~ 2016 ~

" Afgang & Ankomst "

(dyr i hobetal)

okt. nr. 5
Det er jo ikke længe siden vi alle var samlet i det nordjyske - men - jamen det FØLES længe :-) så lige nu er Farfar kørt af sted efter vores yngste barnebarn, mens jeg er hurtig til at dække op til modtagelsen - varm Chokolade - hjemmebagte Boller - Stearinlys - og en pind i Brændeovnen .. 
Herefter står den på råhygge en uge - hvor vi aldrig har planer - men altid bare gør hvad vi 3 har lyst til . . .  ! :-))))
Om det er toppen af Lykke???? 
Hvad tror I selv.  .????????  !!!!!!!
:-)))))
 
Jeg er ved at gøre klar til at modtage 2 af de vigtigste "drenge" i mit liv - da jeg tilfældigt ser ud af vinduet. .
Jamen - også dette er jo vigtig for mig - så kameraet hives frem - mens den roligt står og vurdere om den vil blive - eller fortsætte ?! :-)
Naturligvis ender det med den fortsætter  .. .
Vi har overvågningskameraer rundt på grunden - og der ser jeg "ankomsten" . . .
senere - da mine 2 "drenge" var kommet hjem - og hyggen var på sit højeste - fortalte jeg om mine oplevelser - hvorefter Farfar hentede filmen fra overvågningen ind. .
der kunne vi jo nemt se "ankomsten" - og vores lille feriebarn var ret begejstret over det - (ja ja - en "Bambi" går jo man jo ikke galt af - det er altid et hit :-))
(for både Børn og voksne)
Da vi havde set billederne - og nydt den varme chokolade - talt lidt om det havde været en god rejse hjem til os - og vi havde talt om hvor meget vi har glædet os - ja - så kom det :
"Vi skal da også i Ree Park mens jeg er her - ikke?!!  "
Jamen - det skal vi da ..  det er en tradition - det ligger HELT fast - og det er en rigtig god måde at - dels lære dyrene at kende - dels lære at det er så vigtigt at man passer på dem - og er god ved dem . .. !!
UANSET hvad det er for dyr - så må man aldrig være ond ved dem .. !!!  :-)
Jeg vil så lige sige : det HAR han virkelig lært. . .  :-))
En lille oplevelse - som gav mig røde ører en gang i sommer :-) :
"Vi havde lavet en ny Terrasse - vi skulle lige over på værkstedet til Farfar for at se hvad han lavede - ved fliserne stoppede jeg - for der var en masse myrer der havde lavet en mega bunke med sand . . ret fortvivlende . .  nu var det lige lavet - jeg stopper op - og siger ": ÅHH - altså - de Myrer" - mens jeg - med den ene fod - skraber sand ned i hullerne igen ..  .!
Den lille mand ser op på mig - mens han - (lidt bebrejdende) - siger : "Der var du godt nok ikke særlig sød, Farmor". . !!!!!
(ÅHHH .. .  . jeg kunne ha´ slået mig selv oven i hovedet)  men skyndte at svare :"Jamen - jeg gør ikke Myrerne noget - det var kun sandet jeg skrabede ned igen". .  .!!!
Han var ikke sådan lige til at mildne - for han sagde :"Ja - men nu skal de til at slæbe AL det sand op igen .. !!!" !!!
(:-)))  jamen - han har jo ret - blot ikke i at jeg synes det er ok  de "nu skal til at slæbe al det sand op igen"!!!.  .
men de fik lov at "muntre sig" mens ferien stor på her. . !
(De "rejste" da den lille gut også rejste :-)))   )
( ja - man skal godt nok tænke sig om med hvad man lærer fra sig - og hvordan man selv udlever sine regler .. .  (i hvert fald når man ikke er alene :-)))   )
Jamen - naturligvis : vi måtte jo en tur til Ree Park (ja - faktisk blev det til 2 ture ) Efterårsferien havde jo KUN flot vejr at byde på - så det
Der er nogle faste ritualer der skal overholdes - den første er ALTID en tur på Geparden - men denne gang blev "man" ret så fortørnet - det første han så var at den manglede spidsen af halen . . Nøjj - hvor blev han "forarget". .  "Jamen - ved I hvad - det er fordi der er nogen der har trådt på den for at komme op - det MÅ man da ikke - nu skal I se hvordan man RIGTIG gør . . man skal da passe på dem - selvom de ikke er levende" .  .
Og så "slyngede" han sig - "elegant" :-)) op på ryggen af den :-)))  som en anden "Garderhusar" :-))))) 
(nåh - jo - jeg var da lidt stolt over det forargede ham nogen havde ødelagt noget her..!!)
Et par Skildpadder gik tur - :-) 
trods deres "korpus" - og de meget "akavede" ben - ja - så er de ret hurtige til at flytte sig endda . .!!
Så er der frokost .. !! - der er forskellige dage/tidspunkter hvor forskellige dyr fodres - og vi passer det gerne så vi ser det .. i dag er det Geparderne . . og så får vi en forklaring på de forskellige dyrs særpræg . . ret interessant for både "store og små"
Sjovt nok - selv om vi alle 3 har set det ofte - så bliver det aldrig kedeligt - aldrig en "vane" . . !!
(jeg tænker på om det kan være for meget med disse mange besøg her i Ree park.  .??  mon det er begyndt at smitte .. ??!!  ))
Dejligt at hilse på sin gode Ven - en anden af  da faste ritualer mange af dyrene er "Klappedyr" - og det bliver de . . !!
for os er det dejligt at opleve hans glæde - og nænsomhed - ved dyrene  ..  opleve hvor meget han egentlig bemærker - og er OBS på om de ser "glade" - "søvnige" eller "kede" ud.

Denne dag - oplevelsen med disse "mastodonter" - var ret "særlig" - for straks de kom op i vores område så vi straks de var ude på "ballade" - eller rettere - på at LAVE ballade.

Pludselig drejede de fra - og kom tordnende mod os - uden at tage øjnene fra os . . så virkelig ud som havde de os på "sigtekornet" :-) :-((
ja - jorden nærmest "gyngede" under os. .  . og lyden var høj ..
henne ved os vendte den - stolt - efter at ha´ stirret på os en tid - som ville den sige: "det er altså MIG der bestemmer her - og jer der bare "får lov" at være her lidt - at I ved det"
derefter satte de begge i "Galop" igen - væk - og NEJ . . den er IKKE ved at vælte .. . men det gik bare SÅ stærkt herfra - som da de kom i mod os .. !!
faktisk var det en imponerende - ja - en fantastisk - oplevelse. .  første gang af de mange vi var været her - at vi har oplevet det . .
jeg filmede det da det skete - en "stor oplevelse" for os alle 3. . !!
ja - så er denne mere "medgørlig" og den "unge mand" fører galant den lille pige "sikkert rundt i området" - ja - han er stolt - og hun er tryg :-))
billederne på denne er et "sammenkog" af et par dage
Her er det så JEG tænker : "hvad sidder du og tænker på lige nu . .?? " Vurderer du om "kødet er sejt??  eller om det er forsøget værd".  .?!
(Jeg fik ikke svaret på det - for jeg fortsatte) :-))
Løven ser heldigvis ikke SÅ sulten ud - (eller også er den bare ikke interesseret i  "gammelt kød" :-))) 
ja - men det er jo det jeg siger : "der er noget positivt i ALT. . !!! " :-)
her går vi ned mod "Ulve, Bjørne - og andet-land" hvor en meget smuk Ulv står - tålmodigt - og venter på Toget ..  !!
ja - godt nok er det jo ikke DSB - men den opgiver at vente - og går "derud af" :-)
Naturen herude er bare så smuk .. .
måske er det herfra begrebet om "den ensomme Ulv"  stammer. . ?? :-)
Så kom Toget - passagererne får gode oplevelser på hele turen rundt her -
det ER da smukt. . !!  og helt ensom er Ulven ikke - dens venner/familie skimtes her i baggrunden. .
Pelikaner - Storke - og Flamingoer i massevis . .
ja - her tages man imod med "åbne arme" :-)) - det kan virkelig anbefales at tage hertil - seriøst.  . en oplevelse af de store.  .!!
så flotte - velpassede - velnærede - og "frie". . og det er  takket være  Karsten Ree ..  . FANTASTISK..!!!
Kattalemurerne er ALTID et hit - både for Børn og Voksne. .  :-)
I dag har de samlet sig i en klump - og i fællesskab varmer de hinanden og ungerne -
(Her kommer man pludselig i tanke om sine barndoms lege : "Kluddermor"   :-))  )
Johh - der er da noget lighed mellem mennesker og dyr (Aber) 
Den kendte beklædning : "Boa" - mon inspirationen til en sådan er kommet fra disse skabninger ?! :-)
NÅ. .  . I to - skal vi se at komme hjem i varmen og hygge med et krus varm Chokolade.?! .. :-)
det gjorde vi  så - efter denne (disse 2) herlige dage her blandt dyrene. .  næste morgen skulle vi igen se om der var noget nyt på vores overvågningskamera . .
Og det var der. . .  den samme . .  kom hjem midt om natten ..   faktisk er det godt taget - i buldermørke. . !!    kan nemt kende at det er "vores egen Bambi" .. !!
 
retur til okt. nr. 4 "Flintehuset" forts. okt. nr. 6 "til Sjælland"
retur til "den lyse side"index  
retur til "skyttens-camping.dk" index