2017
? Hvad er positivt her ?
Januar nr. 2
Hej igen. .  .!
Indrømmet . . . tiden er gået - uden jeg helt er "gået med"  . . men - forsøger nu at "indhente det forsømte" . .
Tak for hilsener og mails - beklager jeg ikke har besvaret alle endnu - men jeg (vi begge) har været "sat ud af spillet" - ja - faktisk siden vi kom hjem fra den dejlige Jul med vore "Unger".  .
Ja - vi blev ramt af det vi ALDRIG rammes af .. .  Voldsom - og invaliderende - langvarig - "sygdom" (heldigvis af den slags man kommer over igen - med tiden - og med Lægens hjælp :-))
voldsom INFLUENZA. . !!
uge - og da den ene kom ovenpå startede den anden . .!! (endnu ikke helt overstået)
 
Dernæst er der gået en del tid - en masse tanker for & imod - om jeg skulle skrive denne side - !!
Det har jeg så besluttet mig for at gøre - dels for min egen skyld - for at "få det ud af kroppen" eller rettere : for at "råbe det ud" - for ud af kroppen/tankerne er det svært et få. .  .!!
Noget af det gode ved at ha´ egen hjemmeside er - at her kan jeg være sikker på at mit "Læserbrev" optages på siden :-))

Hvis vi alle "bare tier" - ja - så er det - for mig -  det samme som at "samtykke" - og hvis vi "tier - og samtykker" kommer vi jo aldrig nogen vegne. .  .!!
En dag "havner vi" - måske selv - i samme situation - og da er det for sent - vi kan ikke "råbe op" - vi har ikke kræfter/energi til at ændre på noget - og tænker måske :" det er lige meget - jeg skal jo snart herfra" . .!!

 

På BT. så jeg dette billede - og læste artiklen - det offentlige brev - en datter har sendt til den Kommune hendes aldrende Mor bor i.

Datter handler ind hver uge efter sin Mors ønsker - hvor der købes en del "pyntegrønt" - samt Mayonnaise /Remoulade til at pynte frokosten med hver dag - gøre den delikat - så øjnene får maven til at ønske at indtage et lækkert måltid.  .!!

Billedet - for mig - er "dødssygt" - så absolut ikke noget der sætter gang i lysten til at spise - ikke noget der får en manglende appetit til ændres - men
TVÆRT IMOD..!!
Ændringen - for mig - består her i "MADLEDE" . . .!!

Jeg ved jo godt at Hjemme"plejen" har X antal minutter afsat til div. gøremål hos Borgeren - men jeg NÆGTER at tro der kun er afsat 1½ - 2 min. (eller mindre) til  frokosten..?!

Jeg bliver virkelig HARM - ULYKKELIG -TRIST - men også ANGST for jeg en dag ikke selv kan klare mig mere . .?. .

(dette billede er ikke det eneste jeg har set - så også foto af den "varme" mad (til Microen) - nytårsmenuen som et madfirma leverede til andre Borgere.
Tænk - når man har set det (ikke "kun" på billeder) - også ved selvsyn gennem årene - ja - så mister man nærmest SELV lysten til at spise det man selv laver  i både hverdagene og fest . . ved tanken om det andre - der er afhængige af hjælp udefra - får serveret - det kan gøre jeg føler jeg ikke kan være bekendt at nyde det - med tanke på det "vi" giver/laver/gør for andre   seriøst . .!! 
Jeg bliver oprigtig ked af vi behandler hinanden på denne  (og på mange andre ikke så værdige) måder . .!!
Det er ikke "bare" ældre - på plejehjem og i eget hjem der "rammes" - det er også pårørende - og medmennesker i det hele taget ..  det rammer hårdt.  .!

Jeg selv har SÅ mange - ikke særlig positive - oplevelser med Hjemmepleje og Plejehjem . .!
(Har selv "Boet" på et plejehjem 1 år . .. !
Inden da haft intens kontakt med hjemmeplejen ..  .!!
Jeg har grædt mange frustrerede - ulykkelige - magtesløse tårer . .!!

 
Dette billede er fra samme kommune - fra samme hjemmepleje - til samme Borger - efter Datteren har kontaktet Kommunen (ikke nødvendigvis lavet af samme Sosu-ass.?!) men fra samme Køleskab til samme Borger. . !!

Det giver lidt mere appetit - ikke sandt ?! :-)

Som sagt har jeg STOR erfaring inden for området - som Bruger - og ved hvad jeg taler om. . !! Ikke at ALLE Sosu-ass. er ens - jeg har bestemt mødt nogle engagerede empatiske,  som arbejdede i - og med - den helt rette ånd - og entusiasme . .
Jeg har mødt en del som jeg vil mene - at med den rette ledelse - den rette indfaldsvinkel - den rette oplæring - så absolut kunne lære det ..  og så har jeg mødt nogle som så ABSOLUT ikke burde ha´ dette job . . især når de SELV udtaler : "ÅHH - jeg gider ikke dette her - men kunne ikke få andet"
Eller :
"det er jeg nødt til - for at "samle point" så jeg kan komme videre.  .!!!"
(De bemærkninger gør ondt - det er mennesker de har med at gøre - ikke "Støvsugere - eller Pudseklude"

Der råbes så ofte om "flere varme hænder" -  eller "der mangler penge til flere varme hænder"!!
NEJ .. . !!! Det der mangler er engagement og "Varme Hjerter" - og de bliver ikke varmere - hverken hænderne eller Hjerterne - ved at få mere i løn .. !

Ej heller ved at ansætte en ekstra - Tro mig - selve plejepersonalet er der nok af - samme som tidligere - men nu med den forskel at der er andre til at gøre rent - vaske tøj - lave mad - end der var i "gamle dage" . . i dag fungerer det bare ikke  - FORDI . . .!!!! -

Rigtig mange Kommuner - rigtig mange ansatte - der kan godt få det til at fungere (måske fordi de har den "rigtige Ledelse". . ??)
Eller Fordi det er personale med de varme Hjerter . .!!!

For mig må man rigtig gerne ha´ "Kolde hænder" - blot man har et varmt Hjerte.!

Jeg ved jo godt dette læses med forskellige øjne - alt efter om man er Pårørende - er bruger - eller ansat - om man har været "inde for systemet" på den ene eller anden måde - eller blot kender nogen der har . . o.s.v !!!
Jeg har også længe tænkt på om jeg skulle skrive dette eller ej - men hvis vi alle undlader at fortælle - vise - kommentere - ja - så sker der i bedste fald intet - eller i værste fald blive det blot værre og værre med tiden - for "det sker der jo ikke noget ved - ingen siger noget - ingen gør opmærksom på de fejl",  , ,!!!
Det er bestemt ikke af ond vilje - men ubetænksomhed - at man servere mad på den måde - at man "glemmer" en klient på Toilettet fordi :"Nu har jeg fri - min afløser kommer om 2 min" ("man" glemmer bare lige at fortælle afløseren at Fru/Hr xxxx sidder på toilettet . .!!)
Ja - jeg har mange "grimme oplevelser" som dukker op med fuld kraft når jeg ser de billeder - meget andet kommer frem i hukommelsen .. !!
Jeg selv kunne fylde mange sider med triste/sørgelig oplevelser - og få sider med gode.  . !!!
(selvoplevede!!!)
Nu fik jeg lidt luft - håber så der er nogen derude der tænker lidt over dette - når de arbejder inden for denne branche.  .!!!
Ja - alle brancher der har med mennesker at gøre - i alle aldre - uanset opholdssted)
(havde jeg været yngre havde jeg HELT sikkert søgt Job som LEDER :-))

Jeg vil også lige benytte lejligheden til at Takke ALLE der har disse job som et "kald" - I gør virkelig en forskel - ville blot ønske der var flere af jeres slags - som har det som et kald - en lyst - og et ønske om at gøre det godt for dem/os der ikke selv kan mere!!
Mest ønsker jeg Ledelsen i div. institutioner ville være mere "synlige" - mere OBS på sit Personale - og have mod til at "vejlede" - og foretage ændringer hvor der er behov. . . !!
(synd for jer der gør et GODT job, at "de andre" ødelægger, og sætter skygger over hele standen)

http://www.bt.dk/danmark/se-billedet-hjemmeplejen-smurte-disse-haandmadder-til-najas-mor-nu-svarer-kommunen

 
"den lyse side" - det positive perspektiv" . .???
Det var nok det jeg  jeg skulle ha´ lidt hjælp til at finde - det, som jeg selv længe har tænkt over.  .?!

Johh - måske er det at jeg i skrivende stund jo ikke aner hvordan jeg selv ender engang??  det er jo positivt :-))
Og - tænk nu hvis jeg ikke "ender" - men "smutter" inden - nøjj - så har jeg haft alle disse angste - triste - tanker til ingen nytte :-)
Man kunne jo også bare "holde sig i Form"

Jamen - dét er da positivt.  .!!!
Et Lyspunkt :-)))
 
Nå - men det er altså hvad der virkelig har berørt mig (igen)
det som har "fyldt i mine tanker" - længe.  .!!
Efterfølgende har vi haft dejligt besøg af vore "Unger" - det kan jo lysne op på alle dystre tanker.  . . !!
HERLIGT . . :-))
 
retur til Januar nr. 1 "en hård start" forts. januar nr. 3 "det går op og ned":-)
retur til "Den lyse side" index  - 2017  
retur til "skyttens-camping.dk"index