegefinger HVOR koldt det var :-)) jeg kunne ikke helt forstå hvor de andre grinte ad det??? for med den "smule luft" han viste mellem de 2 fingre . . ja . . så var det da IKKE særlig koldt.  .????!!! :-))
så var det tid at "lægge dagen til ro" - nyde aftenen stunde til - efter endnu en god og vellykket dag . .!!
 
eneste minus på hele dagen er bare at "man"  ABSOLUT skulle genere OS med denne meget grimme - ubrugelige lampe - der bare er SÅ irriterende at den lyser op når alle andre muligheder - så som stearinlys - Nefalygter - Forteltlamper over Camp.vogns døre - ikke "er gode nok mere" . . .?!
Næh næh - det dur ikke - så man skal altså generes på det GROVESTE - bare fordi man ikke SELV har sådan en irriterende lampe . .!!
Og - TÆNK : jeg, som er SÅ venligt et menneske - tilbyder pænt at tage den med over til "småt brandbart . .  næh næh - den hjælp tager man bare ikke imod . !
(Jeg fik ideen  at tilbyde min hjælp da de fortalte de er udsolgt i forretningerne!! )
Nå . . dén gik heller ikke - som den grimme staldlygte de har hængende på vognen når vi kommer frem . . !!
Dog - efter jeg - langt om længe fandt en lignende - så er deres knap så grim mere :-))))))
Efter aftenhyggen - var det tid at "takke efter" - med et : "På gensyn i morgen" . .  og da glæder jeg mig til at præsentere Napoleon for dem
(eller er det omvendt)?! :-)
Lige meget - vi glæder os til at dele herlighederne med dem . . .!! :-)
 
Retur til Sensommerturen 2018 index forts. side 11  "Napolen besøges"
Retur til skynnens-camping.dk index retur til side 9 "Pilgrimsvandring"