# 2016 #

* den smukkeste måned *
(3 i én)

Oktober nr. 7
Denne sidste side - fra oktober - er en "3-i-en" side - da det er besøg over 3 steder . . og billederne er blot et lille udpluk af det vi så - og oplevede. . !
At tage rundt til disse steder er lige skønne, om det er Sommer eller Vinter - Forår - eller som nu : Efterår.  . !!
jeg har sagt det så ofte, men gentager gerne : " vi bliver ALDRIG trætte at se dette - bo i disse omgivelser - længes hjem når vi har været på rejser - om de er nok så skønne .. "
At færdes her giver en god energi - en ro i sindet - steder hvor man "har tid" at tænke tanker - eller helt lade være at tænke  . . .!!
Her, på vej op på en Jættehøj som der er flere af i dette område - mere end 3000 år gamle - og med flotte udsigter - hvad der er/var - i dem ved jeg ikke (endnu) jeg må søge lidt tilbage til Bronzealderen - der ligger nok nogle svar :-))
udsigten er jo ik´ så ringe fra disse Høje - og især ikke på disse "kanter" - og i al slags vejr er det en nydelse . . .
 
efter Jættehøjen fortsætter vi mod "Olaf Rye" skansen - og på vej dertil skuer vi lidt af hvert
 
 
 
Naturbilleder kræver jo ikke den store forklaring
beskueren danner sin egen "tekst" - eller slet ingen. .
på vej op på Olaf Rye Skansen - ser måske ikke så høj ud - men det er den - her er vi  kun ½ oppe - og vi fortsætter endnu højere
 
"Olaf Rye - friheds gry
Jyders troskab - dagnings gry
1849 - 1920"
turen herop kan varmt anbefales - uanset årstid  . .
dog : forestil dig en dejlig sommerdag - en Tæppe - og en Madkurv . . og så "bare nyde"
(husk Badetøj og håndklæde )  :-))
Olaf Rye - som fik os helt herop i dag :-) (han har fyldt en del i vores liv i Fredericia - og nu er han så her - og det samme er vi :-))  (uden hverken han eller vi vidste det :-)))) 

Tænk, at man i næsten et ½ liv - har boet med "ham" i baghaven uden at vide han var der ..!!!  Ja, Geocache er en fantastisk hjælp - kan virkelig åbne ens øjne - og give viden  !! :-))

Der er rigtig mange der kalder "Jyllands Næse" for "MOLS". . !!
Men det er det altså så langt fra - for "Næsen" er hele Djursland - Ebeltoft - og ser man på et Kort - så er de 2 "dryp" under Næsen hhv. Mols og Helgenæs.
Her oppe - på Olaf Ryes Skanse - ses hvor "Helgenæs" hænger fast via en smal "tange"  hvor Ebeltoft er th - og Mols tv. og lige frem . .!
Ja - men det skal ses - opleves . . her er bare SÅ ubeskrivelig dejligt. . !! :-) og her er mere end nok et se/opleve/nyde end på bare én ferie . .!!
oppe fra Skansen ses også Århus Havn tydeligt - (altså når der zoomes)  :-))
vi går ned igen - på modsatte side - og ser tydelig vi ikke er de eneste der har været her :-)  en "veksel" viser stedet er godt besøgt (det er sikkert ikke bare en "dyreveksel" :-)Flere har taget turen op til Stenen.  ..  og det giver en skøn belønning når man er der . . så smukt . . .!!
inden vi forlader stedet her er vi heldige at få dette smukke syn med os  - sagt det før - solnedgang ved vand er noget særligt
 
Efter Skansen gik turen via "Udsigten" - (som er nær Sølystgård Camping) som nævnt/vist er området spækket med skønhed og naturoplevelser . . . !
 
 
Der er ikke meget at "klage over" her. .  . :-)
Bortset fra vegetationen her, kan det få mine tanker på langfart .. .  (til skønne Portugal & smukke syn ud over Atlanten Atlanten. . )
Lige nu står jeg og overvejer muligheden for et vinterophold der igen - og især at opleve "dagens bølge" - :-)  som jeg ikke var ene om at nyde - ved at mange var glade for billederne jeg sendte hjem :-)))
Inden vi vender "næsen" hjemad - når vi lige at få et blik af hurtig færgen - her til/fra Århus - hvor der klages over den - at det er farligt med den fart - farligt for småbådene - og deres mandskab - som virkelig er i fare når Hurtigfærgerne skøjter til/fra . .  så tænker man : er der dog ikke en klog, der kan finde ud af - og kan beslutte - at lade de Hurtigfærger passer sig bedst til at stå ud fra Ebeltoft - der er jo helt andre forhold - og ikke farligt som i Århus.  .?!! 
(Mon det skal koste menneskeliv før man kan ændre ruterne . .?! Håber det ikke..)
vi får lige et glimt af en lidt anderledes farvet Himmel hvor solen er for nedadgående - denne aften er det gule og blålilla  farver, med et stænk rødt, vi nyder fra denne vinkel. .
vi vender os væk fra vandet - og Himlen derover - vi går ned mod bilen - og denne vej ser himlen helt anderledes ud . . !!
da vi når til "vores eget" vand er Himlen bare SÅ smuk . .!!!
åhh - jamen både "Himmel og Hav" er bare så smukt nu - endda en enkelt lille Andefugl nyder at glide roligt rundt her :-)
lige det sidste fra i dag - (og - dette står bestemt mål med skønheden i Portugal. . ) ;-))
 
retur til Oktober nr. 6  "Til - og På - Sjælland" forts. nov. nr. 1 "sådan kan det også se ud"
retur til "den lyse side"index  
retur til "skyttens-camping.dk"index