* 2016 *
"Nu´ det Jul igen . . ."
 
Ja - julen er jo ikke kun os beskåret - men uanset - så - ja, altså : "Nu er det Jul igen - igen - igen.  . ." :-)
Som de fleste andre, har også vi pyntet op - lidt ude og mere inde - men slet slet ikke som vi plejer - og har gjort i så mange ås . .  vi er ret store "Julemennesker her i Huset ..   holder meget af den hygge - Lys - samvær - varme - glæde Pynt, både ude og inde. .  men denne gang "nøjedes" vi med at pynte op inde - i alle de  tidligere år har vi pyntet op med Stjerner - Julelys - Juletræ i Haven - lysslanger rundt om hele Huset og Carporten - Julemanden der kravler ned gennem Skorstenen med gaver - en anden Julemand kommer i sin Kane, med Gaver - trukket af Rudolf - Julemand oppe på loftet af Carporten som - med åben stalddør - sidder og spiser sin Nissegrød - Nisser der kravler op ad Husmuren i tykt tov - og - og - og. .  . !
Mest har vi jo gjort dette for Vejens beboere og især Børn - men også for alle der kører forbi - selv alle de år vi har rejst på vinterophold i Syden...
Men men . . .  nu er det slut . . . nu må de "glæde sig selv" - vi er færdige med det .. . !
Vi har bestilt Færge nu - til både ud - og hjemrejse .. "noget/nogen" er vigtigere for os - så . .  . . :-))
Inden vi rejser - må jeg lige ha´ endnu et billede af den smukke buket jeg modtog for ca. 2 uger siden - bare for at bevise for min veninden at den holder endnu - og lige så flot som da jeg modtog den. .  .!!!  :-)  hvis jeg bare nøjes med at fortælle hende det - uden at "BEVISE" det for hende - så vil hun sige :
"Ja ja - det er godt med dig - du overdriver bare for at gøre mig glad" :-)
Jamen jeg vil da altid gerne gøre hende glad :-)) men jeg overdriver altså ikke !!  (denne gang :-))))   !!)
SE SELV.  . .!!!! :-))
Det er formiddag da vi - igen - kører mod Færgen ser  lidt koldt ud - ja - lidt råkoldt er det - men pyt - vi skal jo ikke GÅ til Sjælland -  men sidde i en varm bil:-)
Ja - det går jo "lidt op og ned" på disse kanter - og selv om vi ofte - en - eller flere gang pr. mdr. - tager turen over - og ja - det vil nok være billigere i det lange løb, at flytte over permanent - meeenn. . . det er jo lige så dyrt at køre/sejle den anden vej såee ??! :-)))
Og så er der jo også noget andet vi kommer til at mangle : "Glæden til vi snart skal der over igen - den vil vi jo så gå glip af " ;-)
Trods Jul er vejret stadig flot - mildt - Solrigt
Ja - så er vi der/her igen. . (og så kan man jo sige : "kan det snart betale sig at tage hjem derovre fra" ?? ! :-))
Ja - Juletrafikken er i gang - det er jo Jul "lige om lidt" Her lurer jeg lidt på om jeg skal der op igen, hvor de andre i rækken er på vej til.??
Næ næ - det er ikke billedet der er skævt - det er OS der er "skæve" - fordi det nu - igen - går OPAD..!!! :-((
Jeg vænner mig ALDRIG til det .. værst er faktisk når der er bilister der pludselig holder stille på bakketoppen - fordi dem foran er en Krig om at komme ind på dækket  .. .  og dem der så holder og venter har svært ved enten at holde bilen eller triller baglæns når de skal i gang igen .. . !!
joh - joh - jeg har da virkelig mine bekymringer ;-) :-)
og jeg HADER det bare .. !!
(åbenbart ikke nok til jeg bliver hjemme :-))  "Nogen kan da få mig af Huse" :-))
Godt pakket er her . .
En fin - og stille - overfart - der trues med det bliver storm/orkan når vi skal hjem ??!!!
Nå - men den tid, den "sorg" , siger man jo - håber da ikke det bliver til "Sorg" :-))
 
Det blev en rigtig dejlig Jul - ja - man er jo heldig/lykkelig at ha´ nogen at fejre den med - og at det så oven i købet er ens allernærmeste - ja - man er glad/taknemmelig over at ha´ en god familie . .. !
Igen nåede vi en del de dage vi var der - Faster fik jo - naturligvis - flere besøg .. både da vi kom (hun er altid den første vi besøger - gør et stop ca. 3/4 time hos inden vi kører hen til bestemmelsesstedet :-)  efterfølgende besøger vi hende kortere eller længere tid de dage vi er der  . .
Selvom man - eller måske især - når man bor på et Plejehjem - "går" mod de 93 år - og kun kan bruge den ene side af kroppen - og man har mulighed for det - ja - så man pyntes til de særlige lejligheder - som her - med røde negle - smykker - håret har fået en "Juleklip" - og i ørerne hængte et sæt "Julemænd" :-))) og så fik man lyst at byde sine gæster på en Øl :-) (Bent og jeg delte en .. Faster drak selv sin egen - hele øl :-)) . .
Nåh - ja - selv og selv . . :-)  ser da ud til hun får lidt hjælp af en lille "frisk ung mand"
(NEJ !!  - Bare rolig - hun har en "provokerende Ræv bag øret" :-)) de havde netop hvisket (så jeg "ikke" kunne høre det :-)) 
"ha ha - nu skal du bare høre din Farmor råbe op"
de morede sig meget - og jeg måtte jo lade som om det var "virkelighed" . .  så jeg "skammede dem 2 begge ud" :-)) :-))
Den lille sagde bare :"Ajji altså, Farmor - vi laver jo bare sjov" :-))
inden vi "takker af" skal den gamle Faster lige "ha´ lov" at beundre gummistøvlerne :-) Så krammes Farvel - Glædelig Jul - og Tak for denne gang - på gensyn . .
Lige netop dette øjeblik - disse gensidige smil - hvor aldersforskel er total udvisket - ja - det er noget jeg vil tage med mig videre frem  - en varm og smuk oplevelse - et øjeblik uden savn - sorg - ensomhedsfølelse - men et øjeblik der vidner om glæde ved at være til  - ved at blive SET.  . .!!!
(åhh - hvor er det lidt der skal til for at blive STORT . .)
Som sagt, nåede vi som sædvanlig rundt til nærmeste familie - i både Bagsværd - Ballerup - og naturligvis Faster i Rødovre . . og alligevel når vi aldrig dem vi gerne vil nå , ,
Hver gang siger : "det SKAL vi altså nå næste gang . .!!" endnu er det bare ikke lykkedes så ofte som vi gerne vil . . men altså : NÆSTE gang :-))
Vi havde jo bestilt og betalt Færgebillet til hjemturen for flere mdr. siden - men "noget" ændredes så vi besluttede os til at tage en dag før - fra min Nevøs Kone og Børn ville vi så tage via Broen hjem - godt nok en lang tur - og i mørke - (jo jo - vi har da lys på bilen - meeen - jeg synes det er en lang tur i halvdårligt vejr - og mørkt - men da Danmark skulle ha´ besøg af "URD" næste dag - med "forventet ankomst" om eftermiddagen hvor vi skulle sejle - ja - så ville vi hjem før - via broen .. . !
På vej ud af København  - også sædvanen tro - kørte vi til Mariebjerg Kirkegård - her har jeg min Bror - min Søster - og min unge Nevø - alle er kommet her i alt for ung en alder.
På vej mod broen sidst på dagen - gav det nogle ret kraftige ryk i Bilen - UPS . !! Vi var på vej på sydmotorvejen - jeg ringede til Sønnen for at høre om der var noget vedr. broen ?
Han tjekkede op på det - næhh - ikke endnu - men hvis det blæser så meget - i ryk - nu - så vend om - kom tilbage - så hygger vi - I kan så tage hjem i morgen som planlangt.  .!
Som sagt så gjort - det blev til endnu en hyggeaften sammen med "Ungerne" - og mens vi hyggede - tjekkede Bent Færger for dagen efter - fandt en ledig plads til middag - !
Fint - den snupper vi - så er vi hjemme inden URD for alvor kommer. .  .!
Ja - så er vi her igen - på vej. . !! :-) kan da turen med bind for øjnene (billedlig talt) :-) her er vi nået til Roskilde :-)
man kan vist sige : "det går der-ud-ad"
jahh - man graver sig vist ned herovre . .?!!  :-))
Grevinge Kirkegård blev - igen - sidste stop før Færgen ..  jam- man kan vist sige der er faste "ruter/ritualer" når vi tager turen over vandet . .!
Kaptajnen bød Velkommen - og mente nok at vi kunne nå over inden de store "slag" med URD :-)  det gjorde vi så også - fik tur - kun lidt "vuggen" et par gange - men intet at
"tale om"  - så det vil jeg undlade :-)  og vi kører fra borde. . :-))
Det trækker lidt sammen - URD er dog endnu ikke kommet - hun sidder stadig i Asgård - venlig ´ventende på vi når hjem inden hun slår sig løs (det sætter jeg da stor pris på) :-)
Vi er ved at være hjemme - kan snart se hjem - og det gik jo godt. .  !!
meeen - ja - hun er vist ved at melde sin ankomst - vandet er ret uroligt nu - trods det jo ikke er i åbnet Hav. . så hun er på vej :-)
 

Snart tager vi afsked med 2016 - og er klar til at tage imod 2017 - hvor vi håber det nye år har meget godt med sig - til os - vore nærmeste - og alle vi kender - og ikke kender.
Herfra siges TAK til alle vi har haft kontakt med i året vi forlader - Tak for alle venlige breve - Tak for altid venlige hilsener og samtaler når vi mødes "ude i samfundet" :-)
GODT NYTÅR - og på glad genhør/gensyn i 2017 . .

Venligst fra "Skytterne".  .
Bent og Jutta

 
Retur til dec. nr. 1 "Nu´ det Jul igen" . . forts. "Velkommen i 2017"index
Retur til "Den lyse side"index  
Retur til "skyttens-camping.dk"index