Det.Undrer.Mig
 

"en Blog"
Start April 2012
Ja, det gør. . . !! 
Undrer mig - at så mange mennesker med samme interesser - samme ønsker - samme håb - samme sorger og glæder . . o.s.v. - o.s.v. ustandselig skal hakke på hinanden - være grove i deres udtalelser - ironiske - bedrevidende - o.s.v i stedet for at hjælpe hinanden - tale venligt og pænt - til og om - hinanden . .

Det er HELT fint man er uenige - ja - det er endog GODT at være det - for på den måde kan der skabes fremskridt . .  men er man uenige er der ingen grund til at at være det på "den grove måde" - meget hyggeligere er det hvis man kan være det på den "pæne måde" . ..  ..

Nå - men ofte "ude i samfundet" oplever man "dette og hint" som kan gøre en så ked - vred - irriteret (eller hvad man nu bliver) . .  :-) og så får man lyst til at "tage til genmæle" . .  men bør jo lade være - hvis det stadig bare er "meninger" - i stedet for Fakta . . . !

Lige nu kører der igen - igen - en debat hvor Autocampere og "rigtige" campister lægger hinanden for "lettere" had . .  som jo gøres til stadighed år efter år . . .

Det er generende at Autocampere kaldes for "Nassere" - det er generende at høre udtryk som "proletar-campister" - !
Jeg har set en udtalelse om at AC og Frie campister er "nassere". . ?

Men jeg har ikke fået en begrundelse for hvorfor det er "Nas" . .?

Hvis det er fordi "man" mener at :overnatter man på en Rasteplads - eller en Off. P.-plads . .  så er man "Nasser" . .??

Så kan jeg sige :"Nej - det er man IKKE ..  for det er fuldt ud lovligt at overnatte sådanne steder . . .
Vi får ofte en del personlige mails - tilsendte oplysninger - o.s.v om forskellige sager - og nogen gange vil vi gerne videregive disse oplysninger - har også gjort det i div. Fora - men igen : så kommer alle disse "beske udblæsninger" fra en del af dem der læser disse Fora. .  så jeg stoppede. . .

Nu har vi igen - af en venlig medcampist (for dem findes der heldigvis RIGTIG mange af - endnu :-))  modtaget oplysning - om love og regler - fra "højeste sted" - om netop "Nasseri/lovlighed" . . derfor laver jeg nu en særskilt side - hvor alt
"Der Undrer Mig" - eller relevante oplysninger vi "falder over" vil blive lagt ud her - og starter derfor med oplysningerne vedr. lovligheden i overnatning i indregistreret køretøj . . .

 

April 2012

Trafikministeriet vs. lovlig overnatning i køretøj

 

Christiansborg /ingen forbud modovernatning

 

April 2012

Det siges at hvis man får fyldt sine Gasflasker i Flensborg er det dyrere pr. kg. hvis der er lidt Gas tilbage i flasken . .?  Thja - det er muligt - det skal jeg ikke betvivle - men ikke hvis du får fyldt her - vi har undersøgt normalprisen - og de er billigere end på fyldestationen i Flensborg. .  se Priserne her :

Gasprisen på fyldestation over grænsen

 

Maj 2012

 

D,U.M virkelig , , ,  "Almindelige mennesker"

Man hører så ofte  nogen f.eks. sige : ”Det skal kunne forstås af almindelige mennesker” – eller : "det skal være sådan at også almindelige mennesker kan deltage” . . o.s.v altså udtryk som ”almindelige mennesker” .?

Jeg spørger bare : hvad er et ”almindeligt” menneske. . ?? eller et ”ualmindeligt” .. ?
Hvordan kan man se forskel ..?
Kan man da se forskel . . ?
Eller er det bare et dumt udtryk . . som så mange andre . .?

Er vi egentlig ikke alle ”almindelige” og endda også ”ualmindelige” .. ??

Mon folk egentlig selv tænker over hvad de siger. . eller siger det bare ”noget” – uden at bemærke hvilken effekt det kan ha´ på andre. . ?

F.eks. : er der noget mere irriterende end når en Kassemedarbejder - ½ time før lukketid siger : ”Ha´ en fortsat god dag . . ”

Hvor meget er der ”fortsat” tilbage af dagen kl. 18.00. . ?
Og hvordan kan medarbejderen være sikker på man har haft en god dag til nu . . ?

En dag hvor bare alt der kan gå galt ER gået galt – og så får man et ”ha´ en fortsat god dag” - med på vejen - ud af forretningen . . ?!

Men – måske det bare er noget ”almindelige mennesker” siger til hinanden . . . ?

Jeg ved det ikke – men alligevel  ”Have a nice day” )

(skrevet kl. 00.15 )

 

Maj 2012

 

Netop hjemkommet fra en køretur frem - og tilbage - har vi som altid - mødt en del campister - og igen, kører alt for mange med "nedrullede gardiner" - og hver gang Solen rammer for-og/eller bagvinduer blændes medtrafikanterne VOLDSOMT. .  .!!

Jeg har tidligere - i div. Fora - gjort opmærksom på problemet (som virkelig kan give farlige trafiksituationer) og så har campister skrevet :"det har vi da ALDRIG skænket en tanke - men vil fremover tænke over det - og IKKE rulle ned" - men : enten har campisterne glemt det igen - eller nye er kommet til - og måske ligeglade med trafiksikkerheden for andre. . ?

Nej . . !!!  Vel . .?!!!

Den "Sølv"belægning der er på bagsiden af Rullegardinerne blænder VIRKELIG bilisterne der kommer imod - eller bagvedkørende - alt efter hvor Solen kommer fra . . .

Jeg har tidligere fotograferet problemet - som så er lagt ud på hjemmesiden . ..

Håber mange flere vil tænke på os der kører for- eller bag. . ?!

God Sommer ønskes ALLE her :-))

Juni 2012

 

Inden vi tog på vores lange vinterrejse sidste år var der netop startet en serie i TV om "Campisterne" - på en ***** campingplads . . vi nåede at se de første udsendelser - og "fik nok" . . . !
Synes det var virkelig dårlig reklame - både for Pladsens "Chefer" - men også for "Campisterne" i al almindelighed. .  .

Nu har hele serien igen været vist - og derfor skulle den ses i sin fulde længde - for måske havde jeg været "for hurtigt" - og ikke ydet hverken "Cheferne" - eller "Campisterne" retfærdighed . . så serien blev set fra ende til anden . .. !!

Hvor ER det SYND for ALLE - og for camping i det hele taget - at den udsendelse blev lavet - og klippet - på den måde den blev . . .
Hvor ER det synd at den udsendelse blev genudsendt. .  .!!
Hvor ER det synd for den kvindelige chef at det er SÅ hårdt et job hun har.
Hvor ER det synd at HUN - og HAN skal gøre det hele selv . . . .
Hvor ER det synd for "Campisterne" at der ikke er lavet noget som kan "more" dem . .
Hvor ER det synd at der er ofret ***** på en plads - når det dårlige vejr ikke går uden om pladsen.
Hvor ER det synd at de måtte investere i endnu en plads oppe i Skagen - når de slet ikke har tid - overskud - lyst - helbred.
Hvor ER det synd Fruen end ikke har råd til at ha´ en toiletbørste til benyttelse NEDE i kummen - og en anden til brættet - men samme til begge . ("delikat" . .????)
Hvor ER det synd at det økonomisk er SÅ dårlig en forretning at ha´ en Campingplads - med "kun" 75000 overnatninger på en sæson (+ alle fastliggerne) at der ikke er råd til en løn til personale - men kun til et Blodtryksapparat . .. 
TÆNK - at skulle arbejde ca ½ år for den usle løn/omsætning  af ca. minimum 20 - 25 mill. - ja - så er det klart man ikke har råd til en der kan holde rent - men at man selv skal lave det hele. . . 

SYND - SYND - SYND. . . . !!!

Ja - så er man glad for man IKKE er campist - og dermed er med til at forpeste livet for den "stakkels" familie .. !!

Ja - men det er jo netop dét vi er mange der går imod : "Stjerneræs" - "Fabrikscamping" - "optrækkeri "- for vi er ikke på ferie for at vedligeholde den stress der er i éns hverdag - men for at slippe for den . . .!

RIGTIG mange - der er kommet over "børnefamilie-stadiet" ønsker jo NETOP at der også er pladser - steder - områder - for os . . . hvor vi bare kan nyde roen - freden - og høre "Gøgen  kukke" - eller bare at ha´ en "plet" at holde på - mens vi er ude at nyde området . .?

Håber VIRKELIG at man kan finde "tilbage til dét lejrlivet - friheden - og glæden ved naturen" var engang - mens vi - endnu - har lidt natur at glædes over.  . .!!
Således at ikke ALT skal gå op i Penge - og prestige-ræs"...

Ja - D.U.M. - virkelig - at det kan være en fornøjelse.  .???

Juni 2012 (igen)

 

Nu kan man da med rette sige.:  " D.U.M."

Vi er netop kommet hjem - har ikke haft Net en uge - og derfor ikke fulgt med i nogen diskussioner på nogle fora - det er ret ofte at vi ikke følger med - for det kræver at man har et humør der ikke skal - eller kan - ødelægges. . . !!

Nå - men vi ser nu at der - igen - er "krav" af det snart så forhadte CAMPINGRÅD : (her er sakset fra campingferie.dk)

Citat.:
CAMPINGRÅDET INDLEDER HVERT ÅR JAGTEN PÅ evt. konkurrenter, til de campingpladser der er underlagt Campingrådets kontrol.
Citat slut.

Og nu er det så "Bondegårde" de går efter - Bondegårde - hvor det jo er fuldt lovligt at de har op til 3 familier i enten Telt - Campingvogn - eller Autocamper . . Campingrådet søger nu efter "Stikkere" som kan fortælle hvis de ser mere end 3 gæster på stederne - på én og samme tid.  .?!!

Arhh - jamen - hvor er vi henne. . .?

Hvad bilder Campingrådet sig ind . .?
Jeg fatter det ikke - og jeg fatter SLET ikke at så mange campister støtter den form for Diktatur . .?

Hold da op hvor vi Danskere da går i små sko - !!  og vi finder os i alt - !!!  bare vi kan få lidt rabat hist og pist . .!!!  eller fordi vi ikke forstår hvordan det hele hænger sammen. . ?
Rabatten kan man sagtens få ved at være medlem af f.eks. Back to Nature . . eller - tænk om vi alle stod sammen i bare en enkelt sæson - meldte fra til både de store "Tivoli-pladser" - div. Campingforeninger - og dermed også campingrådet ved at vi vi ikke vil ha´ det Pas.  ..  !!

Vi selv rejser mest i udlandet - og har derfor ikke brug for det Pas - ej heller i Sverige - og de gange vi er "nødt til" at bruge campingvognen i DK - ja - da bruger vi enten F-pladserne - Bondegårde - Privat indkørsel - eller ..  . ja . . . nu kommer det : "Vi benytter pladser som der SKAL bruges Pas på . . . " !

Og hvordan kan det så lade sig gøre ..  .?

Johh : "Vi ringer eller skriver til den Plads vi vil benytte - og spørger . .  svaret er mest :"Ja - det finder vi ud af - I er Velkomne her - ikke noget problem " - én eneste gang var svaret :" Ville gerne sige ja - men kan jo ikke da det er en D.C.U-plads"  (vi havde heller ikke regnet med det :-))  trods at vi jo betaler fuld pris da vi heller ikke er medlem af D.C.U - og det er selvvalgt at vi ikke er der . . .!!

Men : nu kommer det "sødeste" : Tænk - vi har fået flere mails fra PAS-krævende pladser der har fulgt os - og vores holdninger - og de skriver .: "I er VELKOMNE HOS OS UDEN PAS" . . .

Det varmer virkelig med sådanne mails . ..  (og TAK for det . .!!)

Dette tur vi netop har været på har vi benyttet både "Bondegård" - og Campingplads (der normalt skal ha´ Pas . .!!!)
så - kære medcampister : "det lader sig gøre"

Og "Kære" CR.:  hvad med at droppe jeres hetz - forfølgelse - spionage - af andre - men nyd at I - endnu - har pladser der er "tro mod jeres uforstående KRAV"

Vi nød virkelig at sidde ude foran vores Vogn og nyde frokosten - freden - udsigten - naturen - og derefter trave en lille tur i den private Skov. .  .

Det er lige dét VI forstår ved "Frihed" - ingen "Tivoli" - "ingen Hoppeborge" - "ingen højtalere" - ingen "Boldspil" ..  o.s.v. . . .  ja . . . man fristes næsten til at sige : "ingen angst for at man skal få brug for en Forsikring som alligevel ikke vil betale". . . .  (En campist der følger debatterne ved hvad vi taler om her) :-))

Tro nu ikke vi ikke kan lide "Tivoli - Hoppeborge - Bolde -" o.s.v . .  men læs det som at vi ikke har brug for det HELE tiden . .  men i stedet netop har FRIHEDEN til at vælge det vi har brug for - og ikke brug for - på de forskellige ture vi er på . . .!! .. . .

Senere laver jeg en side med flere billeder fra turen - og pladsen her - under "Rejsebeskrivelser"

   

September 2012  -  forsikringsbetingelser til Campingpasset.:


 

Camping Key Europe forsikring

Erstatningsgrænser

(beløb i Euro)

Læge og tandlæge, inkl. rejseudgifter

Nødvendige og rimelige udgifter

Hjemrejse

Nødvendige og rimelige udgifter

Invaliditet grundet sygdom

Méngrad 20-49 %

 

Alder < 65

€25.000

Alder > 65

€10.000

Méngrad > 49 %

 

Alder < 65

€50.000

Alder > 65

€10.000

Død ved ulykke

€2.500

 

Rehabilitering og tekniske hjælpemidler

Maks. €7.500

Ansvarsforsikring (sekundær forsikring)

Maks. €1.800.000

Advokatomkostninger

Maks. €7.500

Ikke-benyttet del af betaling for camping

Maks. €2.500

Ulykken skal have fundet sted inden for campingpladsens område eller under en aktivitet, der overvåges af en leder og er arrangeret af campingpladsen.
Skadesanmeldelse skal altid foretages over for lejrchefen.
Erstatning for udgifter sker ud fra det beløb, som ville være udbetalt, såfremt den tilskadekomne var registreret under det sociale sikringssystem i et europæisk land.
Erstatning ydes kun for udgifter, der opstår inden for Europa, Tyrkiet og Marokko.

                                                          A. Hvem er dækket af forsikringen?
Forsikringen er tegnet af “Camping Key Allians HB” og gælder for indehavere af et Camping Key Europe Card. Forsikringspolicen dækker også familiemedlemmer, som ledsager kortindehaveren, eller børnebørn, som ledsager deres bedsteforældre, forudsat at bedsteforældrene er kortindehavere.
Forsikringspolicen dækker også børn under 18, som ledsager og opholder sig hos indehaveren af et gyldigt Camping Key Europe Card.
Forsikringsdækning ydes kun, såfremt De accepterer, at Deres personlige data behandles af
SOLID Försäkringar (SOLID) eller af en repræsentant, som SOLID har udpeget.
Dette skal sikre, at forsikringsvilkårene og -betingelserne overholdes, og at eventuelle skadesanmeldelser kan administreres og behandles, hvis sådanne skulle opstå.

                                    B. Hvornår træder dækningen under Camping Key Europe Insurance i kraft?
Forsikringsdækningen gælder under ferie på campingpladsens område, samt på autocamperområder, og områder for udlejningshytter og hoteller i Europa, Tyrkiet og Marokko.
Forsikringen træder i kraft, når kortindehaveren checker ind og betaler lejen.
Dækningen fortsætter derefter under resten af opholdet.


                                                             C. Hvad og hvor dækker forsikringen?
Forsikringen dækker ulykker, som sker inden for campingpladsens område, eller områder for udlejningshytter, autocampere og hoteller samt under aktiviteter, der overvåges af en leder og er arrangeret af campingpladsen, autocamperpladsen eller hotellet.

Definitioner:
“Tur”  : betyder en tur med mindst en overnatning væk fra hjemmet.

“Campingpladsens område”: betyder en campingplads, som ledes professionelt, og hvor kortindehaveren har betalt leje for at opholde sig.

“Området”:  inkluderer arealer, som ledes af campingpladsen.

“Autocamperplads”: betyder et område til autocampere, som ledes professionelt, og hvor kortindehaveren har betalt leje for at opholde sig.

“Området”: omfatter også arealer, som ledes af autocamperpladsen.

“Udlejningshytternes område”: betyder et hus, som kortindehaveren har lejet og betaler leje for at opholde sig.

“Området”: omfatter også arealer, som ledes af husets ejer.

“Hotellets område”: betyder et hotel, som ledes professionelt og hvor kortindehaveren har betalt leje for at opholde sig.

“Området” omfatter også arealer, som ledes af hotellet.

 I det følgende, omfatter “campingplads” således også autocamperplads, udlejningshyttens område og hotellets område.

“Ulykke”: forstås som en fysisk skade, som man pådrager sig ufrivilligt som et resultat af en pludselig, uforudset begivenhed.

“Familiemedlemmer”: forstås som forældre med børn under 18, der officielt er registeret som boende på samme hovedadresse.

“Forsikringstager”: forstås som en person, der er indehaver af et gyldigt Camping Key Europe-kort.

“Medforsikrede”: forstås som en person, der er dækket af samme forsikringspolice som forsikringstager, og som ledsager sidstnævnte på en tur.

“Nær slægtning”: forstås som ægtefælle, børn, børnebørn, søskende, forældre og svigerforældre, bedsteforældre, en anden person man bor sammen med, og som svarer til en ægtefælle, samt en person, som har forældreretten over et medlem af ens familie.

      Regler, betingelser om rimelige sikkerhedsforanstaltninger samt undtagelser vedrørende alle afsnit
“Ulykke”: forstås som en fysisk skade, man pådrager sig ufrivilligt som resultat af en pludselig, uforudset, udefrakommende begivenhed.

Gældende for alle afsnit er antagelsen, at der ikke betales erstatning, hvis De med rimelighed kunne forvente, at der ville opstå et givent tab, eller at sociale sikringsudgifter ville opstå.
Desuden skal De, såfremt ulykken kan ende med at koste over 500 €, altid kontakte SOLID, som vil give Dem vejledning og instrukser med hensyn til, hvad De skal foretage Dem.
Gør De ikke dette, kan De risikere, at erstatningsbeløbet nedsættes.

De skal kunne fremlægge understøttende beviser i form af lægeerklæring for begivenheder, der er omhandlet af Deres skadesanmeldelse.
Erklæringen skal indeholde nærmere oplysninger om diagnosen, årsagen, eventuelle relevante data, og hvor længe Deres tur er blevet afbrudt samt eventuelle yderligere, relevante oplysninger.
Desuden skal De kunne fremlægge understøttende beviser i form af kvitteringer, fakturaer eller lignende for de udgifter, De søger erstatning for.

Forsikringen dækker ikke udgifter, som omfattes af den svenske rejsegarantilov eller lignende lov i kortindehaverens hjemland.

Erstatningen for udgifter til telefonopringninger til eller fra parterne bortset fra SOLID er maksimalt 10 € pr. skadesbegivenhed.

Desuden udbetales erstatningen kun på betingelse af, at De ikke er berettiget til erstatning i henhold til lovgivningen eller en særlig lovregel eller på grundlag af anden forsikring, garantier, bildækningspolicer eller andre aftaler.

                                                                    D. Ulykkesforsikring
Forsikringen dækker ulykker, som kræver professionel lægebehandling, og som sker inden for campingpladsens område eller under en aktivitet, der overvåges af en leder og er arrangeret af campingpladsen.
Erstatning udbetales på betingelse af, at der er tilkaldt en læge, og at der er udstedt en lægeerklæring af den læge, som udfører behandlingen.
Desuden kræves en erklæring fra en repræsentant fra campingpladsen om, at skaden er sket inden for campingpladsens område eller under en aktivitet, der er dækket af forsikringen.

                                                 D.1 Sundhedspleje og behandlingsomkostninger
Hvis De under Deres tur kommer ud for en ulykke, som sker inden for campingpladsens område, eller under en aktivitet, der overvåges af en leder og er arrangeret af campingpladsen, kan De modtage erstatning for nødvendig og rimelig sundhedspleje samt behandlingsomkostninger, der opstår under turen.

Hvis De som et resultat af ulykken også har sundhedsudgifter efter hjemkomsten, kan De, hvis De er registreret i det sociale sikringssystem i et europæisk land og er bosiddende i et europæisk land, også modtage erstatning herfor; dog begrænses denne erstatning til maksimalt tre år fra ulykkens indtræden.
Betaling af erstatningen sker kun, hvis sundhedsplejen efter hjemkomsten skal ydes på hjemstedet i et europæisk land og dækkes af det sociale sikringssystem i det pågældende europæiske land.

                                                        Følgende omkostninger dækkes:
- Hospitalsbehandling og behandlingsudgifter, som ordineres af en læge
- Kiropraktorbehandling, forudsat at denne ordineres af en læge
- Udgifter til tandlægebehandling som et resultat af ulykken.
Behandlingen og et omkostningsoverslag
skal godkendes af SOLID, før behandlingen påbegyndes.
Bemærk venligst, at bide- og tyggeskader ikke anses som ulykker
- Nødvendige og rimelige udgifter til lokal transport i forbindelse med sundhedspleje og behandling.

                                                                   D.2 Ikke-planlagt hjemrejse
Hvis en læge på opholdsstedet kræver, at forsikringstageren vender hjem på en anden dato end planlagt, kan De få erstatning for de ekstraomkostninger, der påløber, enten til at rejse hjem tidligt eller til at få forlænget varigheden af Deres ophold.
I begge tilfælde skal behovet for hjemrejse eller forlængelse af opholdet samt rejsemåden godkendes forud af SOLID.
Der ydes ikke erstatning til at rejse tilbage til det sted, hvor turen blev afbrudt.

Hvis turen således afbrydes før tiden i henhold til ovenstående betingelser, ydes erstatning op til et beløb på 2.500 € for den del af lejen på campingpladsen, som resterer indtil hjemrejsen.

Der ydes ligeledes erstatning til medforsikrede eller en nær slægtning som ledsager på samme måde som anført ovenfor.

                                                        D.3 Ekstraudgifter til beskadigede ejendele
Hvis De har fået betydelige skader på Deres tøj, briller eller andre personlige ejendele grundet en personskade ved en dækket ulykke, hvor De har modtaget nødbehandling af en læge under turen, kan der ydes erstatning for omkostningerne til køb af nyt.
Hvis de skadede ejendele kan repareres, ydes erstatning for udgifterne til reparation, idet denne dog ikke kan overstige værdien af den pågældende ejendel.

Der ydes erstatning på op til 2.000 € pr. person pr. skadesbegivenhed for ejendele, der beskadiges så kraftigt, at de ikke kan repareres.
For en familie er den samlede erstatning begrænset til maksimalt 5.000 €.

Ikke-omfattede ejendele
Forsikringen dækker ikke:

                     Dyr

                     Motorkøretøjer, campingvogne eller andre påhængsvogne inklusive udstyr

                     Både eller lignende “flydende transportmidler” (med undtagelse af windsurfing-bræt)

                     Fly eller andre “luftbårne enheder”

                     Tilbehør til ikke-omfattede ejendele

                                                                                                 Vurdering
Vurderingen af beskadigede eller mistede ejendele skal tage højde for almindeligt slid og ælde.
Det betyder, at erstatning ydes til handelsværdien af en tilsvarende ejendel af samme alder og i samme tilstand. Hvis prisen af en eller anden årsag ikke kan udregnes ud fra prisen på en ny lignende ejendel, sker der nedskrivning for almindeligt slid og ælde med 20 % pr. år beregnet ud fra året efter erhvervelsen af den pågældende ejendel.
Dette betyder i alt væsentligt, at hvis genstanden er over et år gammel, er nedskrivningen 20 % af købsprisen for en ny genstand.
Hvis genstanden er over to år, er nedskrivningen 40 %, osv.
Nedskrivningen kan dog aldrig overstige 60 %.

En genstand, som helt eller delvist består af ædelmetal, ægte perler og ædelstene, antikviteter og kunstværker, ægte orientalske tæpper, pelsfrakker og pelse, vurderes separat i samarbejde med en ekspert inden for det pågældende område.

I vurderingen indgår aldrig:
- Sentimental værdi, tabt arbejdsfortjeneste eller værdi af eget arbejde i forbindelse med en ejendel

                                                D.4 Aflæggelse af besøg hos et barn på et hospital
Hvis et barn under 18 skades i en dækket ulykke og er nødt til at blive indlagt på et hospital på et sted væk fra det hjemlige område, dækker forsikringen rimelige rejseudgifter for et familiemedlem ved brug af det billigste transportmiddel plus rimelige overnatningsomkostninger i forbindelse med aflæggelse af besøg hos det skadede barn.

Erstatningsbeløbet for hver personskade ved en ulykke er begrænset til maksimalt € 200 pr. måned i maksimalt seks (6) måneder.

                                              Generelle undtagelser og begrænsninger for D.1 – D.4
Der ydes ikke erstatning for en ulykke, De kommer ud for ved at deltage i farlige aktiviteter, så som:
- En forud annonceret sportskonkurrence eller træning specifikt arrangeret til en sådan begivenhed
- Hang-gliding, bungee jumping, skydiving, flyvning med varmluftsballon eller gliding
- Bjergklatring eller andre aktiviteter, som kan kaldes en ekspedition
- White-water rafting
- Alpint skiløb uden for pisterne
- Svømning med snorkel

Ligeledes er følgende ikke dækket:

                     Udgifter ved en ulykke, som er sket grundet fysisk arbejde udført som del af et erhverv eller en profession

                     Udgifter til en ulykke, der skyldes, at De bevidst har udsat Dem selv for en åbenbar risiko for at komme til skade

                     Sundhedspleje, behandling, rejse eller andre udgifter, som skyldes et forudgående behov for sundhedspleje på det tidspunkt, hvor turen blev påbegyndt, eller hvor et sådant behov med rimelighed måtte forventes at ville opstå under turen

                     Udgifter til ophold på et spa-sted eller et sanatorium eller privat sundhedspleje

                     Udgifter ved en ulykke, som forårsages af en alvorlig psykiatrisk sygdom, under påvirkning af alkohol eller andre rusmidler, bedøvelsesmidler eller narkotika

                     Udgifter, der opstår ved rutinemæssige helbreds- og tandundersøgelser

                    Udgifter ved selvmord, selvmordsforsøg, en strafbar handling eller deltagelse i et slagsmål, som ikke kan fortolkes som selvforsvar

                   Udgifter, som kan erstattes gennem andre kilder ifølge lovgivningen, andre lovregler, konventioner, EU-aftaler, forsikringspolicer eller hæftelser for skadeserstatning

                                                                             E.1 Erstatning ved død
Erstatning ved død betales, hvis en ulykke, som sker inden for campingpladsens område eller under en aktivitet, der overvåges af en leder og er arrangeret af campingpladsen, medfører dødsfald inden for tre (3) år. Erstatningsbeløbet er € 2.500.
Medmindre SOLID har fået anden besked, vil modtagerne (i nævnte rækkefølge) være ægtefælle, børn med lige andele, forældre med lige andele.
Hvis afdøde er et barn, vil erstatningsmodtagerne være forældrene i lige andele.

                                                                   E.2 Erstatning ved invaliditet
Der kan udbetales invaliditetserstatning, såfremt der er sket en ulykke inden for campingpladsens område eller under en aktivitet, der overvåges af en leder og er arrangeret af campingpladsen, og denne medfører varigt mén inden for tre (3) år, og der er gået mindst tolv (12) måneder siden ulykken.

For at erstatningen skal kunne udbetales, skal méngraden være mindst 20 %.
Ydelsen består af et engangsbeløb svarende til den del af € 25.000, som méngraden udgør, og beløbet udbetales, så snart méngraden er endeligt fastslået.

Hvis méngraden er mindst 50 %, udbetales erstatningen som et engangsbeløb svarende til den del af € 50.000, som méngraden udgør.

Hvis personen er 65 eller derover, begrænses erstatningen til et engangsbeløb svarende til den del af € 10.000, som méngraden udgør.

Erstatning ydes kun for følger, som direkte skyldes personskaden ved ulykken og som ikke vedrører nogen forud eksisterende fysisk defekt.

Méngraden fastsættes ud fra den svenske forsikringsbranches fælles statistiske tabel “Fastsættelse af invaliditetsgrad”.
Hvis flere kropsdele er skadet i en og samme ulykke, baseres den maksimale erstatning, der ydes, på en skønnet méngrad på 100 %.

Den endelige opgørelse af skaden foretages først, når invaliditeten er konstateret, og tilstanden er varig. Dog kan der ske udbetaling af et forskudsbeløb.

Tekniske hjælpemidler ved invaliditet
Der ydes erstatning på i alt € 7.500 til dækning af rimelige udgifter til tekniske hjælpemidler, hjemmehjælp og andre foranstaltninger, der har til formål at mildne invaliditetstilstanden.

Følgende betingelser skal være opfyldt, for at der kan ydes erstatning til tekniske hjælpemidler ved invaliditet:
- De skal være ordineret af en læge
- Der modtages ikke erstatning i henhold til en anden forsikringspolice, en lov eller lovregel
- Udgifterne er forud godkendt af SOLID

Generelle undtagelser og begrænsninger for E.1 og E.2
Der gælder de samme begrænsninger for E.1 og E.2 som for D.1 – D.4 ovenfor.

                                    F. Ansvarsdækning for en person uden egen ansvarsforsikring
Forsikringen dækker kun en gæst på campingpladsen, som ikke har egen ansvarsforsikring.
Hvis en gæst under sit ophold på campingpladsen forårsager personskade eller tingskade ved hensynsløs adfærd, kan der betales erstatning på op til €1.800.000 til dækning af de skader, som gæsten findes at være ansvarlig for.
Forsikringen dækker kun en gæst, som ikke har egen ansvarsforsikring, og kun i det omfang gæsten rejser som privatperson.
Hvis gæstens egen ansvarsforsikring har en dækningsgrænse (maksimumdækning) på mindre end € 1.800.000, dækker forsikringen forskellen mellem gæstens egen ansvarsforsikrings maksimumgrænse og € 1.800.000, såfremt gæstens forsikringsselskab har betalt den maksimale erstatning.
Forsikringen har en selvrisiko på 5 % af erstatningskravet, dog ikke under € 100.

Der ydes fuld erstatning på betingelse af, at SOLID eller selskabets repræsentant først gives mulighed for at:
- Undersøge, om der foreligger erstatningsansvar over for tredjemand
- Forhandle med den part, der kræver erstatning
- Repræsentere gæsten i en eventuel retssag.
SOLID er dermed også ansvarlig for de advokatomkostninger, der opstår

                                                                                    Undtagelser:
                                                                        Forsikringen dækker ikke:

                     Tab eller personskade forårsaget af en gæst med forsæt eller i forbindelse med en strafbar handling, som gæsten udfører

                   Ansvar for skader i henhold til en kontrakt eller et tab eller en personskade, for hvilke gæsten kan blive holdt ansvarlig som ejer af en ejendom eller en lejlighed eller som indehaver af et boliglejemål eller erhvervslejemål

                  Skader, som gæsten pådrager sig som ejer, fører eller bruger af et motorkøretøj og anhænger

                 Skader, som gæsten pådrager sig som ejer, fører eller bruger af et vandbårent eller luftbårent transportmiddel

                 Skader på ejendele, som tilhører gæsten

                 Materiel skade, for så vidt denne skade er dækket af en hovedforsikring

                  Skader på ejendele, som gæsten har erhvervet, lejet eller lånt, eller kun har haft forbindelse med rent midlertidigt

                  Skader i forbindelse med gæstens udøvelse af et erhverv eller en profession, officielle pligter eller anden lønnet beskæftigelse

                     Skader, som gæsten har påtaget sig en hæftelse for, som ligger ud over gældende lovgivning om hæftelse

                   Tab eller personskade, som gæsten har påført en nær slægtning

                  Tab, tingsskade eller personskade påført af et motorkøretøj

G. Dækning af advokatomkostninger
Forsikringen dækker nødvendige og rimelige udgifter til retssager i forbindelse med tvister eller straffesager, hvor De som privatperson og deltager i turen er blevet involveret under Deres ophold på campingpladsen. Den maksimale forsikringsdækning er € 7.500.

Denne erstatning udbetales fuldt ud på betingelse af, at De først giver SOLID eller selskabets repræsentant mulighed for at godkende Deres valg af advokat.

Undtagelser
Der ydes ikke erstatning for udgifter, som ifølge loven, en retslig dom, en aftale eller anden ordning skal betales af andre.
Ligeledes ydes der ikke erstatning for omkostninger, som hidrører fra eller skyldes

                   Forretningstransaktioner eller ejerskab af fast ejendom

                    En kontrakt eller ordning mellem Dem selv og en anden part om overdragelse af rettigheder eller pligter til tredjemand

                    Den kendsgerning, at De er ejer, fører eller bruger af et motorkøretøj eller et vandbårent eller luftbårent transportmiddel

                  Et tab eller en personskade, som De har forårsaget med forsæt eller i forbindelse med en strafbar handling, som De har begået

                  Et såkaldt betinget gebyr eller en retssag, hvor udgiften afhænger af resultatet

                   Anliggender vedrørende familieret

                   En straffesag, hvor De er anklaget

H. Anmeldelse af en skade
Når der er sket et tab, skal der snarest muligt gives meddelelse herom.

Alle erstatningskrav skal opdeles i punkter, og de dokumenter, der skal anvendes til at vurdere anmeldelsen, så som købskvitteringer eller lægeerklæringer osv., skal indsendes sammen med skadesanmeldelsen. Sidstnævnte skal ligeledes indeholde en udtømmende redegørelse for de omstændigheder, under hvilke tabet skete. Såfremt der forefindes en anden forsikringspolice, som dækker det samme tab, skal nærmere oplysninger herom medsendes skadesanmeldelsen.
Eventuelle beskadigede genstande skal opbevares, så de eventuelt kan kontrolleres.

Såfremt disse regler eller andre instrukser givet i forbindelse med behandling af skadesanmeldelsen ikke opfyldes, kan den erstatning, der kan ydes for skaden, nedsættes i overensstemmelse med de i branchen gældende regler.

Tvist om værdien af en skade
Hvis skaden vedrører personlige ejendele, er vurderingsreglerne i policens vilkår og betingelser altid gældende i første omgang.
Såfremt værdien er omtvistet, skal der anmodes om en erklæring fra en valuar.
Valuaren skal være autoriseret af det svenske handelskammer eller en tilsvarende europæisk organisation. Udgifterne til en sådan vurdering for forsikringstageren er € 50 plus 10 % af selvrisikoen, men dog ikke over halvdelen af valuarens honorar.
Såfremt valuaren når frem til et højere beløb end det beløb, som SOLID havde fastsat, betales hele udgiften til vurderingen.

Regres
Forsikringsselskabet forbeholder sig ret til at søge regres for erstatning, som er udbetalt, fra den, der er ansvarlig for tabet eller skaden, i det omfang en sådan erstatning er udbetalt.

Den svenske lov om forsikringskontrakter
Forsikringen er underkastet svensk lov og værneting.
Ud over forsikringens vilkår og betingelser er bestemmelserne i forsikringskontraktloven gældende.

Forsikringsselskab
Forsikringsselskabet for denne forsikring er SOLID Försäkrings AB.

Fremgangsmåde ved skadesanmeldelse
Hvis der er sket et tab, skal dette snarest muligt meddeles receptionen på campingpladsen.
Man kan også bestille en skadesanmeldelse der.
Skadesanmeldelsen skal sendes til:

SOLID Skadeavdelning (skadeafdeling)
TMP-access AB
Sveavägen 159
SE-113 46 Stockholm, Sverige
Tlf.: +46 (0)42 – 450 33 45
Solid.skadeavdelning@tmp-access.se

I tilfælde af en ulykke eller sygdom i udlandet eller i andre tilfælde, hvor der er brug for omgående hjælp, bedes De kontakte SOLID’s nødcenter på +46 (0)42 450 33 60.
Centret yder bistand døgnet rundt.

Sagsgennemgang
Hvis De ikke er tilfreds med erstatningen, bør De i første omgang bede om at få sagen gennemgået af den person, der har behandlet Deres skadesanmeldelse.
Der kan være sket misforståelser eller der kan være opstået nye omstændigheder.
Såfremt De stadig er utilfreds, har taksatoren pligt til at gennemgå Deres sag.

Ønsker De at få sagen gennemgået af en ekstern part, kan De henvende Dem til følgende organisationer:

Det svenske forbrugerklagenævn
Nævnet undersøger klager fra privatpersoner uden beregning.
Adresse: PO Box 174, SE-101 23 Stockholm, Sverige. Tlf.: +46 (0)8-783 17 00.

Byretten
Desuden kan De altid henvende Dem til en byret for at få en sag gennemgået.
Almindelig retshjælp kan hjælpe med at dække udgifterne til en retssag, forudsat at De opfylder de indkomstmæssige betingelser.
Retshjælpen i Deres egen indboforsikring kan også være til hjælp.