~ 2016 ~
"Flintehuset"
 
Oktober nr. 4
Jeg har tidligere fortalt om vores "Hollændertræf" - (et rigtig hyggeligt møde - meget rare og venlige mennesker - hvor vi var flere Danskere samt det ene Hollandske par.  . og hvor vi alle havde (har) samme interesse : "GEOCACHING" - !!
Nogle dage efter dette hygge-møde fik vi en mail fra dem - hvor de spurgte om et bestemt sted de havde fundet - og spurgte "hvad dette - og dette - og dette betød" ???
De havde været ude ved "Flintehuset" og der var forskellige spørgsmål der skulle besvares. .  men de forstod det ikke rigtigt..??
Vi selv kiggede lidt på det - på nettet - fandt det lidt svært at forklare - også fordi vi ikke selv kendte stedet og de svar man kunne finde der - så det endte med jeg skrev til dem - at hvis de ville, kunne vi mødes derude - og sammen "løse opgaven" . . .
Ganske kort tid efter svarede de at det ville de RIGTIG gerne .. . så enden blev vi mødtes i nærheden - parkerede bilerne - og herfra fortsatte vi sammen til fods . . . !!
Lad det være sagt med det samme: det blev ikke til mange billeder denne dag - det var en ret "våd dag" - samtidig var der ret sumpet - og vi skulle forklare hvad de forskellige opgaver gik ud (da det er en "Multicahce") men én ting er HELT sikker : det er IKKE sidste gang vi besøger stedet - samt viser meget gerne stedet frem til venner og bekendte - om de er til Geocache eller ej - viser vi det hjertens gerne til alle som måtte ha´ interesse i at se det ..
(hvis det stadig står der .. ??)  :-(
 
Talerstolen står nær "Grundlovsbøgen". . og er her til ære for Grundtvig - hvor her i mange år afholdtes grundlovstaler . .
Stenen her er rejst til ære for N.F.S. Grundtvig - (af Peter Madsen Pedersen) lige som han også "rejste" Talerstolen oven dette billede
Mon det er her Hans og Grethe befinder sig . .???
Har man fantasien i orden - ja, - så forventer man jo at se heksen komme gående her - med sin lange spidse næse - (med vorten på :-) :-) krumme foroverbøjet - støttende sig til sin knortekæp - og indhyllet i sit strikkede sjal .  . . :-)))   ja ja - det kunne da nemt ske her .  .?!!!!
Jahh - det kan man da vist godt kalde "åbent hus"
Huset det ligger på en lille Ø - med en slags "Voldgrav" omkring - endda gravet med skovl og håndkraft af  Peter Madsen Pedersen - som byggede Huset - og egenhændigt tilplantede Skov omkring også.  .!
Vore Hollandske GEO-bekendte var ret betaget af stedet - og historien om dette . .
Den er som følger :
"Under 2. verdenskrig inddrog Tyskerne en mands Gård - da de - "Luftwaffe" - ville bo der mens de byggede lufthavn her - manden flyttede dybt ind i skoven - hvor han så byggede dette lille hus af Flintesten.
Huset er ca. 50 kv.m. - det har 2 vær. - et køkken - og en stue kaldet "Jagtstuen".
der er en lille Voldgrav - og en lille Ø .
Der går også en anden historie om dette lille Hus (som ikke fortælles så ofte) at dette lille Hus blev bygget af en taknemmelig lokalbefolkning - i taknemmelighed over den Nazistiske officer der havde ansvar for lufthavnen - således han havde et et sted at invitere dem til en jagt en gang i mellem . .
Huset navngav de "Flintholm"
Selv har jeg "gravet lidt mere i "Historien" og fundet at det var Peter Madsen Pedersen, der i 1937 lod det lille Hus opføre som en slags Lysthus til sig selv og sin familie.
Denne historie tror jeg selv mest på - (om han så har ladet nogle Tyske officerer benytte det ind i mellem - ja det ved jeg ikke - ved bare, at hvis det er opført som påstået, i 1937 - så er der ikke meget "Tysker-historie" i det :-)
Skal også lige nævne at der i mange år har ligget en Gæstebog i Huset som gæster har skrevet i - og den fortæller vist en del af den "sande historie"
Dog siges det at både Stabrand og Peter Madsen Pedersens gård blev rømmet af Tyskerne . . !! så det er jo nok en sammenblanding af det hele  . .
Ligesom "fjeren og Hønsene" :-))
 
Hvilken af disse historier er den sande - eller om der er en 3.die ? - ved det ikke - men igen : det sætter fantasien i gang på mere end én måde her . .:-)
Får vi sne denne vinter vil jeg gerne derud igen - tror det så vil ligne et rigtigt Julelandskab - - så man måske kan tage et "Julebillede" som kan gå over i "historien" - altså i VORES historie . . som så bliver den rigtige - for OS :-)))
Jeg vil dog ikke undlade at advare på det kraftigste mod at gå ind i Huset - bare et enkelt nys vil kunne få det til at falde sammen. . !!! så - nyd det på afstand..!!
Samme Peter Madsen Pedersen rejste også denne "Mindesten over "Stabrand-Slægten"
 
retur til  Okt. nr.3 "Earth Cache" nr. 5 "afgang og ankomst" :-)
retur til "Den lyse side"index  
retur til "skyttens-camping.dk" index