2018 -  Oktober - Aalbæk
 
~ *  ~
"
(på Familiebesøg (igen))"
"Grenen o.a."
D.C.U
* ~ "Ålbæk"~ *
*
 
"Ingen sommer - uden besøg i det skønne Nordjylland ":-))
Uanset årstid - vejr og vind - så ER der skønt i Danmark - og ikke mindst i det Nordjyske - som vi begge holder MEGET af  -  måske fordi - især jeg - har så dejlige barndomsminder derfra . . !
Så længe vi kan - vil vi hvert år en tur Nordpå - som her - denne gang ikke højsommer - men det er  midt oktober .. !
Vi var denne gang på familiebesøg - så vi boede på D.C.U Ålbæk - og det var vi MEGET glade for (som vi er på alle de D.C.U-pladser vi gennem mange år har besøgt..
Husker ikke noget negativt fra dem?!
Pladsen ligger ikke langt fra de steder vi gerne besøger - som her - en tur ud på Grenen  - som her er i sigte :-)
Vi Parkerer - og så er det ellers i gang på "gå-ben" - HELE vejen ud . .
og resten af dagen foregår - stort set - til fods "Klitter op - og Klitter ned" :-)
Her er bare SÅÅÅ skønt. .!!  og ja - det ER "varmedis" der skimtes - og det ER rigtigt at vi nu er i oktober - og så langt Nordpå vi kan komme (i DK altså):-))
Klitterne er jo bl.a. også kendt for "efterladenskaberne" fra 2. Verdenskrig - og ja - så også fra "Olsenbanden i Jylland"
Hvor der vist også blev optaget på Bunkermuseum i Hanstholm ?!
(hvis jeg husker rigtigt..?!)
Det første vi ser er "markeringen" (Stenen) hvor Holger Drachmann fandt sit endelige hvilested.
Drachmann døde som bekendt i Hornbæk (Nordsjælland) hvor han var indlagt på Psykiater Einar Brünniche´s klinik - i øvrigt hvor også P.S. Krøyer var indlagt.
Nedenstående udsmykning er netop lavet - tegnet -  af   P.S. Krøyer - som jo var Drachmanns gode ven :
(og Urnen er så fra J.F. Willumsens Hånd)
Om Drachmanns sidste rejse kan læses på nedenstående Link - som er at læse i "Jyske vestkysten"
Denne "Hjemkomst" fra Hornbæk - og rejsen til Skagen - med et enormt følge - af andre kendte - Fakkeloptog fra Hornbæk - og modtagelse af hele Skagens befolkning - ja - det var "en Konge værdig"
https://nordjyske.dk/nyheder/holger-drachmanns-begravelse-i-1908-var-en-kaempe-begivenhed/c6e654ca-eebb-4e0e-8a69-979d5e004f02
Det er en ret så storslået  beskrivelse af hele begravelsesforløbet. . - fra Hornbæk - til Grenen.  .!!
Læseværdigt er det - og er jo en del af Danmarks mange "historier"
 
Igen er vi "heldige" at ha´ valgt den helt rigtige dag at besøge seværdigheder på . . :-)
(Ikke at vi er "menneskesky" - men nyder når der er "plads" at komme rundt på - og især at det er muligt at tage billeder UDEN for mange "rygge" . .!! :-))
Sporene viser dog at vi ikke har været de eneste besøgende her :-))
efterladenskaber fra 2.Verdenskrig er her også. .
åhh - det ER da ubeskrivelig dejligt heroppe ("næsten" lige så dejlig som VI har det hvor VI bor ! :-)))
 
 
 
Her blev jeg standset af en dame - som fortalte meget ivrigt om "den Blå Vandmand"
Indrømmet - en sådan havde jeg aldrig set "in natura" før . .!
Nu ved jeg så der findes "BLÅ Vandmand - OG Blå Brandmand - den ene (Brandmanden) "splatter" ud (som den røde Brandmand) hvor imod den Blå Vandmand (Lungegoplen) ligger med bunden i vejret . .
Altså : om denne er en Blå "udsplattet Brandmand - eller en Blå Lungegoble som er trådt lidt i stykker???  hmm ?? det må andre afgøre..?!!  :-)
Men - ét er sikkert - den er BLÅ..!!! :-))
Det kunne da godt lige en. . .  .?  Men det er det ikke !! :-)))
 
Dette lille Hundebarn - er en lille Pige - hun hedder Sally - og er bare NOGET af det dejligste. .  .!!

Og faktisk kendte vi hende ikke - kun hendes "Forældre" og "Bedsteforældre" - vi blev spurgt om det var muligt vi ville passe hende en uge (da hendes forældre skulle til Spanien).  .
Ja - det ville vi - men på den betingelse hun kom med os til Skagen og omegn :-))?! . .  ja - det var ok - (og hun ville gerne") :-)))
derfor er hun her . . og jeg kan så sige : Hun er bare noget af det kæreste - så nem og sød - vi nød hinanden. . !!
Så fik vi lige set "Sandormen" - og det er en noget nyere model end jeg husker den fra "ungdommen" - trods det jo ikke er SÅ længe siden , !! :-))
åhh - så skønt - trods jeg lige manglede "Dagens Bølge" her (men Atlanten er jo mixet ind her alligevel ..  :-))
 
Jo jo - "vi gik hele vejen" - og HER var der jo "dagens Bølge" når Havene "slår sig sammen" :-))  Ja - SÅ kan det da blive til noget. .  :-))
VIRKELIG en ren lise for sjælen. . .  .!!
jamen - jeg bliver ALDRIG (som i aldrig)  træt at dette . .  aldrig . .!!
Som bekendt er denne tur til Nordjylland foretaget i Oktober 2018 - men af forskellige grunde er vi nu - få mdr. fra Oktober 2019 - først nu -  klar til at lægge den på hjemmesiden  - ja - vi er godt nok blevet "rykket for nyheder på "skyttens-camping.dk"" fra en del af jer der følger os - og jeg er også lidt ked af der ikke har været nyt - men må sige at det er ikke lysten der har manglet - men vi har ikke haft nye rejser at berette om - så det var lidt "heldigt" at jeg ikke nåede at skrive/vise om denne rejse : Oktober 2018 "Nordjylland" :-))
Vi har siden oktober 18 - levet højt på denne tur:-))
Ja - her er GOD plads til maaange her - og hvor vi dog nyder pladsen der ikke er optaget - :-)) 
Når jeg nu - i skrivende stund - sidder med denne side - ja - så kan jeg på det nærmeste både DUFTE Havet - og HØRE det  (og spørg så lige om jeg er klar til at tage af sted om 1 time ??!! )    JO da - mentalt - men ikke fysisk - - i hvert fald endnu ikke. . !! meeen - året 2019 er jo ikke til ende - så mon ikke der er håb om vi kan nå det ?? for som sagt : "INGEN sommer uden en tur til skønne Nordjylland . . .!!
HELT sikkert den lille Sally nød det :-)  (det samme gjorde vi..!)
Her oppe er der det ene skønne vue efter det andet
 
Og jeg forsøger at dele så mange indtryk jeg kan - med alle jer der ser med her. .  .
 
Naturen taler for sig selv her.  .
ubeskrivelig smukt . . .!!
 
så er vi tilbage hos Drachmann - (men bliver her jo heldigvis ikke) :-))
Her er så igen lidt om den "sande historie" og en "rundflytning" inden Drachmannn endelig kunne få "ro og hvile her"
netop her - i denne 2019 Sct. Hans havde jeg ønsket/håbet at vi kunne nyde - ja - men sådan gik det jo ikke - "noget (ret meget) skete hurtig efter hinanden - så det positive i det er jo at : "så kan vi glæde os lidt længere - helt til næste Sct. Hans :-)) 
Ja ja - intet er jo så galt at det ikke er godt for noget.  . !! Vel da..?!  :-))
vi bevægede os lidt væk fra vandet - og lidt rundt i "baglandet" for at jagte et par GC´er (og der var da også "bid" et par gange)
åhh - så flot - ikke sandt?!!  :-)
jamen - her ER altså "særligt" - om det er ved Havet - i Klitterne - eller i de små samfund - så oplever man HELE tiden "noget" nyt
Jo jo . .  den lille Sally var også på udkig efter dem . .  (skulle næsten tro hun havde fattet hvad vi havde gang i) :-)))
Når man er en lille "pjevs" - så er det sejt at gå så langt - så det er dejligt at lande i en tryg favn (det kender - og forstår - jeg selv så godt :-))
(men der er ikke plads til flere nu) :-))   og vi skal endda HELT ud til Huset vi lige kan skimte herfra. . :-)
Så altså -  - mens "en" bliver båret - må "en anden" klare sig selv. . !! :-)
NÅ - vi når da også over - og det gik jo godt.  . fat i Bilen - og den videre plan er så Skagen Kirkegård igen..!
Vi har godt nok været der for en hel del år siden - den gjorde et ret stort indtryk - og jeg har siden talt om at vi skal besøge den igen ..
Så altså : her er vi så - endelig - igen .. :-)
 "De blev derude" står de bygningen til minde om alle dem der er "blevet derude" - navnene er opført HELE vejen rundt på bygningen..
Monumentet er af hvid Marmor - og er skænket af borgerne i Skagen - for at mindes Søfolk og Skagensfiskere der er omkommet på Havet.
Det forestiller - som man kan se her - en synkende Fiskekutter i det oprørte Hav - og altså alle er det navne på dem der satte livet på spil fra 1862 og til i dag..
Assistents Kirkegård - denne - er et historisk sted at færdes - og det er IKKE sidste gang vi besøger denne - med så meget historie - Kirkegård.
Vi gik ret længe - så en hel del - og fotograferede endnu mere - men - det er første gang jeg har oplevet at miste SÅ mange billeder . . !!
Det blev jeg rigtig ked af - nu hvor vi endelig var tilbage her . .  men som jeg altid siger - : "der må være en mening med det - samt noget positivt er der at finde i ALLE hændelser.  . . ;-))
Hvad der er i denne ??
Nemt at få øje på - vi SKAL en tur derop igen . . . jeg SKAL ha´ de billeder, , , :-))  (så dem må I så ha´ til gode.  .!!) :-))
Vi gik ud fra Kirkegården . . . . .
mødte disse - det er ret godt "fundet på"
Ret livagtigt - ikke sandt ?!!  :-)
Fra Kirkegårde - på vej tilbage til Ålbæk - ja - vi måtte jo også slå et slag forbi - eller rettere : TIL, den "Tilsandede" Kirke , ,
Den tilsandede Sankt Laurentii Kirke - vi parkerer - og går de få skridt derhen - til Kirketårnet.  .
 
 
 
Gå på Google og find en del god - "sand" :-)) -  historie fra fortiden - om - og fra - tiden omkring kirken blev ædt af flyvesand :-)
(helt "ædt" blev den ikke - man rev den ned - (efter den blev beordret lukket af Kong Christian d. 7. - en klog beslutning - da man var nødt til at grave sig gennem sandet for at komme ind til Gudstjenester i 1795. . 
Så den VAR mere "tilsandet" dengang end som den henligger i dag.  .
 
"Noget" skete efter besøget ved den tilsandede Kirke - og til vi var hjemme igen - alt jeg tog af billeder de næste dage herfra - ja - de forsvandt ??
Måske med "Flyvesandet"?? .  .
Ved det ikke - ved kun de er væk - og det har vi - som bekendt - også selv været - siden !
Det nåede også at blive til en tur til Luckenwalde i starten af 2019 - og derefter har vi ligget "underdrejet"..
Ja - en lang periode vi nemt kunne ha´ undværet - meeen "tålmodighed belønnes" siger man - og vi HAR været tålmodige - så mon ikke det vender igen nu ?! det ER begyndt - vi har en del vi skal/vil ha´ indhentet - synes jo vi fortjener det nu :-))
(Tak for mail vi har modtaget i den mellemliggende tid - tak for tankerne til os . .!)
 
  PÅ gensyn i 2019 - engang..??!!! :-))    
Retur til Danmark   Retur til index