~ 2016 ~
* Nordens Venedig *
Aug. nr.4
mens jeg sidder og laver denne side er vi nået ind i november - den første sne er faldet i Danmark - men kun sporadisk - i hvert fald har vi intet fået endnu - der er også frost i stort set hele landet - vi har været nede på 1.3 - men i dag  stod solen højt  på himlen - og i vores Have var vi oppe på herlige 17.9 (lidt mindre i går) og det er jo altså plus-grader.  . :-)
men jeg kan nemt huske følelsen - og sommerduften fra vandet og sandet  - denne dejlige dag vi havde i "Nordens Venedig :-)
Jamen - det er da dejligt at gense - og mindes - via Billeder - og tænk - på denne lidt kolde årstid går vi igen mod Sommer og Sol . . det er da skønt . .!
Ja - det var noget lavvandet denne dag - det kan jeg vist ikke skjule :-)
men ikke alle steder manglede vandet -
her holder 2 "Camping-Både" parkeret :-))
Ja - nogle nyder livet til Vands - andre nyder det til Lands (og sådan er der noget for enhver - hvor vi alle nyder det på hver vores måde og temperament ) :-)
I Sluserne har de "trange kår" (her budgetteres heller ikke med 5-meters reglen :-) 
det tager godt nok en "rum tid" - før disse sejlere er i "rum Sø" :-) men pyt - det skal jo ikke være inden for "Bommen" inden "Pladsen lukker"  :-))
her er der skumsprøjt - om ikke for boven - så agterud  ..  i hvert fald er der noget at se på når nogen skal sluses gennem her . . . !
Sidste gang vi var ved sluserne var nær grænsen mellem Tyskland og Polen sidste sommer - da vi 3 hold var Polen rundt - og hvor vi 2 hold, ventede på de sidst ankomne - hvor vi så  fik tiden til at gå ved sluserne :-))  . . 
(dejlige minder der her dukkede op i hukommelsen )
Nå - men de er ved at være ude - og kan fortsætte deres rejse - hvor end de agter sig hen .. ?! I hvert fald skal de ha´ "lykke på rejsen" fra os  :-)
Har han tabt noget. . ???
Nåhh nej - der er nok en Geocache der skal med hjem til samlingen. . ? !! :-))
Vi fortsatte turen - her et kig over til Hjelm - øen hvor Marsk Stig Andersen og hans mænd - som alle var dømt fredløse flygtede til efter mordet på Kong Erik Klipping - i Finderup Lade - i 1286.
(om 7 dage er det 730 år siden) .. 
Her byggede de 3 Borge - og herfra drog de på deres Pirattogter hvor de i de følgende år hærgede landet, hvor de så indgik en alliance med den Norske Konge.
I 1306 - efter 20 års hærgen blev Hjelm stormet af Kong Erik Menveds tropper - hvor de så nedbrændte Borgene !
Netop Erik Menved var jo Søn af den myrdede Erik Klipping ..  (synes egentlig han var længe om at hævne sin Far - 20 år. . .  det er da en "sjat" :-)) 
Nej - vi tog ikke derover - men tog Øen nærmere os (med en smule zoom) :-)
i stedet fortsatte vi vores tur mod Elsegårde
Elsegårde er kendt af ret mange campister - og de fleste af dem/jer - deler helt sikkert glæden over stedet, med os ?! !!
Det er da yndigt - oser af ro - ikke sandt..?!
Efter endnu dejlig tur var det tid at tage hjem og fortsætte dagens gøremål :-)
 
De næste dage har jeg ikke taget så mange billeder - en kort travetur ikke langt hjemmefra den ene dag :
At bo i et kuperet terræn giver en del motion - men så sparer man turen - og pengene - til Fitness-centeret - samtidig kan man glæde sig over man KAN bruge benene ;-))
og jeg har endda så meget fart på at jeg overhaler dem jeg møder på min vej :-)
 
Et par dage efter havde vi et ærinde udenbys - så også der var vi lidt ude at røre benene - (skulle da lige ha´ et par "Cacher" med hjem) :-)
et dejligt område at gå "på jagt" i
uhmm - jeg kan næsten fornemme den herlige lugt af skov - træer - natur - jord - en sommerdag hvor alt emmer af skønhed - nu - i skrivende stund - (stadig november´) :-)
Og - ja - vi fandt den , , :-)
Også her, fandt vi den. . .  :-)
På hjemvejen gjorde vi også holdt her - og - "fandt hvad vi søgte" ..
 
retur til nr. 3 "uden Badetøj" forts. nr. 1 Sept. "en kær gæst og flot udsigt"
retur til "den lyse side"index  
retur til skyttens-camping.dk index