~2016 ~
*Med Amerika Expressen*
 
 
Som det fremgår af tidligere sider har vi fulgt tilblivelsen af Jernbanen - kaldet "Amerika Expressen" - som skal køre Parkens besøgende fra "Central Station" og ud  mellem en del af dyrene - som f.eks Land Roverne også gør med gæster ud over Savannen.  .
 
Det er altid et særligt syn at komme kørende  mod Ree Park - og straks få øje på nogle af de mange de vilde dyr  . . til glæde for både Børn og voksne - men egentlig også for dyrene selv - for her er det ikke en ZOO i dén gængse forstand - da det stort set er os, - de besøgende - der er "lukket inde" - og dyrene der går frit omkring. . !
Det burde være ved lov, at alle Zoo verden over er bygget op på denne måde - så er det en fornøjelse for både dyr og mennesker. . !
Ja - der er er noget godt og trygt ved det "genkendelige" - og ved traditioner :-) - og det er en tradition at "vi" starter med en tur på  Geparderne.  .

Som vi viste herfra - midt April - var Jernbanen endnu ikke færdig - meget er dog sket de mellemliggende 2 mdr. - så nu står Central Station færdig - klar til at modtage de forventningsfulde rejsende - og køre os ud mellem dyrene - :-) alt mens byggeriet har stået på har vi talt om at dét skal vi da prøve straks det står færdigt, :-)  Det er så nu - hvor vi alle 3 - glade og forventningsfulde - går mod Stationen (sidst vi var på "Central Station", var vi i New York :-))

:-)) A pro pos traditioner : jamen, det er bare så sjovt - her går en del Påfugle frit rundt - og den lille mand her kan tale "Popfugle-sprog" :-)
(og det er faktisk rigtigt :-) det lyder MEGET "troværdigt" - selv Påfuglene tror på det :-)  Hver gang de siger noget - får de svar (af ham)- :-)) og de lytter intenst - og sniger sig langsomt - og MEGET "interesseret" frem mod den indsmigrende toneart han fremkommer med:-)))) 
(Rigtig sjovt at opleve - det sker HVER gang - år efter år) - :))
så er vi inde på Perronen
mens vi venter  på afgang er der lidt tid til at nærstudere Banegårdsområdet
i banegårdshallen er der også mulighed for at få en forfriskning (altså når der er åben) :-)

                                                                                                                                    VÆRD AT VIDE :

                                    112 døgn har det taget at opføre Central Station  -                                      -       Der er tilkørt og indbygget      6.500 m3 sand

                                    25 håndværkere har der gennemsnitlig været på pladsen i de 112 døgn    -       Der er brugt                              65.000 mursten
 
                                    5.500 mmudder og jord er bortkørt fra pladsen                                         -       Der er lagt                                 30.000 klinker 

                                    55.000 tons bygningsstål  brugt til selve stationen                                       -       Der er i alt trukket                    7,1 km kabler
                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                             -        Støbt armeret stål                      450 ton

                                    8 tons stål er benyttet er benyttet til pynt på banegården                           -        Areal Banegård                          650 m2
                                    for at skabe den Victorianske stil                                                               
                                                                                                                                                             -       Areal Atrium i Viktoriansk stil  140 m2

Er man på en Station - eller i en Lufthavn - ja - så drømmer man sig nemt ud til en masse nye oplevelser - her nøjes vi ikke med at drømme - der er snart "ombord-stigning" :-)
Så er vi startet - og på vej mod tunnellen
"Gå ikke over sporet, der kommer Tog"  :-)
Bison i flok :-)
NEJ . . . der er IKKE "skidt på linsen" - men de er ved at smide vinterpelsen . . .
her, er det ikke "Find Holger" - men "find Bjørneungen"  (oppe i træet - en lille "sort bule anes mellem grenene. .
Bjørnene er netop fodret som vi ankommer . .  de ænser os ikke så meget som vi "ænser dem" :-)
Her, er zoomet på den lille "bule" (den sorte bjørneunge)
 
 
Vi kører i "adstadigt" tempo - somme tider stopper vi - så der er god tid at se det hele i. .  .
vi fortsætter over mod Ulvene
både grå og hvide Ulve kan oplevelse her vi holder stille lidt - og her skimtes en af de hvide Ulve der kommer løbende efter Toget
normalt går vi jo selv rundt i hele Parken (som er mega stor) og går så bl.a. oppe i disse "gange" - så vi har overblik over hele Ree Park - og alle dyrene
om man kører med Toget - eller Landrover over Savannen - eller man selv går rundt i det hele . .  er en lige stor oplevelse . .!! (Kan virkelig anbefales)
det er også muligt at leje en Kano så man kan nyde oplevelserne fra "søsiden" :-))
Ja - vi alle 3 nyder virkelig turen . . .!!  men det bliver ikke sidste gang . . men endnu en  "tilbagevendende tradition" :-)
Pelikaner - og Flamingoer har holdt flyttedag - plejer at være tæt på indgangen - er nu flyttet ud til dette nye Søområde ..
Hejrer - og endda en Stork har også fundet vej hertil . . :-)
Her er der mulighed for at komme ind i "Løvens hule" - eller er det mon i "dødens gab" ..???
Jahh - der var faktisk ret mange passagerer med Toget .. 
Vi når endnu engang til "Pop"fuglene - får en lille "hyggesnak" igen og det passer ham ret godt . . .  han kan vist lide hvad han hører . .!! :-)
Ja - han stiller sig virkelig an
Flot er han - og ved det også selv :-)
efter Togturen fortsætter vi selv rundt til  fods
 
her er dyr i alle størrelser - bl.a. vilde grise (inde bag hegnet, altså :-)) og vi holdes øje med  .. .  :-)
de "frække" Kattalemurer er et must - dem besøger vi HVER gang - og så er det om at "holde på Hat og briller" da de render frit omkring - og afgjort ikke er bange - tvært imod!!
  det er fodringstid . . så er der mange spørgsmål - og lige så mange svar får man :-)
de ER altså sjove . . . .
her skal man ikke gøre sig alt for bemærker :-)  de er nemlig gode til "langspyt" - så skal man ikke stå i "skudlinjen"  (for det STINKER... :-))) 
vi er ved at være nået til startpunktet igen - så vi forlader den dejlige Ree Park Safari. . .  for denne gang - og glæder os til snart at besøge Parken igen. . .
 
vi kan KUN anbefale et besøg i Ree Park - her er det på dyrenes præmisser - det er dyrene der ER her - vi andre MÅ være her.  . . :-)))
 
retur til nr. 3 Juni forts. nr.1 Juli "Lyntur til Kbh."
retur til "den lyse side"  
retur til skyttens-camping.dk index