2017
April nr. 3

"Den sidste Dag"

 
Vi er nu nået til sidste dag - hjemrejsedagen -  efter en dejlig uge med "Ungerne" - gode venner - og dejlig familie - det er ret utroligt man kan nå SÅ meget - SÅ mange forskellige steder - og til så vidt forskellige egne fra Nord til Syd - og Øst til Vest . . samt selv være Værter til en lille festlig familiesammenkomst  (som vore unger lagde Hus til) og så ikke føle sig "stresset" - men har nydt det hele.  .!!
I dag - ja - da skal vi også nå meget - den sidste dag - startende med en tur til Herstedøster hvor vi havde en aftale. . .
Vi passerer det gamle Vandtårn i Glostrup - faktisk en flot bygning - som er dejligt at se bevaret.  . det er 33.5 meter højt. . til sammenligning er f.eks Runde tårn "kun" 34.8 m højt (1.3 m højere)
Her i Herstedøster har man også bibeholdt de gamle bygninger - en lille gammel by - så tæt på København - eneste der indikerer "Storby" her er "kun" den voldsomme trafikstøj . .
ellers er det et fredeligt "åndehul" med Natur omkring
med egen gammel Landsbykirke (Herstedøster Kirke)
Efter dette korte besøg var vi på Motorvej igen - som - trods støjmur  - ikke fornægter sig hvad trafikstøj angår . .
snart efter kører vi ind på Mariebjerg Kirkegård - i Gentofte - som er en "Naturkirkegård" - anlagt tilbage  helt tilbage fra 1926 - 1933 - og officielt indviet i Efteråret 1936.
Det er en centralkirkegård - hvilket vil sige at den ikke er tilknyttet en Kirke - men at man kan blive stedt til hvile her - uanset fra hvilken Kirke ..
Kirkegården er meget (MEGET) stor - dækker 266.000 kv.m. (omregnet til ca. 25. hektar)  og er et mægtigt Skovområde - som er medtaget i den Danske Kulturkanonn i kategorien: "Arkitektur"
man kan færdes rundt i Bil - ellers er det at anbefale at tage cykel med .. !
Lige nu - i Forårets spæde start er her meget smukt rundt på alle græsarealerne - hvor Forårsblomsterne bryder frem - samt er her MEGET stille (INGEN trafik høres)
eneste lyde er de mange forskellige Fuglestemmer - der vidner om ro - natur - skønhed . .  et sted hvor man kan komme i harmoni med egne tanker .. .
alle de "uberørte" græsarealer ser sådan ud for tiden. .
et par gartnere er højt til vejrs - der vedligeholdes - og passes så nænsomt at det stadig er en "Naturplads" - og ikke en "alm. gængs Kirkegård"
jeg har - alt for mange - af min familie her - og hver gang vi er på Sjælland er vi - naturligvis - ALTID herude. .
Så har vi været på besøg her (et gravsted med sten) - og går (kører) videre til de næste. .
som er fællesgrav - også kaldet "de ukendtes" ..  det er ikke måden jeg helt bryder mig om - jeg kan bedst "lide" et "sted" - med en sten . .  et navn - men sådan er man jo så forskellig - og når det er afdødes ønske - ja - så må det jo være sådan.  .??
Eller - må det..?!
Her - på Mariebjerg (ikke blot på Plænen) men over hele Kirkegården er mange kendte Danskere begravet - og bisat - Skuespillere - Politikere - og og og. . !
På vej tilbage til "Absalon" var det sidste besøg der skulle aflægges - hos min Faster - ja - hende på 93 år i år.  .!! (vi har naturligvis været der HVER dag - også flere gange daglig i de dage hvor vi boede på "Absalon" - og hvem der nyder besøgene mest - hende eller os ? ja - det er svært at sige . . for det er bare SÅ hyggeligt for begge parter. . !
Nu vil hun glæde sig til næste gang vi kommer over - siger hun - og det vil vi bestemt også - håber så vejret er mildere - så skal vi ud på en lille tur med hende - har vi lovet :-))
Så er vi tilbage - nåede det hele - har næsten pakket  inden vi tog på den sidste rundtur for denne gang - så nu er der blot tilbage at hæfte på - "slå benene op" - og takke af for denne gang. . .
som før nævnt - og vist billeder fra - ligger Absalon jo også i et naturområde - med Voldanlæg - og historisk . .
og super nemt med off. transport ganske tæt på Kbh. centrum . .!
vi er på vej igen - her passerer vi Roskilde - med det karakteristiske forbrændingsanlæg . .
snart efter er vi på vej op mod Færgen
en smuk strækning som - i al slags vejr - er en nydelse at køre . .
Her er højt til himlen - (i hvert fald for den fuglesværm der netop lettede - og samledes deroppe  - :-)
(de er lidt svære at se på billederne - de falder ret godt i med himlen) men det er alle de små hvide prikker der ses i det blå - midt i billedet . .!
turen er virkelig flot . . og kaldes sikkert for "den rådne Banan" - stakkels alle de der IKKE kan se skønheden i den slags omgivelser her . .!!
selv om det stadig er kolde dage - så er meget sprunget ud i den uges tid vi har "futtet rundt her på Øen" :-))
det ER da smukt (og ikke så mange af disse tilbage som der var engang.
I dag er de ikke i brug efter hensigten - men bruges nu til Boliger - Restauranter - Museer - o.a. (fint de bibeholdes.  .!!) :-)
FLOT.  .!! (men der er dog 2 ting "galt med udsigten her ") !!
På turen til Færgen skulle vi igen indenom hos de første venner vi besøgte på udturen - det var SÅ hyggeligt et døgn, at vi gerne kommer igen-igen-igen - men det gør man jo ikke "bare lige" :-)
Jeg mener : man inviterer jo ikke sig selv - eller dukker op uanmeldt - så hvad gør en klog ??? - når man bare SÅ gerne vil gøre et lille genbesøg inden vi afsejler ???
:-)) Johh - nu er jeg jo ikke tabt bag en vogn - så jeg glemmer da bare min Jakke  - og den er jeg da NØDT til at hente - den SKAL jeg da ha´ med hjem ,, !! :-))))
Indrømmet : vi bad  "Gurli Margrethe" anvise os den korteste vej (vel vidende at det langt fra også er den hurtigste. . )
Såhh - vi blev ledt gennem steder som sikkert ikke alle MED campingvogn efter også er ledt gennem :-))
Havde vi kørt den "normale" vej som vi kender havde vi længe været fremme - meeen - "Gurli Margrethe" har kørt med os i en del år - og er jo HELT klar over hvor meget vi nyder natur - små listige steder - små Byer - og "landlige omgivelser" - så klart hun valgte denne rute ..  :-))
Vi nød den jo også - men tiden gik jo fra vores besøg - Færger venter ikke . .  såeee . .?!! :-)
men hyggelig tur - og lille hurtig besøg - jeg fik jakken - og vi nåede da også at "aftale gensyn" . . . :-))
flot - selv når der ikke er blade på træerne - ikke sandt . .?!
her er strøet små vattotter med "rund hånd" :-)
Ja - det er en dejlig tid - men flot er det også en Solrig frostklar dag - hvor rimfrosten glimter som små diamanter når Solen rammer :-)
 
Engang vil vi - "hvis vi tid nok" - stoppe op - og kravle op her - og sidde på Bænken og nyde udsigten over Vor Herres geniale kunstværker som han har begavet os alle med, i dette lille dejlige Land ..  (altså hvis jeg "tør".. ?? ) :-))  tror der er højere end set hernede fra.  .??
Nå - pyt - godt kameraer er opfundet - så kan Bent kravle op - tage billeder til mig - så har jeg da også "været der" :-))
Åhh - TAK for "de rådne bananer" . . .!!!
et motiv med - næsten - kun vand . .  jamen det ER da smukt !!!
vi nærmer os overfarten. . . !
Herligt vi skal over MED campingvogn - så er jeg HELT sikker på at "lande på det underste dæk" :-))
vejret er flot - ruden er snusket (godt det ikke er omvendt . .!)
Så startes "Piskeriset" - og vandet skummer godt op!!
vi glider langsomt - bakkende - ud af Havnen
vi er ved at vende

Vi ændrer Kurs - får et sidste glimt mod land (i denne omgang) og lader vore tanker - taknemmeligt - gå til alle jer der har glædet os hele denne uge - (TAK - glæder os til at kunne gøre gengæld) !!

På Land igen - vi overhales af "hyggelige gamle Gutter" på tur  :-))
Så kan vi snart se hjem. .  :-)
Ja - det kan vi så nu - hjem til vores egen "rådne Banan" . . ?
Ja - indrømmet - vi "ÆÆÆLLSKER"  dejligt at komme ud - skønt at komme hjem. . !!!
(om meget kort tid er vi af sted igen. . .  :-))  længere væk er det jo ikke .. !!)
Tak for denne gang - og på snarlig gensyn - "her eller der" :-))
 
retur til April nr. 2 forts. April nr. 4
retur til "den lyse side" index  
retur til "skyttens-camping.dk" index